Dodaj do ulubionych

Prezent dla malucha

03.08.10, 23:28
No właśnie co można kupić dziecku, które ma kilka miesięcy. Jako, że zostałem
wujkiem chciałem coś kupić, ale kompletnie mnie mam pojęcia cosmile
Obserwuj wątek
    • wojaczka-and-more Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 00:48
      Hmm... Takie dziecko na zabawki jest jeszcze za małe. Na kosmetyki do
      pielęgnacji ciała dla niemowląt może mieć uczulenie. Może kup coś praktycznego:
      jakieś ubranko albo komplet pościeli dla dziecka?
    • cibora Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 09:03
      Dla kilkumiesięcznego dziecka świetne są wszelkiego rodzaju gryzaki, zabawki z melodyjkami, miękkie lekkie klocki i wszystko co szeleści, daje się miętosić. Wybór jest ogromny, jak pójdziesz do sklepu to patrz na oznaczenia wiekowe. I kup raczej jedną lepszą jakościowo zabawkę niż kilka byle jakich.
      Fajne i porządne zabawki ma Fisher Price, Bright Starts. Teraz w Merlinie są nawet jakieś promocje.
      Może też być mata do zabawy, ale takie zabawki lepiej uzgodnić z rodzicami, bo może dziecko już ma taką.
      Nie kupuj pościeli (może śpi w śpiworku?), ani ubranek, bo możesz nie trafić w gust... mamy smile) Ale za to przypuszczam, że pieluchy będą mile widziane
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
    • koza_w_rajtuzach Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 09:36
      Kup dzieciakowi taką zabawkę, którą można zawiesić na wózek, łóżeczko. Maluchy
      bardzo lubią takie rzeczy. Pierw się przyglądają takim zabawkom, potem je
      trącają nóżkami, rączkami, a gdy mają 3 miesiące zaczynają już chwytać.
      Najlepiej wybrać coś co szeleści, grzechocze i przeróżne dźwięki wydaje. To
      bardzo interesuje takie małe dzieci. Najlepiej wybrać coś, co ma wiele różnych
      odnóży za które dziecko może łapać, ściskać je, gryźć, ssać, jak np. ta
      ośmiornica
      allegro.pl/item1172627242_lamaze_zawieszka_osmiornica_pirat_gratis.html
      czy np. ten tygrys allegro.pl/item1162823122_lamaze_tygrysek_zawieszka.html
      Moje dzieci uwielbiały tego typu zabawki i zawsze jak jechały wózkiem, to bawiły
      się, obgryzały je wink.
    • kropeczka76.dwa Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 15:04
      Polecam sklep (stoisko) CZABI w Galerii Malta. Fajne zabawki, edukacyjne od 0
      do 15 lat.
      • majke12 Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 19:49
        Mi się podoba pomysł Wojaczki z kupnem pościeli, kocyka itp. Z tego co widzę to
        dzieciom najczęściej kupuje się zabawki i ubranka. Potem nie wiadomo co z tym
        robić tak dużo tego, dlatego ten pierwszy pomysł najbardziej trafiony.
        • wojaczka-and-more Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 19:57
          No właśnie, zabawek dziecko ma pewnie już dużo, bo wszyscy zwykle je kupują.
          Niemowlakowi można kupić jeśli nie zestaw pościeli, to np. sam rożek, chociaż
          sam rożek to może być trochę za mało. A ile miesięcy ma dokładnie maluch?
          • koza_w_rajtuzach Re: Prezent dla malucha 05.08.10, 00:04
            > No właśnie, zabawek dziecko ma pewnie już dużo, bo wszyscy zwykle je kupują.

eee tam, jak moja starsza córka się urodziła, to właśnie nie miałam żadnych
            zabawek i nikt ich nie kupował mojemu dziecku. Sama musiałam kupować, bo inaczej
            nic by nie miała. Drugie dziecko miało zabawki, po tym pierwszym. Mnie akurat
            zabawki bardzo by cieszyły.
            A co do pościeli, kocyków, to przeważnie rodzice robią jakąś tam listę
            wyprawkową i kupują wystarczającą ilość takich rzeczy.
            • majke12 Re: Prezent dla malucha 06.08.10, 16:54
              Fakt. Najlepiej się zorientować czego maluchowi, bądź jego mamie brakuje. Ja się
              siostry wprost spytałam, co chciałaby dostać dla swojego synka smile
    • bonin122 Re: Prezent dla malucha 04.08.10, 23:00
      Wszystko zależy od tego ile masz pieniędzy do przeznaczenia na ten prezent. No i
      oczywiście czy chcesz, żeby była to zabawka czy coś praktycznego?
    • listopadowka2008bis Re: Prezent dla malucha 05.08.10, 01:59
      Ja uwazam, ze swietnym prezentem, z ktorego ja bym sie ucieszyla jest paczka
      pieluch i gryzak/grzechotka. W rosmannie i w zabawkowych sklepach widzialam tez
      materialowe ksiazeczki, ktore sa hitem wsrod takich malych dzieci i dlugo sie
      nimi mozna pobawic na rozne sposoby.Zamyka sie to w kwocie ok 50-60 pln i cieszy
      zarowno malucha, jak i rodzicow. Moja znajoma dostawala od swoich znajomych
      takie wlasnie prezenty i byla zadowolona, bo to co oszczedzila na pieluchach
      mogla wydac np na ubranka dla synka, ktore odpowiadaly jej gustowi smile
      • rozenrot Re: Prezent dla malucha 05.08.10, 22:26
        Grzechotka to nie głupi pomysłsmileNie chciałbym kupować raczej zabawek, tylko coś
        praktycznego. Może jakieś właśnie ubranko fajne albo coś co się przyda w
        codziennym użytku dla dziecka.
        • cibora Re: Prezent dla malucha 07.08.10, 10:18
          No to pieluchy, użytkowe, praktyczne, niezbędne, nigdy ich za dużo smile) (odpowiedni rozmiar).
          - Mata do zabawy, praktyczna i zabawowa smile dla rodziców i dla dziecka
          - jeśli dziecko butelkowe - zestaw butelek, smoczków itp.
          - może być kocyk jakiś ładny, rozmiar dziecięcy
          - Fotelik do karmienia, będzie w przyszłości jak znalazł smile
          Z ubrankiem to bym była ostrożna. Trudno jest trafić w gust mamy zazwyczaj, a często również w rozmiar, bo każdy producent pisze co innego.
          Dla nas zabawki były na ostatnim miejscu, jeśli chodzi o zakupy i naprawdę ucieszyłabym się, gdyby ktoś mojemu dziecku je kupował.
          Agnieszka
          --
          Staś (03.05.2008)
          • majke12 Re: Prezent dla malucha 07.08.10, 23:12
            Większość twoich pomysłów wydaje się być ok. Ale pieluszki? Na prezent? Moim
            zdaniem można coś lepszego kupić smile
    • taba18 Re: Prezent dla malucha 06.08.10, 18:03
      Tylko nie kupuj rożka, jak ktoś radził... Używają tego noworodki
      (albo i nie), a nie kilkumiesięczniaki. Pościel to też nie najlepszy
      pomysł, może dziecko śpi w śpiworku...
      Jestem jednak za zabawkami, oprócz tego paczka pieluch też może być
      (we właściwym rozmiarze)smile
    • adelee Re: Prezent dla malucha 06.08.10, 21:53
      Widzę, że może być ciężko, skoro ktoś proponuje kupno pluszaków i podaje stronę
      internetową... Jeśli zależy Ci na praktycznym prezencie, polecam pościel.
      Zabawki to rzeczywiście średnio trafiony prezent, bo moim zdaniem rodzice
      najlepiej wiedzą, jaka zabawka ucieszyłaby malucha. Zresztą pewnie dziecka ma
      ich pod dostatkiem. Ładna, porządna gatunkowo pościel jest na tyle dobrym
      pomysłem, że zawsze się przyda, a rodzice przy masie wydatków nie zawsze będą w
      stanie zainwestować w naprawdę dobry gatunkowo zestaw. Kupowałam ostatnio rożek
      w prezencie dla córki przyjaciółki, trafiłam na różowy bawełniany rożek Nino. W
      sklepach z artykułami dziecięcymi powinien być ogromny wybór.
      • patyczako Re: Prezent dla malucha 06.08.10, 22:17
        tak oczywiscie - to ma byc prezent dla dziecka a nie dla rodziców - posciel to
        faktycznie super pomysl -sama to wymyslilas???
        • listopadowka2008bis Re: Prezent dla malucha 06.08.10, 22:27
          a ja bym sie zalamala, gdyby ktos mi kupil posciel. Sama sobie kupilam przy
          kompletowaniu wyprawki i to bardzo dobrej jakosci, ktorej do dzisiaj nie uzylam
          ( dziecko prawie 2 lata i lubi spac w spiworkach).
          Do ukonczenia 1 roku zycia odradza sie uzywania poscieli i poduszek, wiec to nie
          jest trafiony prezent.
          Na szczescie pytajacym jest facet, ktory pewnie kupi jakis drobiazg dla dziecka
          lub zwyczajnie zadzwoni do rodzicow i spyta, co do danej kwoty by mogl sprezentowac.
          • megi_r_uda Re: Prezent dla malucha 08.08.10, 01:10
            Jeśli to jest kilkumiesięczne dziecko, to może faktycznie dobrym wyborem jest
            kupienie ładnego, wygodnego śpiworka? I spokojnie zmieścisz się w kwocie 60 – 70
            zł. Mogę Ci polecić śpiworki Nino, o pościeli ktoś tutaj wspominał. Są dobrej
            jakości, niedrogie, w ładne wzorki.
          • celinea Re: Prezent dla malucha 08.08.10, 22:53
            Nie zawsze jest tak, że przy tej ilości rzeczy, które trzeba kupić, kiedy
            pojawia się dziecko (w naszym przypadku nawet dwojesmile, rodzice są w stanie kupić
            dziecku w wyprawce dobrą pościel, do tego dobrą gatunkowo, nie jakąś tam tandetę
            z marketu, która po pierwszym praniu się zmechaci. Myślę, że to strzał w
            dziesiątkę, wypowiadam się z autopsji. Większą ''tragedią'' jest kolejna
            nietrafiona zabawka, czy biżuteria, której dziecko nie użyje teraz, a nim do
            niej dorośnie, stanie się staroświecka wink A skoro Twoje dziecko sypia w
            śpiworkach, to myślę, że taki śpiworek Nino na pewno by Cię ucieszył smile
        • maliniusz Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 10:07
          a Twoje propozycje pluszakow to juz w ogole do bani zwlaszcza z reklamą wiec polecam tu nie trolowac a wpisywac to co faktycznie ma sens.
          My mamy caly worek pluszakow i to najgorszy prezent bo malo ktore dziecko sie tym bawi i tylko to kurz zbiera i inne smieci a dzieci jak maja to jeden do max 2 ulubionych z ktorymi spia itd. i to rodzice wiedza jakie najlepiej jesli juz. Moje dzieci w ogole sie tym ne bawia i jak otrzymujemy cos takiego to az zal wydanych pieniedzy ofiarodawcy bo to znow wyladuje w pudle z reszta podobnych ...
          • maliniusz Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 10:09
            to mialo byc do patyczako
    • rozenrot Re: Prezent dla malucha 09.08.10, 00:00
      Dziękuje wszystkim za poradysmile Z kilka godzin spędziłem na zakupach w centrum. W
      końcu wybrałem pościel, a dokładnie taki rożek jak ktoś wyżej napisał i tej
      samej firmy co została wymieniona. Ogólnie prezent się bardzo spodobał, bo
      rodzice się ucieszyli. Mam nadzieję, ze dobrze będzie się dzieciaczkowi spałosmile
      Jeszcze raz dzięki za porady.
      • mmala6 Re: Prezent dla malucha 10.08.10, 19:33
        a ilu miesięczne jest to dziecko? bo jakoś chyba nikt nie zapytał a jest istotną
        różnicą czy ma 2 m-ce czy 10wink
      • alpepe Re: Prezent dla malucha 10.08.10, 20:17
        rożek? To chyba tylko dla noworodka. Ci rodzice to chyba aktorzy są.
        • listopadowka2008bis Re: Prezent dla malucha 10.08.10, 23:36
          bylo wiele podpowiedzi, a mezczyzna i tak wybral po swojemu big_grin
          moim zdaniem nietrafiony prezent nawet dla 2msc. dziecka, ale trudno smile
          • mmala6 Re: Prezent dla malucha 10.08.10, 23:57
            no może jeszcze coś z tego będzie, bo czasem z rożka można zrobić kołderkęwinki będzie na zimę.
            Albo sprzedadzą na allegrotongue_out
            Trzeba było zabawkę kupić i już. Nie znam dziecka, które ma za dużo zabawek i cierpi z tego powodu. No ale będzie chłopak miał swoje, to będzie wiedziałwink
            • lupa_87 Re: Prezent dla malucha 11.08.10, 08:39
              Kup mu leżaczek-bujaczek Fishera - rzecz moim zdaniemj niezastąpiona.
              • bonin122 Re: Prezent dla malucha 11.08.10, 17:37
                Laleczki moim zdaniem to kiepski prezent dla dziecko. Zresztą chyba było
                powiedziane, ze nie zabawki tylko coś praktycznego.
            • majke12 Re: Prezent dla malucha 15.08.10, 13:04
              Heh.. wiadomo, że dziecko nie będzie narzekać na nadmiar zabawek, ale moja
              siostra już ręce załamuje jak, ktoś kupuje dla jej dziecka setną zabawkę, a ona
              nie ma już gdzie tego trzymać. Ja się nadal upieram, że praktyczne prezenty, dla
              dzieci poniżej 2 lat, są najlepsze.
              • emma6666 Re: Prezent dla malucha 15.08.10, 14:20
                ja bym się nie ucieszyła z pościeli dlatego że kupując wyprawkę kupiłam dwa
                komplety pościeli dopasowane kolorystycznie do reszty pokoju.
                Z zabawek też bym się nie ucieszyła dlatego że mamy ich dużo.
                Matę mamy, leżaczek tez, jeżeli ciuchy to tylko na wyrost bo takich aktualnych
                mam masę.
                U mnie najlepszym prezentem były pampersy, nic mnie tak nie cieszyło a dziecko i
                tak jeszcze nie rozumie.
                • megi_r_uda Re: Prezent dla malucha 17.08.10, 15:22
                  Eee, czasami dzieci mają uczulenie na pampersy. Nie opłaca się
                  kupować dużych pak pieluch, dopóki nie jest się na 100% pewnym,
                  jakiego typu kupowane są pieluszki przez rodziców. Ja bym osobiście
                  wolała kupić coś, przy czym nie ma możliwości uczulenia dziecka:
                  jakieś ubranka lub dobrej jakości pościel.
                  • adelee Re: Prezent dla malucha 17.08.10, 22:48
                    Pieluchy jako prezent? Ja osobiście uznałabym to za nietakt. Zgodzę się co do
                    ubranek i pościeli. Chociaż w wyborze ubranek byłabym ostrożna. Pościel to
                    strzał w dziesiątkę. My sami dostaliśmy, jak tylko urodził się nasz synek piękny
                    komplet bawełnianej pościeli Nino dla małego chłopca. Sami byśmy w ferworze
                    wydatków przy takim maleństwie nie kupili tak pięknej i dobrej gatunkowo pościeli.
                    • megi_r_uda Re: Prezent dla malucha 18.08.10, 21:27
                      Osmile Pościel Nino? Znam tę pościelsmile Bardzo dobrej jakości. Myślę, że
                      taki prezent mógłby być strzałem w dziesiątkęsmile
                    • megi_r_uda Re: Prezent dla malucha 18.08.10, 21:27
                      Osmile Pościel Nino? Znam tę pościelsmile Bardzo dobrej jakości. Myślę, że
                      taki prezent mógłby być strzałem w dziesiątkęsmile
                      • izi_7 Re: Prezent dla malucha 18.08.10, 22:14
                        dajcie już spokój z tym namolnym reklamowaniem pościeli/śpiworków
                        nino, bo się robi niedobrze...
    • fishi81 Re: Prezent dla malucha 22.08.10, 22:50
      Żyrafkę Sophiesmile
    • adria_tyc Re: Prezent dla malucha 25.09.10, 23:32
      Też mam podobną sytuację, co autor wątku, tyle że dziecko się jeszcze nie urodziło, a termin wypada pod koniec października/ na początku listopada, wtedy zostanę ciocią synka mojej siostry. Już teraz zastanawiam się, co kupić maluchowi i jego Mamie, bo na pewno po urodzinach dziecka odwiedzę siostrę. Problem w tym, że mój szwagier jest jedynakiem i to jest pierwsze dziecko w ich rodzinie, teściowie mojej siostry bardzo się cieszą na przyjście nowego członka rodziny, już teraz nakupili dziecku różne rzeczy: wózek, ubranka, prawdopodobnie pościel, a ja nie wiem, co kupić, bo nie chciałabym dublować prezentu. Proszę, poradźcie.
      • delfina_net Re: Prezent dla malucha 25.09.10, 23:51
        Nie wiem, czy teraz opłaca Ci się kupować prezent dla dziecka siostry. Lepiej poczekać, aż się ono urodzi. Zawsze będziesz mieć te kilka dni, kiedy siostra będzie w szpitalu, na wybór prezentu A co będzie np. gdy okaże się, że dziecko ma na większość rzeczy alergię?
        • ranaja Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 13:22
          Jeżeli okaże się, że siostrzeniec jest alergikiem, nie ma tragedii. Ja osobiście nie wstrzymywałabym się z kupnem prezentu do samego końca, później będzie wiele więcej pilnych spraw, niż bieganie po sklepach. W dzisiejszych czasach można kupić pościel dla dziecka, która już jest bakteriostatyczna, nie łapie zarazków, drobnoustrojów etc. (np. Feretti ma takie w swojej ofercie) i przyda się zarówno, kiedy maluch będzie zdrowy, jak i kiedy okaże się niestety alergikiem, co jest bardzo częste w dzisiejszych czasach...
      • kinder0610 Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 09:34
        Najlepiej poczekać az dzidzia się urodzi i spytać siostry co jej się przyda, czego brakujesmile. Ja np używałam rożki, miałam 2 i mi brakowało, więc bym się z trzeciego ucieszyła. Niektórym przydaje się podgrzewacz do butelek, elektroniczna niania, pościel itp.
        • adelee Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 20:07
          Moim zdaniem pościeli przy małym dziecku, nawet jeżeli to będzie prezent zdublowany, nigdy za wiele. Tym bardziej, że w ferworze wydatków, związanym z pojawieniem się nowego członka rodziny, rodziców nie zawsze stać na dobrą gatunkowo pościel o jakiej rozmawiamy, więc uważam, że to idealny prezent.
          • adria_tyc Re: Prezent dla malucha 26.09.10, 20:27
            Dziękuję za wszystkie radysmile Zależy mi jednak na czasie, żeby kupić prezent na początku przyszłego miesiąca, więc wolę teraz zorientować się, co zakupić. Mam taki rodzaj pracy, że zawsze jak jest zamknięcie miesiąca, zostaje po godzinach, więc wolę uwinąć się teraz z zakupami, nie czekając na narodziny dziecka. A gdzie taką pościel Feretti można kupić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka