zar.hm 23.01.10, 20:35 Szukam płaszczyka puchowego, obojętne jaki kolor. Płasczyk ma na dole ściągacz, a w pasie gumowy pasek, kaptur z futerkiem. Rozmiar XL lub L? jESLI GDZIES WIDZIAŁYSCIE TO BARDZO PROSZE O DAJCIE ZNAC! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aregiec Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 23.01.10, 21:00 Witaj! Widziałam ten płaszczyk w Bielsku - byłam wczoraj i dzisiaj. Niestety nie wiem jaki był rozmiar bo akurat poszukuję mniejszych rozmiarów- kilka watkow nizej opisalam ktorej kurteczki dokladnie, moze widzialas ja u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 23.01.10, 21:04 A ja szukam bezowocnie takego płaszczyka w r.S Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 23.01.10, 21:07 To moze zadzwoncie sobie jutro do Bielska - centrum handlowe Sfera i zapytajcie jaki to rozmiar i czy wogole jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 23.01.10, 21:08 SFERA BENETTON KIDS. Telefon: (33) 822 54 29 Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 23.01.10, 22:36 Widzialam dzis fioletowy L na rynku w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 10:42 Zadzwoniłam do Sfery, rzeczywiście są płaszczyki, mam odłożony do jutra do końca dnia, może któraś z forumek będzie w pobliżu i mogłaby mi go odebrać, będę b.wdzięczna, proszę o kontakt na priv gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Romarzena 24.01.10, 14:06 widziałam dzisiaj we Wrocławiu te płaszczyki fioletowe. Była jedna S, XL i L. Kosztują chyba 109zł. Dzisiaj nie będę już wychodziła ale jak byś nie dostała mogę Ci kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: do a.g.a.t.a.r 24.01.10, 14:21 Jeśli nie sprawiło by Ci to kłopotu prosiłabym także o zakup L ewentualnie Xl. Byłabym bardzo wdzięczna oczywiście pokryję wszystkiego koszty. Mój kontakt: kinas2@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: do kinas3 24.01.10, 14:37 Powiedziałam siostrze o tych kurtkach i może dzisiaj się wybierze na zakupy! Też taką chce dla 5-latki, nie wiem jaki weźmie rozmiar. Mogę jej powiedzieć żeby Ci Kupiła L lub XL jak będą. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: do a.g.a.t.a.r 24.01.10, 17:12 A czy ja ewentualnie moglabym niesmialo poprosic o kupno takiej XL? W Wawie od miesiaca nie ma nic Moge obiecac w zamian poszukiwanie czegos we wszystkich stolecznych solarach... Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: do a.g.a.t.a.r 24.01.10, 17:11 Właśnie sobie uświadomiłam, że to nie była puchówka z futerkiem na kołnierzu tylko kurto-płaszczyk puchowy dwurzędowy z kapturem bez futerka. Kinas3 napisałam wiadomość na e-maila, który podałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 18:00 ja tez jestem zainteresowana płaszczykiem w rozmiarze XL. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w zakupie, bo w Warszawie Aniaop juz wszystkie wykupiła (i jeszcze chce) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 18:24 Minkapinka, kupilam 2 krotkie kurtki a na takie mrozy jak obecnie koniecznie przydaloby sie cos zakrywajacego pupe. Takze plaszczyk XL jest poszukiwany W sumie moglby ktoras Kochana Forumka kupic nam 2 i wyslac w jednej paczce, to moze w koncu bysmy sie spotkaly Ja tylko niekoniecznie chcialabym zapinany dwurzedowo bo Mloda (a nawet tatus) sobie z tym nie radzi... Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 18:34 dziewczyny gdyby któraś chciała te dwurzędowy to niech mi da znać. Jak będę i będą to mogę kupić. Mam złożone zamówienie na L więc z tego co dzisiaj widziałam i jakby zostały to byłaby XL i S fioletowa. i jakiś jeden róż tylko jaki to rozmiar nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 18:48 ja tez pierwszy raz mam tylko starą alaskę, zawsze miałam płaszczyki do kolan. Jestem chętna na XL Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 18:57 A czy te dwurzedowe sa na calej dlugosci zapinane na dwa rzedy guziczkow, czy suwak tez jest pod spodem? Moze kolezanka Romarzena sie wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 19:11 nie wywołana do odpowiedziale się wtrące, płaszczyk jest zapinany na całej długości na zamek, a na górze jeszcze na 2 guziczki, ma tych guzików dwa rzędy, ale jeden to tylko ozdobnik naszyty. Jestem tzn moja córcia jest szczesliwą posiadaczką płaszczyka fioletowego od przeceny 50% Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 19:18 Dzieki wielkie Madzik To jesli tak, to moglabym prosic o kupno XL? pls pls Jesli jeszcze bedzie. Madzik, a kaptur ma? Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 19:01 A co kupujecie Waszym synkom z kurtek? Już kiedyś pytałam, ale chyba same mamy dziewczynek tu są ... Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 19:27 Uff właśnie wróciłam do domu, więc odpowiadam, w Sferze mam odłożony płaszczyk puchowy z paskiem w pasie i liskiem przy kapturze, nie wiem jak wyglądają te dwurzędowe o których piszecie, może ktoś wrzuciłby fotkę, a i ponawiam prośbę o odbiór jutro w Sferze odłożonego płaszczyka proszę ... Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 19:34 A i mam wrażenie, że towar w niektórych sklepach jest dokładany pomimo przeceny, w zeszłym tygodniu szukałam płaszczyka, obdzwoniłam chyba wszystkie Benettony i nigdzie interesującego mnie rozmiaru nie było, a dzisiaj piszecie, że w Sferze są jeszcze kurtki. A i w tym sklepie płaszczyk kosztuje 149zł i niezmiennie proszę o odbiór Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena do a.g.a.t.a.r. 24.01.10, 19:47 Jutro rano zadzwonię do Wrocławia, poproszę o odłożenie płaszczyka, jeśli mogłabyś mi odebrać będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Minkapinka 24.01.10, 19:43 wysłałam do Ciebie e-maila na prywatnego. Jakby co mogę jutro być L fioletowa zarezerwowana! XL i S powinny być. ale kto pierwszy ten lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop A.g.a.t.a.r 24.01.10, 19:57 Ja zarezerwowalam w Renomie XL. I jeszcze jest kilka (wiec dla Minki). Czy moge do Ciebie napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: Minkapinka 24.01.10, 20:04 Zaraz odczytuję e-maila anioap możesz napisać na razie na gazetowego ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Minkapinka 24.01.10, 20:13 Chyba napisalam? bo ja nie do konca sie w tej poczcie lapie... Zobaczysz? Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:08 dziewczyny oto po co jutro idę, proszę potwierdzić! aniaop - XL fioletowa (ma odłożoną do jutra wieczorem) kinas3 - L fioletowa dwurzędowa i L turkusowo-limonkowa minkapinka - XL fioletowa romarzena tej z futerkiem nie ma w Wrocławiu! także nie wiem szukasz dalej czy ktoś Ci odbiera gdzie masz odłożoną? Kurcze trochę wstyd iść po tyle kurtek na raz ale... najwyżej pomyślą, że na handel i handlara ze mnie. .... za fatygę coś dostanę?.... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:24 zaraz wrzuce fotki płaszczyka fioletowego A może i mnie byś coś kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:31 madzik0711 napisała: > zaraz wrzuce fotki płaszczyka fioletowego > > Dzieki. Przynajmniej nie bede sie czula, ze kupuje kota w worku za posrednictwem nieocenionej Forumki Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Zdjęcia 24.01.10, 21:44 Może niezbyt dobre, na alledrogo by odpadały No nie wiem czy sie powstawiają Kaptur ma, jedna rzecz co mnie troszeczke denerwuje to że ma bufki ( maleńkie) przy rekawach. wymiary już podawałam w jakimś wątku Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Zdjęcia 24.01.10, 21:54 Super jest A dlugosc oceniasz na dziecku tak za pupe czy dluzej? I pierze ma 50/50 w/g metki? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Zdjęcia 24.01.10, 22:47 Tak 50/50. Ja kupiłam dla 3,5 latki S i jest do kolan, rekawy długie, ale tu leży spoko. Zastanawiałam się długo czy ją wziąść, bo wydawała mi się duża, ale babki w sklepie ijakaś przypadkowa klientka stwierdziła, że dobrze leży i tak kupiłam z myślą o przyszłej zimie Mnie się ten płaszczyk podoba Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: Zdjęcia do madzik 0711 25.01.10, 09:42 hej - a gdzie kupiłaś ten płaszczyk fioletowy w rozmiarze S? też bym taki chciała dla córci. Dziewczyny - nie wiecie gdzie jeszcze dostanę taki płaszczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Madzik0711 24.01.10, 22:00 a co Ty byś jeszcze chciała? Nie wiem czy dam radę tyle unieść Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:25 a.g.a.t.a.r napisała: > dziewczyny oto po co jutro idę, proszę potwierdzić! > aniaop - XL fioletowa (ma odłożoną do jutra wieczorem) > Potwierdzam. Jaka prowizje pobierasz? Napisalam do Ciebie maila z prosba o numer telefonu takze Twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
zar.hm Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:33 Dzwoniłam dzis do kilku sklepów Benettona i albo słyszałam,że nie ma tego rozmiaru, albo,że płaszczyki to w sierpniu sie juz sprzedały..a teraz czytajac cały wątek widze ,że w sferze jednak były p łaszczyki, Pani najwidoczniej nie chciało sie isc i zobaczyc Więc chciałam Was jeszcze zapytac o rozmiarL lub XL z płaszczyka ,który ma ściagacz na dole i pasek gumowy w pasie , kaptur z futerkiem? PROSZE O POMOC! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 21:49 A tym Paniom w sklepach to się nic nie chce Ja dzwoniłam w piątek do silesi i nie było kurtek dla chłopca, a dziś właże tam, a tam ze 3 wisza w rozmiarze o który pytałam. A w bonarce pani mi powiedziala, że nie ma już wogóle kurtek puchowych. Na szczescie miła Pani z Silesi zadzwoniła na Rynek w Krakowie i mi odłożyli dla synka ostatnią, już mi brat odebrał, a pewnie jakbym sama zadzwoniła, to nie byłoby żadnych kurtek Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 22:11 madzik0711, a którą kupiłaś dla Synka i w jakim rozmiarze? Ja się jutro wybieram na Rynek i nie wiem, czy jeszcze warto... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 22:35 Ja kupiłam tą z odpinanymi rękawami i kapturem za 129 zł w rozmiarze 90 cm, w Silesi była 100,ale mierzyła ją moja 3,5 latka i była na nią troszke duża. Kurteczka brązowa, bo granatu już nie było z napisem z przodu półokrągłym Benetton. Kurtka na pewno za pupe bedzie. Powiem tak zamówiłam puchówke z endo i te wyłażące pióra+szerokość+waga (jak porównałam z Benettonem )spowodowały, że ją odesłałam. Co jest na Rynku nie wiem, bo brat mi ją odbierał, a z facetami to wiesz nawet nie prosiłam żeby mi sprawdził czy jest fioletowa kurteczka dla córci w rozmiarze XS, mogłabyś zerknąc, ona kosztuje teraz 109 zł, ta z odpinanym kapturem i rękawami i ew. kupić lub poprosić o odłożenie w sklepie. Brat by odebrał i zapłacił. Acha kupiłam jeszcze super kurteczke na wiosne czerwoną na szarym polarku, nawet mąż zachwycony za 70 zł dla syna Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 24.01.10, 23:49 >Ja kupiłam tą z odpinanymi rękawami i kapturem za 129 zł w rozmiarze 90 cm, w Silesi była 100,ale mierzyła ją moja 3,5 latka i była na nią troszke duża. Ale dla 3,5 latki kupiłaś 90cm?? Hmmm, ja dla roczniaka patrzę na 100cm lub nawet 110cm ale już na przyszłą zimę. On teraz nosi 90 z Benettona... Potem piszesz o XS, więc pewnie w tym pierwszym zdaniu miał być Synek? Oczywiście popatrzę jutro za tą fioletową w XS... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 25.01.10, 08:44 Ale dla 3,5 latki kupiłaś 90cm?? Hmmm, ja dla roczniaka patrzę na 100cm lub > nawet 110cm ale już na przyszłą zimę. No nie tą 90 to brałam dla teraz roczniaka, a później dwulatka, myślę, że bedzie dobra, on drobny jest. A 100 mierzyła córcia, bo z nia byłam A Twój roczniak chodzi teraz w 90?, a rekawy nie za długie?, bo ta 100 na córcie miała z 7 cm zapasu w rekawach. Cholender moze za mała ta kurtka bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 25.01.10, 19:10 No więc byłam dziś na Rynku w Benettonie. Kupiłam tę brązową kurtkę puchową na 100cm (XXS)-ma być na przyszły rok dla 2-latka (obecnego roczniaka). Synek jest z tych większych-teraz mamy innej firmy kurtkę na 12-18mies i jest już przymaława, więc wolałam taką z zapasem...Kupiłam też przejściówkę ale już XS, czyli na przyszła wiosnę lub jesień-granatowa na szarym polarku-...za 69złotych. Śliczna, więc się nie mogłam powstrzymać. Też kupiłam kilka bluz, koszulek i sweterków po 39-59złotych. A Benettona 90cm ma koszulki i bluzy i są trochę za duże, ale nie tak znów za bardzo-za kilka mies będą w sam raz... Patrzyłam na ten płaszczyk, ale były dwie M i nic mniejszego. Ale jest tam mnóstwo róznych płaszczyków i kurtek na dziewczynkach, więc pewnie coś by się w S czy XS znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 25.01.10, 19:12 Ups, teraz patrzę, że miałam popatrzyć na kurteczkę, a ja patrzyłam na płaszczyki na XS Ale z tego, co widziałam, to kurteczek było duzo więcej niż płaszczyków, więc jest szansa, że z jakiegoś kroju i koloru być dobrała...Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Benetton szukam płaszczyka! prosze o pomoc 25.01.10, 19:18 madzik,piszesz, że Twoja 3,5latka miała 7 cm zapasu w rekawach w kurtce na 100cm-nie wiem, jak to możliwe, chyba, że Twoja córcia jakaś bardzo drobniutka jest... Mój synek ma teraz ok 80 cm wzrostu i on ma z 9-10cm zapasu w rękawach, hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena do a.g.a.t.a.r. 24.01.10, 22:15 Dziękuję za info, ale po sprawdzeniu wymiarów, myślę, że ta kurtka dwurzędowa będzie w przyszłym roku na moją córeczkę min za pupę, a mi zależy na płaszczyku, więc rezygnuję i dziękuję, oczywiście gdybyś coś potrzebowała z Warszawy jestem do usług Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.a.t.a.r Re: do romarzena i reszty zamawiającyh 24.01.10, 22:23 czyli tej kurtki nie chcesz? Z Warszawy to pewnie coś z Nexta bo w Wrocławiu nie ma. Jest coś fajnego dla 3latka (chłopca) albo 5 letniej dziewczynki? Potwierdzam zamówienia dla: Minkapinka(XL fiolet), aniaop(XL fiolet), kinas3(L fiolet i L turkus-błękit) zmykam do wyrka bo zimnica a rano pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
mojecuda Re: do romarzena i reszty zamawiającyh 25.01.10, 11:17 Wysłałam do Ciebie e-mail w sprawie zakupu płaszczyka proszę odebrać e- mail Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena do mojecuda 25.01.10, 11:34 Mojecuda do mnie wysłałaś email? Nic nie dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mojecuda Re: do mojecuda 25.01.10, 13:23 Nie, do a.g.a.t.a.r, poszukuję osoby, która kupiła by mi płaszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: vegutka 25.01.10, 19:19 90 już nie było, bo chyba Ty już kupiłaś ostatnią, więc nie porównam tych kurtek... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: vegutka 25.01.10, 21:13 A mogłabyś porównać z ta przejściówka? My też ją mamy tylko czerwoną, też urokliwa jest Mój brat dziś dostał zlecenie wymienić kurtke, ale zgubił paragon ech... No i kupił młodemu jeszcze ta 100 granatową, teraz bedzie dla córy, a za rok dla synka. Wiec młody ma dwie kurtki 90 i 100 ( dobrze, że jeną sprezentował wujek na urodzinki) Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: vegutka 26.01.10, 08:45 Przyłożyłam te kurtki do siebie i stwierdziłam, że przejściówka (XS!) jest mniejsza od puchówki (XXS): -rękawy są ok 2-3cm krótsze -jest węższa o ok 2 cm -ma taką samą długość, jak tył puchówki Czyli w podobnym czasie będą używane-kwestia tylko czy za rok, czy dwa w najgorszym razie... Na przyszły rok mam jeszcze jedna kurtkę z Mothercare, więc w razie, jakby ta była za duża, to już jedną mam, bo ta jest od tamtych znacznie mniejsza, choc w podobnym rozmiarze (98cm). Odpowiedz Link Zgłoś
zar.hm Czy ktos bedzie jutro w Benettonie Forum Gliwice 25.01.10, 20:05 Chciałam kupic płaszczyk z paskiem , ale widze ,że to niemożliwe. Dzwoniłam dzis do Benettona w Forum Gliwice i Pani odłożyła mi płaszczyk z dwurzedowymi guziczkami , fioletowy XL? Bardzo prosze o pomoc w zakupie? Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Odsprzedam płaszczyk 26.01.10, 16:32 W związku z tym, że udało mi kupić mniejszy płaszczyk dla córki chętnie odsprzedam granatowy puchowy płaszczyk z szalowym kołnierzem, r.S na 120cm wzrostu, ale wydaje mi się, że jest większy, cena 149zł, oczywiście posiadam paragon, na stronie 8 poniższego katalogu jest zdjęcie płaszczyka www.benetton.com/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/1e63cefe-709c-11de-baf8-6d2ff30a3667/catalogo%20kids_FW09.pdf?guest=true Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Odsprzedam płaszczyk 26.01.10, 16:59 Romarzena, piszę do Ciebie na gazetową! Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Odsprzedam płaszczyk 26.01.10, 18:18 nic nie dostałam na pocztę gazetową Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Odsprzedam płaszczyk 26.01.10, 18:49 hm, maila z o2 nie chce mi przejsc na gazetowa, sprobuje z innego konta a jak nie dojdzie to prosze podaj inny adres Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Odsprzedam płaszczyk 26.01.10, 19:22 Dziewczyny sorki ale nie bylo mnie te kilka dni bo aktualnie mam zapsuty komputer i teraz korzystam u sasiadki a widze ze potrzebna byla pomoc w kupnie plaszczyka ze Sfery w Bielsku. Jakby cos polecam sie na przyszłosc. Odpowiedz Link Zgłoś