Dodaj do ulubionych

Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie kupię?

23.09.10, 20:02
Mam w domu remont i bardzo mało czasu na latanie po sklepach. Od przyszłego tygodnia ma być dużo chlodniej, więc muszę coś mieć na szybko. Podpowiedzcie, w której sieciówce kupię kurtkę dla córy?
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 20:45
      Jutro jadę w tym celu na zakupy, też szukam dla córki kurtkę na jesień, napiszę jak mi coś wpadnie w oko wink
      • pade Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 20:49
        dzięki, czekam z niecierpliwościąsmile
        a może już ktoś był?
        • minkapinka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 20:56
          juz wielokrotnie na tym forum pisano, w tym roku także, ze z takimi kurtkami przejściowymi jest problem. W tej chwili w sklepach królują kurtki zimowe, jesiennych brak. Jaki rozmiar potrzebujesz? I jaka to ma byc kurtka?
          Fajną kurtkę kupiła Pia w C&A, ale ta kurtka jest w kratkę, więc nie każdemu będzie się podobać.
          • minkapinka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 20:59
            nie doczytałam, ze rozmiar podany smile
          • kinas3 Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 20:59
            Ta kurtka w kratkę z C&A jest genialna. Ja także ją bardzo polecam , tylko mogłaby by być ciut tańsza.
            • pia_ Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 21:45
              Potwierdzam, że nasza kurtka z C&A jest świetna. Z ciekawości tropiłam kurtki jesienne w różnych sklepach i niczego podobnego nie znalazłam. Także inne kurtki z C&A, które się później pojawiły już były grubsze - bardziej zimowe.
              A tak na marginesie, to idealnie do kurtki z C&A pasują czapki z najnowszej kolekcji Broela i ubiegłoroczne czapki z KappAhl, które są nadal dostępne na przecenach.
          • pade Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 23.09.10, 22:40
            Sorki, nie zauwazyłam tych wątków. Nie śledzę forum non stop, jak pisałam mam remont w domu...
            Kurtka w kratę odpada, przejadła mi sięsmile
        • gosjana Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 25.09.10, 20:01
          Byłam, zwiedziłam kilka sklepów, mozna coś wybrać, choć wybór trudny smile
          są kurtki w Zarze, podobała mi się czerwono-szara, taka jakby 2w1, spod kurtki wychodzi ściągacz siwy, mi się podobała, cena ok 170zl, inne kolory pikowane 109zł
          w Marks&Spencer jest kilka modeli, czarna w kropki, siwe, czarne, białe, czerwone, zależy co kto lubi smile czarna w kropeczki i czerwony plaszczyk cena ok 180zl pozostałe tańsze
          w Mothercare, podobała mi się pokazana oliwkowa parka, cena 149zł

Wg mnie do tych sklepów można wejść i popatrzeć, miałam o tyle dobrze, że te wszystkie firmy były w jednym centrum smile
    • tzka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 13:33
      Tez jakis czas temu szukalam fajnej przejsciowki. I znalazlam! smile W Mothercare - taka:

https://lh4.ggpht.com/_pf4fXasnblI/TJyLuIIPzNI/AAAAAAAAMH0/1C9dZwN5wxw/Przechwytywanie%20w%20trybie%20pe%C5%82noekranowym%202010-09-24%20130229.jpg

Zdjecie jest katalogowe, ale maly rozmiar. Dla starszej dziewczynki jest znacznie dluzsza. Kupilam najwiekszy mozliwy rozmiar, czyli 7-8 lat - 128 cm. Na moja prawie 7-latke jest w sam raz.
      • tzka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 13:36
        Nie napisalam wczesniej, ze jest dosc mocno ocieplana, wiec moze byc OK takze na lzejsza zime.
        • agata9991 mothercare 24.09.10, 15:06
          bardzo fajne te kurtki, jednak wg mnie stanowczo za ciepłe na jesień, największy rozmiar to 8-9 lat.
          • iwek33 Re:Quadri Foglio 24.09.10, 15:38
            Może zajrzyj do Quadri? Były ładne przejściówki granatowe, lekko ocieplone, mięciutkie i wygodne, gładkie, z odpinanym kapturkiem, ale widziałam miesiąc temu- były to kurteczki z kolekcji wiosennej. Będąc w sklepie "rzuciłam okiem" na jesienną kolekcję dla dziewczynek i też zachwyciłam się inną kurteczką, ale już nie pamiętam dokładnie jak wyglądała smile
          • tzka Re: mothercare 24.09.10, 16:23
            agata9991 napisała:

> bardzo fajne te kurtki, jednak wg mnie stanowczo za ciepłe na jesień, największ
            > y rozmiar to 8-9 lat.

Firma Mothercare twierdzi, ze ma je jedynie do rozm. 7-8 lat: tnij.org/parka_mothercare
            Przy okazji - szkoda, ze w polskich sklepach M. nie ma takie przecen... sad
            • agata9991 Re: mothercare 24.09.10, 17:01
              już jakiś czas temu mothercare poszerzył rozmiarówkę do 8-9lat i ta kurtka na pewno w takim rozmiarze była, bo oglądałam.
              • pia_ Re: mothercare 24.09.10, 17:06
                Byłam dzisiaj w Mothercare i patrzyłam na rzeczy z rozmiarówki 8-9 lat: kurtki, dresy, bluzy i bluzeczki byłyby za małe na moją 7-latkę noszącą rozmiar 134/140. Wg mnie rozmiar 8-9 to bardziej 128.
                • agata9991 Re: mothercare 24.09.10, 17:18
                  to ciekawe, bo letnia rozmiarówka 8-9 była wielgachna, na córkę, która nosiła romiar 128, za duże. W każdym razie, szkoda, bo przewaznie nic z działów dla nastolatek nie podoba mi się.
                • tzka Re: mothercare 24.09.10, 17:24
                  To moze ja jednak kupilam swojej takze dosc wysokiej mlodej kurtke na 8-9 lat jednak? Nie moge sprawdzic, bo dzieciecia nie ma... Z pewnoscia byl inny rozmiar, niz ona powinna nosic. Te kurtki sa z pewnoscia zanizone, jesli chodzi o rozmiarowke.
                  Ciekawe, czemu Mothercare sie nie chwali na swojej stronie, ze ma takze wieksz rozmiary? Ubrania sa w kategoriach 3-8 lat jedynie: www.mothercare.com/clothing/b/42771041
                  Dziwne...
                  • agata9991 Re: mothercare 24.09.10, 17:32
                    to twoja córka dzisiaj w tej kurtce paraduje? Dziwię się, bo w Warszawie dzisiaj upałsmile
                    • agni71 Re: mothercare 24.09.10, 17:51
                      agata9991 napisała:

> to twoja córka dzisiaj w tej kurtce paraduje? Dziwię się, bo w Warszawie dzisia
                      > j upałsmile

Moje po szkole przebrały sie w krótkie rekawy i spodenki do kolan, oraz sandałki. A widzialam tez dzieciaki w kurtkach i czapkach na uszy ....
                    • tzka Re: mothercare 24.09.10, 22:52
                      Rano akurat nie jest cieplo. Poza tym, moja corka tak sie rozkochala w tej kurtce, ze nie chciala innej zalozyc. U niej to zadkosc, by cos tak polubila... A kurtke wystarczy po prostu zdjac, jak jest cieplej, prawda? Przynajmniej w Wa-wie tak mozna zrobic. wink
                • agni71 Re: mothercare 24.09.10, 17:47
                  Rozmiarowka jest nawet do 9-10 lat, ale pewnie nie wszystkie ubrania.

kurtki,
                  > dresy, bluzy i bluzeczki byłyby za małe na moją 7-latkę noszącą rozmiar 134/14
                  > 0. Wg mnie rozmiar 8-9 to bardziej 128.

Nie zgadzam się. Moja 8-latka nosi 128 i ubrania na 7-8 lat z Mothercare sa na nia akurat. Córka ma właśnie ok. 128 cm wzrostu.
                  • pia_ Re: mothercare 24.09.10, 18:05
                    Patrzyłam dzisiaj na kolekcję z weluru czerwoną i szarą oraz na bluzeczki nabijane ćwiekami, wg mnie malizna straszna, to samo kurtki, 2-pak legginsów w największym rozmiarze był ok.
      • pade Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 16:20
        Moja 7 latka tak urosła po wakacjach, że rozmiar 128 z h&m, z działu dla małych dziewczynek jest już za mały. Kurtki muszę kupować raczej na 134, zimowa z Zary na 134-140 jest w sam raz.
        Chyba wprowadziłam Was w błąd tytułem wątku, przepraszamsmile
        • tzka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 16:27
          No to z rozm. 134-140 mozesz miec problem... Mi sie prawie nic nie podoba dla wiekszych dziewczynek. Kiedys jak mi kolezanka mowila (pozdrawiam ja smile), ze z ciuszkami dla wiekszych dziewczynek jest problem, to jakos nie bardzo mi sie chcialo w to wierzyc. No i dziecie mialam mniejsze, wiec sie nie przejmowalam. Teraz sama widze, ze jest mocno srednio. Chyba tez sie zakupowo na Stany przerzuce, jak mi corcia bardziej podrosnie...
        • tzka Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 16:29
          Ew. Endo: endo.pl/kategoria/2-dla-dziewczynki/grupa/23-kurtki.html
          Calkiem przyjemne maja te kurteczki, dodatkowo teraz jeszcze w promocji, choc rozmiary juz przebrane. smile
          • grabasik Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 24.09.10, 17:44
            Ta promocja w endo to taka sobie, bo po zimie te kurki były po 59,90. Kupiłam wtedy córce fioletową (z tych pikowanych) ale ona jest bardziej na zimę niż na jesień.
            • katrio_na Re: Jesienną kurtkę dla dziewcz. 128/134 gdzie ku 25.09.10, 21:05
              Mamy kurtkę z Mothercare (warszawskiego) na 9-10 lat, świetna zimowa.
              Idealna była dla 7-8 latka.
              Podobnie mają ze spodniami dresowymi (kupowane nawet niespełna miesiąc temu) maksymalnie na 9-10 lat ale niestety dobre dla 8 latka.

A byłaś w Tchibo?
              Wg mnie mają świetne kurtki jesienne tzn z odpinanym polarem, materiał jest nieprzemakalny.
              Kosztują jakieś niecałe 120zł.
              Tylko wg mnie rozmiar 134-140 to raczej małe 134. Dla małego wzięłam rozmiar 146/152 choć ubrania nosimy na 140.
              Choć inne ciuchy z Tchibo zwykle kupujemy rozmiar niższe.
              Chyba, że bardzo lubisz kurtki na styk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka