Dodaj do ulubionych

nike santiam

30.03.10, 15:50
jak jest długość wkładki w sandałach nike santiam w rozm. 33.5 lub 34, 35, na
allegro każdy sprzedawca podaje inna długość?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 00:13
      mam te sandałki ale niestety nie te rozmiary, rano zmierzę te co mam i ci podam
      długość wkładki, może się przyda lub sobie jakoś obliczysz smile
    • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 09:21
      mam 4 pary tych sandałków, 1 parę dziecięcą, 1 parę młodzieżową i 2 pary dla dorosłych wink
      na pudełku od roz.39 podają długość 25cm, w rzeczywistości mają 25cm bez żadnego zapasu
      na pudełku od roz.29,5 podają długość 18cm a mają one 19.8 - 20cm!!!

Myślę że trudno może być zamówić takie sandałki przez internet, ja w ogóle nie cierpię kupować dzieciom butów... dwa dni temu byłam właśnie po te sandałki i kupiłam rozmiar 31 (syn miał niecały cm luzu z przodu i ok pół cm z tyłu) przyjechałam do domu, pochodził w nich i stwierdziłam że wygląda jak sierota i że chyba są za duże, potem zwołałam naradę rodzinną (sama nie potrafiłam zadecydować wink ) podczas której doszliśmy do wniosku że aż tyle mu nóżka nie urośnie i zamieniamy na mniejsze, wczoraj wymieniłam je na roz.29,5 (w sklepie powiedzieli że rozmiarówka jest co 1,5 numeru).
      • baranek77 Re: nike santiam 31.03.10, 09:29
        magda79pn, a można wiedzieć gdzie kupowałaś sandałki? O ile dobrze pamiętam z Poznania jesteś smile
        • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 09:39
          w panoramie, są po 69zł (te 29,5) a roz.39 był za 109zł (wzięłam ostatnią parę
          wczoraj) mają dużo we faktory w luboniu, te mniejsze chyba też po 69zł a te
          większe 20zł droższe, po 129zł.

mają dużo sandałków, dziecięce adidasa po 39 i 49zł, reebok po 59zł (te większe
          rozmiary czyli ok 38)
          • baranek77 Re: nike santiam 31.03.10, 09:44
            A w Panoramie w jakimś konkretnym sklepie? ja potrzebuję 27 i 28, chciałam kupić na All, ale te rozmiary wkładek, każdy podaje inaczej...
            • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 10:00
              w panoramie na parterze jest sklep adidas, reebok, nike (wszystko w jednym)
              mniej więcej na wprost korytarza prowadzącego do carrefura (obok CCC)
              chyba nie warto na allegro bo +wysyłka to chyba na jedno wychodzi?
              ja nie chciałam kupować na allegro bo młodszy syn ma bardzo szczupłą stopę i nie
              każde buciki mu pasują, w tych nike wygląda ok bo te sandałki w sumie szczupłe
              są, a np adidas ma bardzo szerokie sandały i jemu są dużoooo za szerokie smile
              • baranek77 Re: nike santiam 31.03.10, 10:23
                Mój syn miał w zeszłym roku Santiam i to były jego ukochane buty, dlatego w tym roku też chciałam mu kupić. Pewnie że lepiej w stacjonarnym, można przymierzyć... Jak znam mojego synka to już ich potem z nóg nie ściągnie smile Pojade, dzięki za namiary smile
                • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 10:30
                  niema za co smile
                  właśnie miałam ci napisać że jak masz dziewczynkę to chyba z nike nic nie było,
                  ale skoro masz chłopca to niema problemu, są czarno pomarańczowe (jak dla mnie
                  to ten kolor taki koralowy jest, ani nie pomarańcz, ani nie czerwony) i były
                  czarno żółte, kupowałam też dla chrześniaczki różowe ale to były adidasa.
                  • baranek77 Re: nike santiam 31.03.10, 22:06
                    Rozwalają mnie te rozmiary smile Kupiłam młodemu rozmiar 25, na buciku 14 cm, wkładka mierzy 17 cm smile Niewiele ma zapasu ale następne były dużo za duże. Chciałam kupić też córce, ale rzeczywiście nie było rozmiarów.
                    • magda79pn Re: nike santiam 31.03.10, 22:37
                      baranek77 napisała:

> Rozwalają mnie te rozmiary smile Kupiłam młodemu rozmiar 25, na buciku 14 cm, wkł
                      > adka mierzy 17 cm smile Niewiele ma zapasu ale następne były dużo za duże. Chciał
                      > am kupić też córce, ale rzeczywiście nie było rozmiarów.
                      ---------------------------------
                      To tak samo było w naszym przypadku, roz.31 za duży a roz.29,5 jest taki w sam
                      raz... trudno najwyżej będę musiała kupić jeszcze jedną parę wink
    • azyli Re: nike santiam 31.03.10, 09:32
      Ja tez nie potrafię kupować butów dzieciakom przez internet. Nike w butach
      dziecięcych na pudełku podaje rozmiar stopy, na jaki buty sa przewidziane, a nie
      faktyczną długość wkładki. Na naszych zwyklych sportowych bucikach w roz 27
      widnieje 16 cm, a wkladka ma 17. Najlepiej poprosic sprzedawce o dokładne
      zmierzenie wkładki, lub szukanie aukcji tego modelu od osób prywatnych, bo tam
      zwykle podawane są rzeczywiste, a nie deklarowane przez producenta dane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka