Dodaj do ulubionych

kalosze hunter doradzcie

05.08.10, 21:14
witam , doradzcie dziewczyny chce sobie kupic kalosze firmy hunter ,
bylam pewna ze chce czarne ale teraz zglupialam .Ubrania w mojej
garderobie to wieksza czesc granatowo czerwone jestem fanem marki
tommy,kobieta w sklepie namawia mnie na zakup kaloszy bezowych i juz
sama niewiem.Kolor tez ladny tylko czy nie bedzie bardzo brudzacy
sama niewiem , moze ktos ma i podzieli sie opinia suma spora 400 zl
chcialabym zeby ktos mi uczciwie doradzil . Dzieki
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: kalosze hunter doradzcie 05.08.10, 21:18
      huntery masz we wszystkich kolorach.
      A beżowe do Twojej garderoby nie bardzo będą pasować ja bym postawiła na czarny
      albo granat. Jak byś była fanką burberry to beż jak najbardziej ale TH? Tym
      bardziej że jesień za pasem, ja bym postawiła na ciemne- będą pasować do
      wszystkiego.
    • jo-asiunka Re: kalosze hunter doradzcie 05.08.10, 21:46
      ja większość ubrań masz w granacie i czerwieni, to granatowe albo czerwone,
      jeszcze białe, ale kompletnie niepraktyczne. Czarne moim zdaniem będą wyglądały:
      "mogłam sobie kupić tylko jedne buty, więc kupiłam czarne, bo pasują do
      wszystkiego".
      • ewita321 Re: kalosze hunter doradzcie 07.08.10, 09:21
        Również jestem fanką TH i myślę, że najlepsze będą granatowe. Sama również zastanawiam się nad kupnem kaloszy, ale cały czas mam problem jaki dobrać rozmiar. Mieszkam w okolicach Poznania i nie znalazłam tu żadnego stacjonarnego sklepu z Huntersami, gzie mogłabym je przymierzyć. Noszę rozmiar 36 i wkładka wyjęta z moich zimowych butów mierzy 23cm, a Huntersy ponoć mają 22,5 cm. Rozmiar 37 ma 23,5cm i boję się, że będą "latać".
        Może ktoś mi doradzi?
    • mala_mee Re: kalosze hunter doradzcie 07.08.10, 09:31
      A gdzie ten sklep? Bo też bym chciała takie kalosze ale muszę mierzyć.
      • 131313a Re: kalosze hunter doradzcie 15.08.10, 17:47
        mozesz kupic nav allegro. nie beda pasowaly numerem to czasem mozna
        wymienic, najpierw musisz zapytac sprzedajacego.
    • imasumak Re: kalosze hunter doradzcie 07.08.10, 09:32
      Ja bym kupiła czerwone
    • mala_mee Re: kalosze hunter doradzcie 07.08.10, 09:33
      A odpowiadając na pytanie - beżowych bym nie brała bo do tego zestawu średnio.
      Może kobita ze sklepu chce się pozbyć mało chodliwego koloru???
    • natka_patka Re: kalosze hunter doradzcie 08.08.10, 00:13
      Ładne są też czarne z czerwonym akcentem i do garderoby będą pasowały smile
      www.snobka.pl/zdjecie/0/4535/15366
    • najlepszyrobak85 [...] 23.09.10, 12:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • annvangier Re: kalosze hunter doradzcie 23.09.10, 12:38
      szczerze nie wiem skad moda na kalosze ,a le rozumiem ze pewnie ci sie przydadza, na spacery z dzieckiem itd
      to zamaist bulic 400 zlotych, na cos na co moda szybko przeminie a guma to guma - kup jakies niby młodziezowe za 50 zlotych, w wielu sklepach takich jak ccc czy diechmann sa buty liczone na 14 letnie panny w rozmiarach do 37 i mozna wyczaic jakies w neutralnym kolorze bez kwiatuszków serduszek i innych takich

ale ja sie nie znam na modzie
      • sowa_hu_hu Re: kalosze hunter doradzcie 23.09.10, 12:48

Musisz brać pod uwagę to ,że są osoby które nie założą kaloszy za 50zł... Skoro dziewczyna nosi TH to nie sądze żeby założyła gumowce z targu smile
        ja tam takie mam ,ale jakby było mnie stać to pewnie też kupiłabym firmówki smile

ps. szukałabym granatowych smile
        • annvangier Re: kalosze hunter doradzcie 23.09.10, 12:53
          wiesz z targu sa za 15,a nie musi nikomu mówic ze to za 50 z;p
        • kropkacom Re: kalosze hunter doradzcie 23.09.10, 12:56
          Skoro czerwień i granat dominują wzięłabym granat. A kalosze podobne albo nawet fajniejsze można taniej dostać nie tylko na bazarku. Wiele sklepów sieciowych ma takie w ofercie.
        • mniemanologia Re: kalosze hunter doradzcie 23.09.10, 14:42
          Moja siostra specjalnie antytrendowo kupiła sobie śliczne kalosze za 18zł w sklepie z odzieżą roboczą. Idąc za jej przykładem też sobie kupiłam śliczne, włoskie, zgrabne kaloszki, spełniające rozmaite normy PZH - za 15zł (+ przesyłka).
          smile
          Ale my modę mamy gdzieś i nosimy, co nam się podoba.
          • czarneoczy Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 07:57
            to daj jeszcze namiary na te kalosze smile
          • ib_k Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 08:41
            powiem szczerze, że chyba tylko wyjątkowe kretynki kupują kalosze za 400 zł...
            • kropkacom Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 08:47
              Dziewczynie nie chodzi o same kalosze, gumiaki smile ale o firmę, metkę, pewien styl. Za te trzy ostatnie rzeczy się właśnie słono płaci.
              • sowa_hu_hu kretynki? 24.09.10, 08:56

No sory ale jeśli laska zarabia 10 albo 20 tys/mies to może sobie bez problemu pozwolić na kalosze za 400zł! płaci sie za markę! i wiele osób które mają kase nie ubiera sie w sieciówkach tylko kupuja własnie wyosko markowe ciuchy... stać ich ,więc gdzie tu kretynizm bo nie rozumiem?
                • kropkacom Re: kretynki? 24.09.10, 09:05
                  Tu nie zawsze chodzi o to, że stać kogoś to kupuje. Znam kilka osób, które nie zarabiają rewelacyjnie i kupują na przykład takie kalosze. I na odwrót. Ktoś zarabia dużo i takich butków nie kupi. Po prostu, niektórzy mają potrzebę posiadania konkretnej metki i tle.
                  • sowa_hu_hu Re: kretynki? 24.09.10, 09:12
                    Ja nie powiedziałam, że tak jest zawsze. Mówie o tym, że tak jest często, i ci ludzie mają do tego prawo. Nie rozumiem dlaczego nazywa sie ich kretynami??? Człowiek zarabiający 20tys/mies ma zupełnie inny przelicznik niż ten który zarabia 2tys... czy to tak trudno zrozumieć?
                    • ib_k Re: kretynki? 24.09.10, 09:17
                      sowa, to nie jest kwestia "stania" na coś, to jest kwestia wartości towaru, rozumiem że można kupić ponadczasową torebkę chanel za kilka tysięcy, która właściwie może być uznana za lokatę kapitału, ale jednosezonowe kalosze? tylko zupełny pustak będzie uważał że warto zapłacić tyle za kawałek gumy....
                      • sowa_hu_hu Re: kretynki? 24.09.10, 09:26

kretyn ,pustak.... no bravo!!!
                        dżizas... ręce opadają...
                        może wymysl jeszcze jakiś epitet?

ps. i kalosze nie są jednosezonowe ,wystarczą na wiele lat ,zwłaszcza te klasyczne i z porządnej gumy ,dobrze wykonane ,wyprofilowane...
                        jednosezonowe to moga być moje za 60zeta ,ale to sie dopiero okaże...
                        jednak gdyby było mnie stać pewnie kupiłabym huntera ,tak więc niezły pustak ze mnie...
                        • aniorek Re: kretynki? 24.09.10, 10:16
                          Mysle, ze tracisz czas na wzburzenia i zakladanie osobnego watku na ten temat, niestety.
                          Buractwo poprawia sobie samopoczucie, najezdzajac na ludzi, ktorzy sobie moga pozwolic na taki kaprys jak kalosze za 100 euro. smile A zreszta, nawet jesli ktos na te nieszczesne kalosze oszczedza przez pol roku, to jest to wylacznie ich wybor i ich sprawa i nie powinno to byc poddawane tego typu ocenom. Ale niektorych straaasznie interesuja cudze portfele. Jak was to tak boli, to do roboty i postarac sie o wyzsze zarobki, a nie narzekac na forum.
                        • ib_k Re: kretynki? 24.09.10, 10:27
                          > może wymysl jeszcze jakiś epitet?

nie chce mi się wymyślaćsad

co do mojego stwierdzenia o kaloszach, moda na nie jest zdecydowanie jednosezonowa, za kilka lat pewnie znowu będą na topie...na chwilę, tak to właśnie jest z modą, ja osoby które tak niemądrze podążają za modą uważam za głupie (oooo nowy epitet) i puste właśnie

być może na mój ogląd sprawy wpływa to, że uważam kalosze (wszelkie i te za 17 i te za 400zł) za wyjątkowo paskudne obuwie, dobre ew. na spacer po polach, ostatnio właśnie miałam okazję oglądać panią urzędniczkę siedzącą za biurkiem, w kaloszach , jak ona te 8 godz. wytrzymała?
                          • sowa_hu_hu Re: kretynki? 24.09.10, 10:32
                            kalosze są bardzo praktyczne ,zwłaszcza jeśli dużo sie chodzi... nie służą do siedzenia w biurze ,nie popadajmy w skrajności.
                            Dla mnie chore jest nazywanie ludzi kretynami takich powodów z jakich ty to robisz...
                          • dynema Re: kretynki? 24.09.10, 10:37
                            > co do mojego stwierdzenia o kaloszach, moda na nie jest zdecydowanie jednosezon

To ciekawe, ale nieprawdziwe. Ja juz ponad 30 sezonow na tym swiecie, a nadal kalosze w modzie.. kroj w zasadzie ten sam takze...
                            • ib_k Re: kretynki? 24.09.10, 11:05
                              dynema napisał:

> > co do mojego stwierdzenia o kaloszach, moda na nie jest zdecydowanie jednosezon

> To ciekawe, ale nieprawdziwe. Ja juz ponad 30 sezonow na tym swiecie, a nadal k
                              > alosze w modzie.. kroj w zasadzie ten sam takze...

zabawne, ale ponieważ jestem w paskudnym nastroju (równie paskudnym jak forma kaloszy) to się doczepię do tej 30 letniej "modności", wg mnie modne są dopiero ostatnio a w użyciu owszem od wielu dziesięcioleci
                              • dynema Re: kretynki? 24.09.10, 11:34
                                Ja w takim razie tez sie doczepie (ale nie az tak aby wysywac od debili i pustakow przypadkowe osoby wink : uzywasz bardzo waskiego znaczenia slowa moda, a jest ono o wiele szersze.

A w temacie: prawdopodobienstwo ze kalosze, ktore istnieja od dziesiecioleci mialby byc w roku 2010 wydatkiem jednorazowym jest po prostu smieszne.
                        • annvangier Re: kretynki? 24.09.10, 10:53
                          no chodzi o toze ktos daje sie dymac i za cos co jest warte mniej niz 50 zlotcyh placi 400- no jego sprawe, ale powiedz mi czy zaplacisz za lizaka 50 zlotych bo bedzie na nim pisało hunter?
                          pamietam jak mi pani zaproponowała markowe zamszowe buty - bo spytałam o niebieskie za 2900
                          ja jej powiedzialm ze za tę kase bedę miała szyte na miare ze skóry , ba niby markowe a nie było rozmiaru 36 - wiec co to kur... za marka ?
                          a tak serio na spacery po polach i zimowe spacery planuja sobie kupic juz kolejne w moim zyciu
                          Glany - tym razem wysokie do kolan i takie ze skóry dobrze wykonane - ba z metalowymi czubkami zeby w autobusie mnie nikt nie zadeptał sa warte swej kasy
                          ale gumowce?
                          • dynema Re: kretynki? 24.09.10, 11:25
                            Ale kazdy daje sie dymac, Ty takze bo chcesz placic za buty na miare 2900, a w Tajlandii za stowe ci zrobia. Dajesz sie dymac za kazdym razem jak za zwykly Tshirt nowke, placisz wiecej niz 3 zlote.

Tylko ze 99% osob placi nie tylko za fukcjonalnosc, tylko za wyglad, kolor, ladne wykonczenie itp. Przeciez worek po kartoflach swietnie zastapilby sukienke letnia, ale z jakis wzgledow dajesz sie dymac. Sama dajesz sie dymac na glany bo ci sie podobaja, ale jak komus sie podobaja konkretne kalosze to juz zlooo wink Hipokryzja jak sie patrzy.
                            • annvangier Re: kretynki? 24.09.10, 19:24
                              no tak samszowe szamciane buty bez pelnej rozmiarówki to super wyglad i mega jakosc
                              nie mozna myslec cena=jakosc
                              to nie zawsze takie proste
                      • dynema Re: kretynki? 24.09.10, 10:16
                        Zachowania pasywno-agresywne.
                        Strasznie nie lubie takich ludzi, cale zycie szaraki uczu po sobie, kisza sie we wlanych kompleksach i frustracji, tak wiec jak juz sie zdecyduja sie odezwac to potrafia tylko agresywnie....

Informacyjnie : torebki nie sa ponadczasowe, bo ogolnie dodatki to obszar w ktorym najszybciej zmienia sie to co modne a to co juz nie. Lokata kapitalu tez z nich zadna.
            • gabi683 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 10:19
              ib_k napisała:

> powiem szczerze, że chyba tylko wyjątkowe kretynki kupują kalosze za 400 zł...

A Ja uważam ze dziewczyna jeśli ma kasę to ma prawo zrobić z nią co chce ,ja bym nie kopiła bo mam inne wydatki kupiłam sobie za 100 klosze i jestem zadowolona.Wole rzeczy firmowe niż Chińskie śmierdziuchy
              • papalaya a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:35
                niech ci bedzie, ze nie w Chinach...za to w Wietnamie albo Bangladeszu
                • gabi683 Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:38
                  papalaya napisała:

> niech ci bedzie, ze nie w Chinach...za to w Wietnamie albo Bangladeszu

widzisz nie kupuje rzeczy które są produkowane w tych krajach
                  • papalaya a jaka jest twoja lista krajów "zakazanych"? 24.09.10, 12:50
                    czy Gwatemalę uznajesz czy nie?

a teraz podnieś myszkę od swego komputera i sprawdź "made in..."

jak nie masz myszy, podnieś laptopa

jak nie masz laptopa, otwórz pokrywkę smartfona albo komórki

no i sprawdź metkę na gaciach

powodzenia, hehehe
                • sowa_hu_hu Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:40
                  a jakie to ma znaczenie gdzie? ważne jak i z jakich materiałów...

pomijając kwestie wykorzystywania dzieci za miske ryżu uncertain
                  • gabi683 Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:42
                    sowa_hu_hu napisała:

> a jakie to ma znaczenie gdzie? ważne jak i z jakich materiałów...
                    >
                    > pomijając kwestie wykorzystywania dzieci za miske ryżu uncertain
                    >
                    >

Dla mnie właśnie ma znacznie ta miska ryżu
                    • sowa_hu_hu Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:50
                      Tak rozumiem. Ale ja mówie o tym że w chinach nie szyje sie gorzej niż w anglii np...

a kwestia miski ryżu... cóż... większość z nas nie ma zbyt dużego wyboru...
                      • gabi683 Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:56
                        sowa_hu_hu napisała:

> Tak rozumiem. Ale ja mówie o tym że w chinach nie szyje sie gorzej niż w anglii
                        > np...
                        >
                        > a kwestia miski ryżu... cóż... większość z nas nie ma zbyt dużego wyboru...
                        >

Zgodzę się z Tobą ale są takie czasy ze ludzie mogą mieć wybory i jeśli mogą sobie pozwolić to nikt nie ma prawa mówić o nich w ten sposób
                    • dynema Re: a gdzie niby robione są "firmowe" rzeczy? 24.09.10, 11:57
                      Byla juz o tym dyskusja - to ze metka mowi ze wyprodukowano w Polsce wcale to nie oznacza ze tak jest - czesto oznacza to ze w Polsce tylko nalepiono obrazek na froncie lub przyszyto guziki...

W Polsce z reszta bylyby to raczej jedynie ubrania welniane i lniane, jesli nie chcesz aby jakies dziecko niewolniczo harowalo na twoja koszulke.

• slonko1335 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 11:33
              powiem szczerze tylko wyjątkowi kretyni stwierdzają z całą stanowczością co i za ile inni ludzie kupować lub nie kupować powinni...
          • agni71 Re: mniemanologia 24.09.10, 10:22
            daj namiary na fajne tanie kalosze. Ja nawet takich za 50 zl nie moge znależc, wszystkie powyżej 100 zł sad Huntery sa śliczne, i gdyby nie koszt, to takie bym sobie kupiła wink
            Kaloszy potrzebuje nie ze wzgl. na mode, tylko dlatego, że duzo sie poruszam pieszo i wkurzaja mnie przemoczone buty.... Przy okazji fajnie że sa modne, przynajmniej nie bede wygladala obciachowo, odbierajac dzieci ze szkoły w kaloszach.
            • annvangier Re: mniemanologia 24.09.10, 10:58
              www.eobuwie.com.pl/product-pol-23594-Kalosze-Heavy-Duty-Magnoly.html
              te sa za rowna 100 HD a rpopo glanów
              albo te www.eobuwie.com.pl/product-pol-19333-Kalosze-Heavy-Duty-Pumpkin-Szare-.html
              130 wiec tez sporo taniej
              • gabi683 Re: mniemanologia 24.09.10, 11:04
                annvangier napisała:

> www.eobuwie.com.pl/product-pol-23594-Kalosze-Heavy-Duty-Magnoly.html
                > te sa za rowna 100 HD a rpopo glanów
                > albo te www.eobuwie.com.pl/product-pol-19333-Kalosze-Heavy-Duty-Pumpkin-Szare-.html
                > 130 wiec tez sporo taniej

te czarne ze skarpeta cudne kupie
                • kontopremiumizelkazaglowe Re: mniemanologia 24.09.10, 11:12
                  ta skarpeta to troche jak filc od walonek big_grin dziwia mnie osoby, ktore nosza takie obowie w dni inne niz deszczowe albo w podmoklych terenach przeciez to jest zwykla ordynarna tongue_out guma, w ktorej kisza sie stopy
            • burza4 Re: mniemanologia 24.09.10, 11:41
              niby przznaczenie inne, ale kalosze, w dodatku stylowesmile

www.decathlon.com.pl/PL/buty-schooling-dla-doros-ych-19767274/
              • gabi683 Re: mniemanologia 24.09.10, 11:48
                burza4 napisała:

> niby przznaczenie inne, ale kalosze, w dodatku stylowesmile

ładne jak oficerki klasyczne
                >
                > www.decathlon.com.pl/PL/buty-schooling-dla-doros-ych-19767274/
                • agni71 Re: mniemanologia 24.09.10, 15:34
                  Te z decathlona nie wchodzą na jeansy (moze weszłyby na zupełnie obcisłe skinny lub legginsy, ale ja nie noszę.

Dzieki za polecenie kaloszy za stówe i więcej, ale takie to wszędzie widzę. leżą róznie, zawsze mi cos nie pasuje. Musze mierzyć. No i chciałabym takie tanie jak sie mniemanologia chwaliła smile
                  • burza4 Re: mniemanologia 24.09.10, 15:57
                    agni71 napisała:

> Te z decathlona nie wchodzą na jeansy (moze weszłyby na zupełnie obcisłe skinny
                    > lub legginsy, ale ja nie noszę.

Wchodzą na spodnie, zapewniamsmile
                    • agni71 Re: mniemanologia 24.09.10, 17:39
                      Mierzyłam, na moje nie wchodzą. Ale zapomniałam, że ematki wiedzą lepiej, co mi pasuje, a co nie wink
      • jowita771 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 15:49
        > to zamaist bulic 400 zlotych, na cos na co moda szybko przeminie a guma to gum
        > a

Nie każdy nosi kalosze tylko dlatego, że są modne. Ja zawsze miałam kalosze i chodziłam w nich. Teraz się nosi, ale parę lat temu, jak wychodziłam w gumowcach, to się ludzie gapili. Nie mogłam się nadziwić - kałuże po kostki, ja w kaloszach, baby w czółenkach i one się podśmiewały ze mnie, według nich to ja byłam ta dziwna smile
    • gabi683 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 08:44
      stylio.pl/artykul-gotowi-na-letnie-burze?image=749
      Podobają mi się ale 400 zl to przesada
    • lili-2008 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 10:24
      Beżowe będą super wyglądać z granatem i czerwienią, a że kolor jasny to się nie przejmuj. Przecież to gumiaki, łatwo się czyszcząsmile
    • pierwsze-wolne Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 11:00
      Jakbym miała zbedne cztery stówki to stalowe bym sobie chętnie strzeliła... Ale nie mam. Nie strzelę wink
    • sowa_hu_hu Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 11:06
      Mnie tu juz nic nie zdziwi... ci co kupuja kalosze za 400zł to pustaki ,a te co noszą kozaki za kolano to dziwki wink

poruszając temat butów mozna sie wiele o sobie dowiedzieć big_grin
      • ada_zie a wracając do kaloszy ;)))) 24.09.10, 11:27
        Widziałam śliczne grafitowe, może to były szare...
        Nie lubię czarnego obuwia pod żadną postacią więc jeżeli miałabym wybierać zdecydowałabym się na grafitowe lub beżowe.
        Uważam, że beżowe też mogą się ładnie komponować ze stylem TH.
      • gabi683 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 11:41
        sowa_hu_hu napisała:

> Mnie tu juz nic nie zdziwi... ci co kupuja kalosze za 400zł to pustaki ,a te co
        > noszą kozaki za kolano to dziwki wink
        >
        > poruszając temat butów mozna sie wiele o sobie dowiedzieć big_grin
        >
        >

A nie uważasz ze tak się dowartościowują te które nie stać ,i z czystej zazdrości tak mówią
        • an_ni Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:17
          dowartosciowuja sie raczej te, ktore sciubia na te "marki" ostatnia kase i wowczas wydaje im sie ze sa i modne, bogate i wartosciowe.
          a generalnie ci sie dowartosciowuja markowymi ubraniami, ktorzy niczym innym poza wygladem i strojem nie sa w stanie zainteresowac innych
          • dynema Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:29
            To ze musisz Ty sciubic nie oznacza ze ktokolwiek inny musi tongue_out
            I zyj teraz z ta swiadomoscia wink
    • moofka Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:06
      nie zachwycaja mnie
      mam kalosze w kolorowa kratke, za ktore dalam dokladnie 10 razy mniej
      i sa duzo ladniejsze
      wydaje mi sie tez ze wygodne kalosze powinny byc jednak krotsze
      te do samego kolana jakos tak robia ze noga mniej ruchawa jest big_grin
      • an_ni Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:31
        ale huntery to sa kalosze mysliwskie na blota po kolana
        na miejskich ulicach tez bywa wink
        w ogole kalosze nie sa wygodne ani szykowne, umowmy sie, obecnie jest szal, kalosze z pol wyszly na ulice, ale chyba tylko u nas. dosc mokry rok byl owszem, tez mam kalosze na te okolicznosc, ale nie wiem jakiej marki , zlewam to.
        i tak, uwazam kupowanie hunterow za snobizm
        • sowa_hu_hu Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:39
          acha czyli kupowanie channel ,diora ,burberry ,TH to też snobizm? heh smile
          • moofka Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 12:45
            sowa_hu_hu napisała:

> acha czyli kupowanie channel ,diora ,burberry ,TH to też snobizm? heh smile
            >

no nie
            czym innym dla eleganckiej kobiety jest ekskluzywny szal, drogie perfumy czy wypasiona torebka
            a czym innym kalosze
            po plostu big_grin
    • lena_madzia Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 17:24
      hehe a wiecie co moja mama mi przyniosła takie zielone i nie wiedziała co to, ja też nie wiedziałam i oddałam bratowej żeby miała na spacery po błotku-u nich taka ulica

I dopiero teraz sie dowiaduje że to takie drogie -szczerze w życiu nie dałabym za to tyle kasy.'
      Czemu to takie drogie jest, tylko dlatego że ma znaczek hunter??
      • elske Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 19:39
        Akurat kalosze posiadam najzwyklejsze i śmigam w nich kiedy jest mokro (w komplecie w dresie przeciwdeszczowym ).
        Za to w zimę już 2 sezony przechodziłam w ocieplanych kaloszach. Innych butów zimowych nie posiadam. Zapowiada się trzecia zima w kaloszach tongue_out. Tylko że tu gdzie mieszkam kalosze to standard i nikogo nie zaskakuje widok elegancko ubranej pani obutej w kalosze.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gb/vf/y0um/GnybVwBeaJ3pZAKVmB.jpg
      • kaja813 Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 19:50
        dziewczyny mam juz kalosze wybralam hunter czerwone . A niefirmowe z klifu mam bezowe i granatowe zeby mi pasowaly do roznej garderoby . Pozdrawiam
        • fogito Re: kalosze hunter doradzcie 24.09.10, 21:14
          No to super. A pamiętacie to... "Ja noszę kalosze, ty nosisz kalosisz, my nosimy kalosimy... itd".
          A co do wydawania 400 stów na kalosze, to ja uważam, że to jest wyrzucanie kasy w błoto.
          I odnośnie markowych ciuchów i gadżetów. Każdy kto ma, to wie, że to zrobione w Chinach, więc nie ma się co licytować, że ktoś tam chińskich produktów nie kupuje, bo teraz takowych nie ma prawie wcale.
          Ja tzw. markowe ciuchy kupuję w Stanach, bo tam pacę 20 USD za RL, TH, czy Ck. W Polsce w życiu nie zapłaciłabym tych sum, które są wzięte z księżyca i tylko naiwni sięgają do portfela. ALe co kto lubi, byle ze smakiem.
    • lena_madzia Re: kalosze hunter doradzcie 25.09.10, 22:20
      heh, musze szybko zadzwonić do bratowej by nie kalała tych drogocennych gumiaków ulicznym błotem big_grin
    • ciocia_ala Re: kalosze hunter doradzcie 26.09.10, 09:23
      Ja niedzisiejsz troche, ale czy kaloszy nie nosi sie na wyjscie z psem do lasu lub z dzieckiem nad rzeke? bo mam wrazenie, ze autorka ma zamiar paradowac w nich do kawiarni na kawke?

Nie mam nic przeciwko kaloszom za 400 stowy i TH.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka