katrio_na 05.05.10, 10:38 dla klas 1-3 są 3 części - warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megimach Re: Zgaduj z Czuczu? 05.05.10, 10:55 my mamy dla 3-4 l. zdecydowanie polecam , szcegolnie przydatne w podrózy lub wpoczekalni u dr Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Zgaduj z Czuczu? 05.05.10, 11:08 Mamy czuczu 2-3, 3-4, 4-5 i 5-6 - WARTO KUPIC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ki-tty Re: Zgaduj z Czuczu? 05.05.10, 18:14 Gdzie to można kupić?Czy te zgadywanki są dla 2,5 latki? Odpowiedz Link Zgłoś
ki-tty Re: waro kupić? 05.05.10, 18:19 Już znalazłam Warto kupić dla 2,5 letniej dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: waro kupić? 05.05.10, 19:25 Pewnie, ze warto dla 2,5 latki - ten czuczu 2-3 lat. moja coreczka, tez 2,5 latka super zgaduje i dobrze sie bawi ! Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Zgaduj z Czuczu? 05.05.10, 19:47 Dzieki dziewczyny. Zatem kupuje. czuczu.pl/ Mozna kupic w Smyku lub Empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzuua Re: Zgaduj z Czuczu? 05.05.10, 20:45 bardzo polecam, szczególnie na wyjścia z domu do lekarza, czy jazdę autobusem... mamy 2-3 i 3-4. 2-3 lata dla 3,5 latki były stanowczo za łatwe. natomiast w 3-4 lata jest liczenie powyżej 3, i pojawiają się już proste słowa, co może być trochę za trudne Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk a ja bede w opozycji 05.05.10, 21:48 Mam 4-5 i 5-6. Pytania i odpowiedzi czesto niejednoznaczne - szczegolnie dla bystrego dziecka. Poziom nierowny. Gramatyka conajmniej watpliwa. Obrazki czesto szkaradne (sama sie czasem zastanawialam, co przedstawiaja). Niektóre pytania zwyczajnie glupie. Nie zaluje, ze kupilam - w ramach jednorazowej atrakcji. Ale dla mnie to zmarnowana okazja na zrobienie tego fajnie. I okazja do pogimnastykowania sie, kiedy widzi sie takie kwiatki - chory chlopczyk lezy w lozku z termometrem pod pacha, wyraznie nieszczesliwy. Pytanie - "do kogo zadzwoni Czu Czu"? Na pasku odpowiedzi facet w zielonkawym kitlu. Dziecko odpowiada - do mamy! No i ma racje - mama jest pierwsza instancja, do ktorej dzwoni dziecko, to mama dzwoni do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: a ja bede w opozycji 06.05.10, 01:09 Zgadzam się z Kumakk. Można kupić, bo fajna zabawa, ale nie wszystkie odp. są jednoznaczne. Np. są dwa fruwające konie ze skrzydłami i pytanie: "co tu się nie zgadza?" i odp. że mają skrzydła i fruwają. No ale zgadza się wszystko - bo można uznać, że są to pegazy. Także nie należy sugerować się tylko i wyłącznie kluczem. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: a ja bede w opozycji 09.05.10, 15:02 . Pytanie - "do kogo zadzwoni Czu Czu"? Na pasku > odpowiedzi facet w zielonkawym kitlu. Dziecko odpowiada - do mamy! No i ma > racje - mama jest pierwsza instancja, do ktorej dzwoni dziecko, to mama dzwoni > do lekarza Oj tak rozpatrujac to caly nasz swiat jest niejednoznaczny. Akurat tutaj jestem jak najbardziej za tym, ze w razie choroby dzwoni sie do lekarza i chyba o to autorom chodzilo. Analogicznie w razie rozboju na policje a pozaru do strazy pozarnej. Nasze zamowienie na razie czeka na odebranie (czytaj - az maly sie wychoruje) wiec za bardzo sie nie wypowiem o poziomie. Ale domyslam sie, ze jezeli jest 1-3 klasa (dosc spory przedzial) to poziom musi byc zroznicowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: a ja bede w opozycji 09.05.10, 22:09 owszem, świat jest niejednoznaczny. I to nie tylko "tak rozpatrując". Odniosłaś się wyłącznie do fragmentu wypowiedzi. Na tej zasadzie wszystko można sprowadzić nawet ad absurdum. Rozumiem, że już błędy gramatyczne w zabawce z założenia edukacyjnej Ci nie przeszkadzają. Mnie tak. A w ogóle wygląda na to, że najowocniej się dyskutuje o czymś, co "czeka na odebranie". Proponuję zatem najpierw odebrać. Bo wiesz, niektórzy też kiedyś słyszeli, że nasza planeta jest płaska. I opiera się na dwóch żółwiach. Ale nie, nie widzieli tego osobiście. Czekali na odebranie ;> Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: a ja bede w opozycji 10.05.10, 08:09 Blad gramatyczny jak najbardziej by mi przeszkadzal, tylko widzisz - jakos go nie przytoczylas. Neguje tylko Twoj przyklad jako bledny. Bo nie jest bledny. Gdy zachorujesz dzwonisz do lekarza, gdy widzisz pozar do strazy pozarnej gdy zepsuje Ci sie samochod do pomocy drogowej itd itp I takiego schematu myslenia ucza te gry. Inna sprawa, ze ja pewnie zadzwonie w pierwszej kolejnosci do meza ale czy to powinno sie znalezc w odpowiedziach gry? Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: a ja bede w opozycji 10.05.10, 19:00 Przeczytasz - zapewne znajdziesz błędy. I sądzę, że wtedy będziesz również wiedziała dokładnie jakiego schematu myślenia uczą te gry. Każde urządzenie elektryczne działa lepiej po podłączeniu do prądu. Dyskutuje się owocniej, gdy interlokutor zna przedmiot dyskusji. A przykład nie został przytoczony jako błędny, a jako niejednoznaczny. Czytanie wypowiedzi rozmówcy bywa przydatne. Lubisz się bez sensu kłócić, czy rzuciłaś kostką do gry i wynik Cię nie usatysfakcjonował? Podpowiem: pytanie było retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: a ja bede w opozycji 10.05.10, 20:23 Sadze, ze to nie ja mam problem z akceptacja innego zdania osob postronnych Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: a ja bede w opozycji 11.05.10, 01:23 Jestem przekonana, że DA SIĘ zrobić kilkadziesiąt prostych zagadek z odpowiedziami jednoznacznymi. A autorom nie udało się. I tyle. Rozumiem, że trudno jest się wczuć w świat uczuć i skojarzeń kilkulatka, samemu mając lat dużo więcej, ale można to było dać do recenzji choćby psychologowi dziecięcemu. To niby tylko zabawa, ale nie mogła to być dobra zabawa? Czy dzieciom należy się wszystko byle jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Konkurs - można wygrać książeczki z Czu Czu 06.05.10, 13:31 Akurat dziś dostałam przesyłkę z jedną książeczką, którą wygrałam w konkursie (a zapomniałam nawet, że wzięłam w nim udział i musiałam się nieźle nagłowić, żeby dojść do tego skąd ta przesyłka): przecinekikropka.pl/konkurs Konkurs trwa do 15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Konkurs - można wygrać książeczki z Czu Czu 07.05.10, 20:56 dzięki, skorzystałam i też wygrałam tyle ze ksiażkę Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Konkurs - można wygrać książeczki z Czu Czu 14.05.10, 19:45 My też dostaliśmy książkę. Wczoraj przyszła pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś