Dodaj do ulubionych

gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru odpowie

14.02.10, 12:17
Witam mam pytanie gdzie w Warszawie można kupić biustonosz z obsługą która
dobierze odpowiedni . Zawsze kupiłam zły zawsze albo za mały , albo za duży
albo zapięcie było za wysoko . Każdy samodzielny zakup kończy się fiaskiem .
Bardzo proszę o radę gdzie można natrafić na fachową poradę w doborze
biustonosza smile
Obserwuj wątek
    • ninusia4 Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 12:40
      Wejdz na forum lobby biuściastych, na pewno znajdziesz tam jakiś namiar na taki
      sklep w Twojej okolicy.
      • agula82 Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 14:05
        chociza jestem z gdanska to raz w wawie kupowalam w takim sklepie.obsluga nawet
        jakos sie fachowo nazywala(nie byly to gorseciarki) i bylam zachwycona.i o ile
        pamietam byla to ul. grochowska lub przy grochowkiej i niepozorny sklepik.nie
        wiem na ile pomoglam,ale sie staralamsmile,bo sama mam problem z doborem odp
        bielizny przy 75dwink/powodzenia
    • 77iwona Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 14:41
      Ja dwa razy kupowałam biustonosz na ul. Smolnej na przeciwko centrum medycznego
      Damian. Jest tam sklepik prowadzony przez 2 Panie, które dobierają biustonosze.
      Biustonosze są także jeśli jest potrzeba przerabiane. Koszt takiej przeróbki jak
      dobrze pamiętam to ok 15 zł. Pokazują jak układać biust. Jak prać biustonosz.
      Polecam. Te Panie przeniosły się z ul. Grochowskiej.
      • duszka30 Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 14:45
        Land na Wałbrzyskiej...ja tam kupowałam Fellina...rewelacyjna
        obsługa, Pani mi poświęciła dużo czasu, przymierzyłam ok 20
        biustonoszy...i kupiłamsmile
    • kammik Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 15:52
      Dopasowana przy al. Waszyngtona. Sklepu na Smolnej nie polecam, gratis dostać
      można chamskie komentarze.
    • darowoga Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 15:54
      ja polecam sklep na Chmielnej Li Parie, kawałek za Tatuum w stronę
      Nowego Światu
      • aniaop Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 16:34
        Jezeli jestes jeszcze nieuswiadomiona stanikowo, zdecydowanie
        polecam Peachfield na ulicy Bruna 9:
        www.peachfield.pl/
        Na pewno bedziesz zadowolona.
        • oliwia244 Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 18:09
          oczywiście ruda gorseciara na Smolnej 13.
          jest rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!
    • froobek Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 20:25
      Latami korzystałam z pomocy pani Hani najpierw na Grochowskiej, teraz na Smolnej. Ale ostatnio wolę Satine na Mazowieckiej. Dlaczego? Bo pani Hania daje stanik do gorseciarki dopiero po przymiarce i klientka musi fatygować się drugi raz po odbiór. A dziewczyna w Satine ma od razu staniki poskracane do najbardziej poszukiwanych obwodów (60-70) - przychodzisz, kupujesz, bierzesz.
      • primavera12 Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.02.10, 21:46
        Ja również polecam Peachfield, p. Marysia jest rewelacyjna.
        • loganmylove Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 15.02.10, 12:33
          Od dłuzszego czasu kupuję w Dopasowanej i jestem bardzo zadowolonasmile Obecnie
          jest sklep stacjonarny na Grochowskiej przeniesiony z Huculskiej.Można obejrzeć
          na stronie i przymierzyć wybrane modele. Czasem jeżdżę też do Szóstego Zmysłu w
          Fashion House w Piasecznie.
          • kasi-kasz Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 15.02.10, 16:33
            Dzięki dziewczyny jesteście nie ocenione . Aż mi się w głowie pomieszało od
            którego zacząć smile Najbliżej mam Dopasowaną bo jestem z Saskiej kępy , więc to
            będzie pierwszy punkt od którego zacznę smile Dziękuję i pozdrawiam
            • luizka.s Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 15.02.10, 22:01
              www.secrethills.pl/index2.html
              • margolciar Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 09:03
                sklep jest od bardzo niedawna i juz ma takie super opinie???
                • donkaczka Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 09:13
                  ale wam zazdroszcze..

w niemczech lipa totalna, jestem skazana na zakupy online, a z radoscia bym
                  pomacala piekna bielizne wink

mnie zastanawia, jak w dobie coraz lepszego zaopatrznie w przepiekna bielizne w
                  kazydym obwodzie i miseczce, ktos sie jeszcze moze fascynowac tym, ze pani
                  obwody zweza... i jeszcze placic za to ze ci stanik potna.. no rewelacja

secret hills wyglada fajnie, ale strona koszmarna, skacze, swiruje, wolno sie
                  wyswietla, jak sklep online bedzie tak dzialal, to nie wroze sukcesow..
                  • froobek Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 19:37
                    > mnie zastanawia, jak w dobie coraz lepszego zaopatrznie w przepiekna bielizne w
                    > kazydym obwodzie i miseczce, ktos sie jeszcze moze fascynowac tym, ze pani
                    > obwody zweza... i jeszcze placic za to ze ci stanik potna.. no rewelacja

No cóż, tu nie Niemcy... smile
                    Obwód 65 to rzadkość, a 60 właściwie nie istnieje na rynku.
                    Zwłaszcza gdy chodzi, jak mnie, o karmnik.
                    • donkaczka Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 19:52
                      ale ja mowie o zaopatrzeniu w polsce smile ja z polski staniki przywoze, wlasnie z
                      peachfielda na przyklad
                      i online i stacjonarnie mozna kupic freye, panache, masquerade i co tam jeszcze
                      z uk przyszlo, w obwodach od 60 i miskach do K, karmniki tez smile zreszta, na
                      karmniki sie latwo staniki przerabia, ja nie korzystalam nigdy, jedna freya mi
                      wystarczyla karmiaca, potem w zwyklych karmilam
                      • aniaop Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 20:16
                        donkaczka napisała:

> ale ja mowie o zaopatrzeniu w polsce smile ja z polski staniki
                        przywoze, wlasnie z
                        > peachfielda na przyklad
                        > i online i stacjonarnie mozna kupic freye, panache, masquerade i
                        co tam jeszcze
                        > z uk przyszlo, w obwodach od 60 i miskach do K,

Ja generalnie staniki kupuje na e-bay'u, bo wiem, ze musze kupic
                        freye i w jaki rozmiar celowac, ale zdarza mi sie wpasc do
                        peachfielda (chociaz drogo tam jak diabli w porownaniu z e-bay'em)
                        ale nie o tym chcialam. Ostatnio odkrylam w Fashion House sklep z
                        bielizna Freyi i Panache w waskich obowodach, zreszta ktoras z
                        forumek juz o nim pisala i zla bylam, ze wszystkie boskie kostiumy
                        kapielowe sa tylko na 65uncertain Bo ja akurat w kostiumie to szerszy obwod
                        potrzebuje!!! Takze przerabianie stanikow czy zwezanie obwodow w
                        dzisiejszych cywilizowano-stanikowych czasach to dla mnie tez czysta
                        abstrakcjatongue_out
                        • froobek Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 20:59
                          Hmmm, w Peachfield byłam jeszcze pod koniec ciąży, wybór marny i w kwestii modeli i rozmiarów, nosiłam po porodzie jakąś Freję, ale wcale nie byłam zbyt zadowolona, a w tego zwężanego Allesa czy Anitę z Satine (nie pamiętam) wskoczyłam jak w drugą skórę, w dodatku był o połowę tańszy... Teraz chyba pójdę po następny.
                          • aniaop Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 21:27
                            A kiedy bylo pod koniec ciazy?wink Ja pierwszy raz w Peachfieldzie na
                            ulicy Bruna bylam na poczatku wrzesnia ubieglego roku i po jakims 15
                            biustonoszu przyniesionym do mierzenia przez P. Marysie
                            powiedzialam, ze mam dosc, bo ona chciala szukac dalej... To ten
                            marny wybor? A ceny, coz, zawsze mozna przymierzyc i dobrac
                            konkretny model w sklepie stacjonarnym a potem kupic taniej w
                            neciewink
                            • froobek Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 21:49
                              > A kiedy bylo pod koniec ciazy?wink Ja pierwszy raz w Peachfieldzie na
                              > ulicy Bruna

Rok temu i ja byłam na Broniewskiego smile
                              • froobek Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 21:55
                                Aha, i jeszcze ta pani na Broniewskiego tylko zapytała, jaki chcę rozmiar, nawet nie spojrzała na mnie ani przed mierzeniem, ani jak już zakładałam różne biustonosze... Czegoś trochę innego oczekuję od bra-fitterki. Jakbym powiedziała nieśmiertelne 75 B wink to też by mi taki podała? ;-P
                                • aniaop Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 22:05
                                  Nie, no mnie wymierzyla na wszystkie strony i obejrzala moj, tzn
                                  mnie w przeze mnie sama o dziwo dobrze wybranym biustonoszu w nowym
                                  rozmiarze, w ktorym przyszlam. Probowala mnie jeszcze namowic na
                                  scislejszy obwod i wieksza miske, ale sie nie dalam, bo jestem malo
                                  podatna na sciskaniebig_grin
      • paula.anna Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 14.06.10, 08:10
        froobek napisała:
        > Bo pani Hania daje stanik do gorseciarki dopiero po przymiarce i klientka musi fatygować się drugi raz
        > po odbiór. A dziewczyna w Satine ma od razu staniki poskracane do najbardziej p
        > oszukiwanych obwodów (60-70) - przychodzisz, kupujesz, bierzesz.

ale po co masakrować staniki skracając, przerabiając itp? przecież teraz szczególnie obwód 70 to żaden rarytas. miski większe niż D też
        moim zdaniem w dobrym sklepie mają wybór, ewentualnie są w stanie coś sprowadzić. a jeśli nie wiedzą, ze takie rozmiary "fabryczne" są dostępne, to nie jest to dobry sklep
        myślałam, że czasy tych "słynnych" pań przerabiających staniki już minęły wink
    • monia19722 a w Krakowie znacie jakies adresy ? 15.02.10, 22:11

• ozanja Re: a w Krakowie znacie jakies adresy ? 17.02.10, 15:45
        W Krakowie intimo4you.pl i adore.pl. Obydwa stacjonarne tez sa. Goraco polecam
        adore,baaaardzo mila i profesjonalna obsluga, dziewczyny naprawde sie staraja
        dla klientki jesli chodzi o prawidlowy dobor stanika.
        Poza tym polecam wspomniane forum lobby biusciastych i
        malobiusciastych,wymienone tam blogi,a takze podgladanie katalogu stanikow na
        balkonetce,swietny pomysl z tym katalogiem!
      • amy77 Re: a w Krakowie znacie jakies adresy ? 14.06.10, 10:21
        W Krakowie jest jeszcze Brafitteria na Krakowskiej i Marcille na Długiej.
    • orissa Re: gdzie w Wa-wa kupić stanik z pomocą doboru od 16.02.10, 09:21
      Polecam www.secrethills.pl
      • dragonia Warsztaty Uszczęśliw swój biust 16.02.10, 11:18
        To tak a propos tematu dla dziewczyn z Warszawy.
        Zauważyłam że w programie dohrzewalni róż jest taki warsztat,
        prowadzony przez Uczestniczki społeczności
        internetowej „Biuściastych" z Lobby Biuściastych. Cena 30 zł, chyba,
        ze kupuje się w karnecie to 27 zł. Konkretnie ztych nie
        korzystałam, więc nie wiem jak to wyglada, a ogólnie dojrzewalnie
        polecam.

www.dojrzewalnia.pl/?oferta/progressteron-20/warszawa/rezerwacja-2.html

• froobek Peachfield przereklamowany! 04.03.10, 20:39
      Kierując się tym, co przeczytałam w tym wątku, udałam się dziś do Peachfieldu na Bruna, spodziewając się wielkiego wyboru karmników. Niestety zastałam tylko dwa bardzo zabudowane modele Freji, dla mnie nieodpowiednie (Dotty i podobny beżowy)... Byłam zła, tym bardziej, że specjalnie, żeby móc pomierzyć, zabrałam synka w wózku, czego nie cierpię.

Szczęśliwie przemieściłam się do Lady's Place na stacji Metro Centrum i tam faktycznie znalazłam fajne modele Hot Milk, szkoda, że bez fiszbin i drogie (wszystkie powyżej 150 PLN). Kupiłam jeden, ale nadal uważam, że moim potrzebom najlepiej odpowiada Satine i zwężane Anity.

Przy okazji, taka scena w Lady's Place:
      Dziewczyna (trochę postawniejsza, ale bez przesady) pyta o stanik ciążowy.
      Sprzedawczyni: Oj, mam tylko kilka, mały wybór rozmiarów. A który to miesiąc?
      Dziewczyna: Trzeci.
      S: Panie noszą zwykłe biustonosze nawet do 8. m-ca. Pani już jest potrzebny?
      Dz: Piersi mnie bolą.
      S: A to może rozmiar jest źle dobrany?
      Dz: Możliwe.
      S: A jaki pani nosi?
      Dz: 85 C
      I w tym momencie na twarzach obecnych w sklepie uświadomionych stanikowo pań wykwita ogromny pełen zrozumienia uśmiech ;-D
      • tomijaaa Re: Peachfield przereklamowany! 13.06.10, 00:27
        a czemu zwężasz stanik Anity? Ja na szczęście nie muszę się
        trudzić wink
      • afroddytta Re: Peachfield przereklamowany! 13.06.10, 22:47
        Wybieram się do peachfieldu na Broniewskiego pierwszy raz i bardzo liczę tam na pomoc pań. Czy warto tam iść? Pomogły i dobrze się zajęły którąś z Was? (polecają ich na forum biuściatych). Czy na prawdę nie istnieją dziewczyny 75B? Przestudiowałam już dużo teorii, filmików instruktażowych itd. naprzymierzałam się i jakoś nic innego mi nie pasi. Jestem bardzo ciekawa co panie w sklepie mi powiedzą.
        • leigh4 Re: Peachfield przereklamowany! 14.06.10, 11:21
          Ja z tych całkowicie nieuśmiadomionychwink Wybaczcie więc skrajna
          niewiedze, ale nie do końca pojęłam: w tym sklepie przy metrze
          centrum(to jest ten w podziemiach?) to jest w końcu ok czy nie
          bardzo? Umieją profesjonalnie dobrać, czy też nie? ja z tej drugiej,
          skrajnej opcji-małego biustu, jakoś zupełnie ignorowanej w sklepach
          z bielizną, chyba sprzedawcy wychodzą z założenia, że "cos tam i tak
          znajdzie, a krzywdy sobie nawet nieodpowiednim nie zrobi"sad
          A może ktoś zna sklep w złotych tarasach-podobno jest cos takiego,
          ale nie mama pojęcia, który to...
          • paula.anna lobby 14.06.10, 11:46
            forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html
            forum.gazeta.pl/forum/f,50580,Lobby_Malobiusciastych_.html
            (jeszcze raz?) linki, tak na wszelki wypadek
            tam się można "uświadomić" i sklep dla siebie znaleźć smile
            a czasem przekonać, że posiadany biust nie jest wcale tak mały lub duży, jak nam się większość życia wydawał wink
        • aniaop Re: Peachfield przereklamowany! 14.06.10, 18:51
          afroddytta napisała:

> Czy na prawdę nie istnieją dziewczyny 75B?

Naprawde!!! Prawie 20 lat nosilam rozm 75B a teraz od roku jestem
          baaardzo szczesliwa posiadaczka biustu w rozm 70Esmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka