krzysiowa_mama 07.01.10, 11:24 Synek niedługo skończy 7 miesięcy i chcielibyśmy wprowadzić picie z kubeczka. Na rynku zatrzęsienie przenajróżniejszych modeli, a ja nie mam pojęcia co wybrać i na co zwrócić uwagę. Z czego korzystają wasi milusińscy? Wszystkie rady mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika-1302 Re: kubeczek-niekapek 07.01.10, 11:49 ja byłam bardzo zadowolona z aventu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: kubeczek-niekapek 07.01.10, 12:20 Też się strasznie obawiałam bo wybór ogromny. Mody dostał pod choinkę NUK z silikonowym "smoczkiem-dziubkiem" i od pierwszego dnia chętnie sam z niego pije Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubeczek-niekapek 07.01.10, 23:25 Nie doczytałam, Jak mała miała siedem miesięcy używaliśmy Baby ono i Nuk z sylikonowymi ustnikami. Nuk był rzeczywiście niekapkiem. BabyOno nie zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: kubeczek-niekapek 07.01.10, 23:23 Używam zwykłego niekapka Canpol. Niedrogi, estetyczny i się z niego nie leje, a na dodatek jest prosty w obsłudze. Jest niewielki i lekki. Żaden tam mercedes. Nie daj się wkręcić w marketing, który każe Ci myśleć, że jak nie kupisz jakiegoś specjalnego i super-wypasionego kubka, to skrzywdzisz dziecko na całe życie. Mała i tak jeszcze nie umie sama go podnieść żeby się napić, więc ma również bidon z rurką z którego pije sama kiedy ma na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 Re: kubeczek-niekapek 08.01.10, 09:18 Ja tak jak Joshima mam zwykły z Canpola. Jest lekki i tani. Siostra ma z Lovi, też fajne,ale często to zabezpieczenie przed wylaniem odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: kubeczek-niekapek 08.01.10, 10:39 Moja Młoda pije z niekapka Canpol Lovi 6+ i jest chyba z niego bardzo zadowolona. Przy czym u nas nic nie odpada, kubek sprawuje się bez najmniejszego zarzutu. Mamy też kubek treningowy Tommy Tipee 3+, jednak ten kubek został przez Maludę odrzucony, chociaż z niego również nauczyła się pić, ale bardzo niechętnie z niego korzystała. Do Lovi mamy jeszcze ustnik treningowy, który nie jest niekapkiem, ale na niego jeszcze chyba za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikakg Re: kubeczek-niekapek 08.01.10, 11:55 Mialam ten sam dylemat. Czytalam wiele opini na ten temat i duzo dziewczyn polecalo bidon z rurka. Tak wiec zaryzykowalam zwlaszcza ze zakup wczesniej czy pozniej sie przyda rowniez jak corka bedzie starsza. Obecnie ma 6,5 miesiaca i super sobie radzi z wypiciem. Niby pisze, ze bidon jest od 12 msc, ale moja piersiowa wiec tego samego dnia zalapala. Glownie chodzi o ssanie, zeby jej cos polecialo. Zakup uwazam za trafiony w 10 -tke. POLECAM!!! Ja mam taki: www.allegro.pl/item865435316_bidon_sportowy_ze_skladana_rurka_canpol_350_ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.t.a.1983 Re: kubeczek-niekapek 09.01.10, 02:13 Też sporo czytałam opinii przed zakupem kubeczka dla córci. Wybrałam NUBY z sylikonowym ustnikiem. Wybrałam jeden z tańszych modeli - na próbę (zapłaciłam 13 zł) i okazał się super. Widzę że małej dobrze się prze ten ustnik pije. Odpowiedz Link Zgłoś
kurpiecka.b Re: kubeczek-niekapek 09.01.10, 07:59 moja ma pol roczku i pije z Tomee Tippee z uchwytami na raczki: Odpowiedz Link Zgłoś
kurpiecka.b Re: kubeczek-niekapek 09.01.10, 07:59 ale niedlugo przerzucimi sie na wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś