Dodaj do ulubionych

wózek MUTSY

08.03.04, 11:49
Czy ktoś może ma wózek MUTSY Free Rider z fotelikiem Prima Aluminium firmy
PLAY? Zamierzam takowy zakupić, a nic o nim nie wiem. Czy się sprawdza?
Zastanawiam się też nad Driver 4XL firmy IMPLAST. Co to wogóle za firma???
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • mamami Re: wózek MUTSY 08.03.04, 16:33
      Serdecznie zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki. Oba wózki są przemoglowane
      na dziesiątą stronę.
    • tygisek Re: wózek MUTSY 09.03.04, 03:09
      hej! chcialam odpowiedziec na twoj post, ale cos mi sie zle umiescil(!!!)
      podaje adres, moze uda ci sie poczytac ( nie umiem go tu wrocicsmile

pozdrawiam
      tygisek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=11241112&a=11253302
      • kaate Re: wózek MUTSY 13.03.04, 16:22
        czsc tygisku, jako, ze jestes swiezo upieczona i szcesliwasmile posiadaczka
        mutsego, mam do Ciebie kilka pytan bo tez sie do tego modelu przymierzam.
        Czy kupowalas go moze w wawie (gdzie dokladnie)? jaka jest cena modelu z 2004r
        (planuje kupic gondole+spacerowke+fotelik)? Czy lepszy jest fotelik mutsy, czy
        raczej maxi-cosi (podobno tez moze byc zamontowany)? Czy spacerowka jest
        rzeczywiscie znacznie mniejsza od innych wozkow na rynku? sorki za te mase
        pytan, ale jestem w prawdziwej kropce. Sama nie wiem jaki wozek wybrac dla
        mojego szkraba (termin porodu mam na kwiecien/maj)? Widzialam juz chyba z 1000
        wozkow i w "miedzy czasie" bylam zdecydowana na Bebecar (tracker), Maxi Speedi
        Taxi SX, Bebeconfort Trophy (4 albo 6, nie pamietam)itd... Slowo daje, latwiej
        kupic samochodsmile
        Pls poradz mi chodz odrobine! Dziekuje, k.
        • walker22 Re: wózek MUTSY 13.03.04, 17:20
          Cześć Kaate, nie jestem tygiskiem, ale odpowiadam na Twój post, bo też mam
          mutsy. Ja kupowałam go w Warszawie, zapłaciłam (w grudniu) 1990 zł za
          spacerówkę i gondolę, a fotelik kupiłam Play'a (nie ma fotelika Mutsy), ten
          jest przypisany do tej firmy w katalogu, albo właśnie Maxi Cosi. Ja się
          zdecydowałam na Play'a bo ma regulowane oparcie (3 pozycje, albo 2 teraz
          dokładnie nie pamiętam, a nie mam go w domu, żeby sprawdzić). Natomiast Maxi
          Cosi miał większe zabezpieczenie wokół główki, po bokach zwłaszcza, ale
          doszliśmy do wniosku, że to nie ma zbyt wielkiego znaczenia. Gondola jest
          podobno mniejsza od innych na rynku, ale ja będę rodzić w maju, więc podobnie
          jak Ty, i pomyślałam, że i tak dzidzia nie jest wtedy ubierana w grube, ogromne
          kombinezony, a więc się zmieści do gondolki... A bardzo mi się ten wózeczek
          podobał. Mi zależało na tym, żeby był maxymalnie zwrotny, mam psa, z którym
          będę chodzić na spacery i dobrze byłoby gdybym mogła wózek prowadzić jedną
          ręką. Mutsy dawał się tak prowadzić najłatwiej... Pozdrawiam, i życzę udanych
          zakupów!
          • claudinka Re: wózek MUTSY 15.03.04, 16:39
            Witaj.Ja też dołącze swoją opinie na temat wózka mutsy.Gondola faktycznie nie
            jest potężna ale tak po prawdzie dziecko korzysta z niej góra 5 miesięcy a
            potem chce podziwiadz świat na siedząco a więc jej wielkość jest dla mnie na
            plus.Fotelik Play jest super wykorzystuje go b. często,również w domu ponieważ
            spełnia funkcje leżaczka można wędrować z nim po mieszkaniu co jest ważne gdy
            jesteś sama a dzieciątko jest noworodkiem.Fotelik jest wykonany bardzo solidnie
            a co najważniejsze nie powoduje skrzywienia kręgosłupa bo jest prawidłowo
            uprofilowany co też nie jest bez znaczenia.Ja ogólnie jestem b. zadowolona
            aczkolwiek mój tata uważa że jest sztywny i zawsze po spacerze narzeka na ból
            ramion.
        • tygisek Re: wózek MUTSY 14.03.04, 09:31
          czesc kaate,
          no wiec odpowiadam: ja swojego mutsy kupilam we Wroclawiu, ja kupowalam sama
          spacerowke, ale wiem ze komplet gondola+spacerowka kosztowal 2990,-czy cos kolo
          tego, ale to moim zdaniem drogi sklep, tyle ze mam pewnosc ze to model z 2004 r.
          one roznia sie od wczesniejszych napewno wykonaniem, poprawiono w nim kilka
          detali - np to ze we wczesniejszych zdarzalo sie ze odklejaly sie naklejki i
          podczas zmiany wysokosci raczki do prowadzenia oraz skladania zdzierala sie
          powloka na rurkach. Moim zdaniem jest tez inna budka, w necie widac na zdjeciach
          budke bez blokadek, natomiast ta moja ma blokadki po bokach...
          Fotelika Mutsy nie ma, jest fotelik PLAY i on ma regulowane pochylenie oparcia
          (nie widzialam tego w innych fotelikach) i pasuja rowniez foteliki Maxi
          Cosi,(chyba dwa: citi i cabrio) jak mialabym kupowac fotelik chyba
          zdecydowalabym sie na Maxi cosi cabrio - choc moze trzebaby sie zastanowic nad
          tym PLAY, jesli ktos tak duzo podrozuje jak my - jesli oparcie reguluje sie do
          calkowitego lezenia, to na czas wyjazdu nie trzeba ze soba zabierac gondoli. Ja
          wczesniej uzywalam fotelika chicco i stealza nawet na spacerach, bo moja Maja
          nienawidzila gondoli, darla sie jak opetana na spacerach i uzylam gondoli cale
          dwa razy przez 5 msc...Gondolka mutsy jest mala, ale to wszystko zalezy co lubi
          dziecko, jak dlugo zamierzasz je wozic w gondolce, jak duze sie urodzi itd.
          moje odczucia wizualne: mi sie podobala, nie jest duza, ale napewno zgrabna i
          napewno mojej corce bardziej by sie spodobala niz ta chicco ktora mamy, Maja
          urodzila sie nie za duza (51) i takie jak ona do tej gondoli ktora posiadamy
          zmiesciloby sie 4smile
          Spacerowka jest rowniez nie z tych olbrzymich, ale na moj gust wystarczajaca,
          standardowo szerokosc siedziska to 30 cm, ta ma 27, ale akurat na takiej
          mniejszej mi zalezalo, dzis moja mala konczy 5 msc i po rozlozeniu siedziska na
          plasko spokojnie moge z nia pojsc na dlugi spacer, nie "ginie" mi w tym wozku,
          jest jej chyba bardzo wygodnie, bo natychmiast zasypia po kilku metrach,
          natomiast w poprzednim pojezdzie nie zmruzyla oka. Wozek jest ciezki, ale dal
          mnie porzadnie wykonany, regulowane pasy z oslonkami, mozliwosc przestawienie
          siedziska twarza do kierunku jazdy lub do prowadzacego ( moim zdaniem wazna
          funkcja), Maja sprawia wrazenie zadowolonej z podrozowania tym wozeczkiem i to
          najwazniejsze...latwo rowniez sie sklada, po odpieciu kol zajmuje naprawde
          niewiele miejsca w bagazniku, mniej niz dotychczasowe chicco, ktore sklada sie
          jak parasolka i wchodzi do mojego focusa (i meza lagunyII) po przekatnej
          zabierajac tym naprawde znaczna czesc przestrzeni bagazowej)...ja chcialam
          poczekac na MT speddi SX ale balam sie ze sie nie zalapie na jedna z kilku sztuk
          jaka dystrybutor planuje przeslac do Wroclawia pod koniec marca...zanim kupilam
          Mutsy'ego ogladalam trzykolowki w tym typie i powiem szczerze troche sie
          rozczarowalam, mialy duze siedziska, czesto nie regulowane podnozki, to juz dla
          takich wiekrzych szkrabow, i te obrotowe przednie kola (np implast) wcale nie
          zrobily na mnie takiego wrazenia jakiego sie spodziewalam, nie wiem czy mi nawet
          nie latwiej manewrowac ta skretna osia w mutsym niz obrotowym przednim
          kolem...pewnie kwestia wprawy, moze przejechania wiekrzego odcinka w terenie...
          ja wyprobowalam mutsego w 30cm sniegu w lesie i jestem zadowolona.
          Faktem jest ze latwiej bylo mi wybrac samochod, przynajmniej wiedzialam czego
          oczekiwac od niego i jakos latwiej w jednym modelu znalezc maksymalna ilosc
          udogodnien i zaletsmile
          mam nadzieje ze choc troche pomoglam, chetnie odpowiem na pytania.

pozdrawiam Ciebie i twoje Malenstwo

tygisek
          • kaate Re: wózek MUTSY 16.03.04, 11:19
            Oh, dziekuje Wam baaardzo za wszystkie rady i wskazowki. Ja juz jestem (chybasmile
            zdecydowana na Mutsy'ego, ale musze go jeszcze pokazac mezowi... Mam nadzieje,
            ze nie uzna go za "dziwadztwo" (czasami wylazi z niego okrutny konserwatysta) -
            z reszta to przeciez i tak glownie ja bede nim jezdzic wiec to mi powinien sie
            podobacsmile))
            Niestety na razie lezesad ale jak tylko doktoro pomoze mi sie podniesc to
            pobiegne do sklepu i napisze Wam co postanowilismy!
            Pozdrawiam goraco! k.
            • kaate Re: wózek MUTSY 07.04.04, 15:41
              Hej Mamusie, zgodnie z obietnica donosze, ze niestety nie udalo mi sie kupic
              wyczekanego i wymarzonego Mutsego. Mialam zamowiony komplet w Swiecie Dziecka,
              ale okazalo sie, ze importer nie wie kiedy je sprowadzi (napewno nie przed
              swietami), a ja nie mialam cierpliwosci czekac. Termin sie zbliza a my caly
              czas bez wozka, wiec ostatecznie zdecydowalismy sie na Bebe Confort Trophy Air
              4 (duze pompowane kolka). Mam nadzieje, ze bedzie dobrze sluzyl.
              Pozdrwaiam wszystkie oczekujace Mamy! k.
    • renee4 Re: wózek MUTSY 18.03.04, 00:54
      Hej
      Kaate jeżeli jesteś z Warszwy i chcesz tanio kupić Mutsy to proponuję zajrzeć
      na Jagielońską do sklepu Małe Dziecko.Jak kupowałam Mutsy z fotelikiem Play w
      zeszłym roku to tam było najtaniej ( a zwiedziłam i obdzwoniłam wszystkie
      sklepy ).Można dostać duży rabat.
      Pzdr i życzę udanych zakupów
    • politea25 Re: wózek MUTSY 18.03.04, 15:49
      Skorzystaj z wyszukiwarki - znalazłam 90 postów nt. wózka Mutsy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka