Dodaj do ulubionych

Allegro zaraz zacznę wyć

30.09.10, 18:32
znaczy się do księżyca ,mam dość niepłacących kupujących , mam dość odwetowców itp sprzedałam 10 ubranek ,6 osób nie zapłaciło wykonałam 6 telefonów ,jedna zapłaciła ,reszta nie odbierała , lub twierdziła że nic nie kupiła względnie co chcę ona nie ma kiedy zapłacić,a zresztą to dopiero 10 dni i takie tam brednie,na razie wystawiłam dwa negi ,dostałam dwa odwetowce , ale to dopiero początek ,po kiego ludzie kupują na allegro nie płacą i jeszcze się awanturują,chyba mam dość,oddam komuś lub wyrzucę nie mam nerwów.
Obserwuj wątek
    • madzieks2 Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 18:41
      to chyba masz jakiegoś mega pecha współczujesad
    • minkapinka Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 18:46
      Masz chyba pecha, sprzedałam na allegro ponad 500 rzeczy i tylko raz miałam problem z zapłatą. Kupujący w końcu zapłacił, ale musiałam go trochę ponękać.
      • magda79pn oteczka 30.09.10, 19:07
        u mnie to samo...
        ale ja już nie dzwonię, pisze maila i czekam, jak nie odpisują w ciągu 4 dni i nie mam kasy na koncie to piszę po raz ostatni coś w stylu "aukcja zakończyła się 10 dni temu, ostateczny termin do kiedy czekam za przelewem to 15-ty, po tym terminie piszę do allegro o zwrot prowizji i wystawiam odpowiedni do przebiegu transakcji komentarz"
        ostatnio dostałam odpowiedź: "zapłacę po 1 października" co to ma znaczyć po 1-szym? 15-go czy 20-go? aukcja zakonczyła się 15 września...
        Najciekawsze jest to, że nie płacą ci którzy mają małe kwoty do zapłaty np 30-40zł
        • patysia00 Re: oteczka 30.09.10, 19:14
          warunki swoich aukcji mam napisane na stronie o mnie. Na aukcjach piszę tylko, żeby zapoznali się z tą stroną. Na wpłatę czekam 14 dni roboczych. Po tym terminie wystawiam negatywna, zgłaszam sprawę do allegro, przedmiot wystawiam ponownie na aukcję, a niepłacącego kupującego umieszczam na swojej czarnej liście.

Nie nękam ludzi. Czekam 10 dni i piszę poprostu maila z przypomnieniem, że już tyle czasu minęło, a pieniędzy nie mam. Przypominam zasady aukcji i tyle.
        • sylki Re: oteczka 30.09.10, 19:16
          A wystarczyłoby napisać maila z prośbą o wydłużenie terminu płatności, ale po co uncertain
          Ja czekam sobie na wpłatę od zeszłego piątku, poczekam jeszcze kilka dni, a później przypomnienie poprzez allegro i jak to nie pomoże zwrot prowizji.
    • gwen_s Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 19:01
      wpisuj na aukcji info, że czekasz na przelew 7 dni, bądź ile tam uważasz za słuszne a potem anuluj akcje, czy wystaw ponownie przedmiot... i masz podkładkę do negatywa bez głupich wymówek, że to dopiero 10 dni smilenie wiem jak to jest dokładnie, bo ja zazwyczaj kupuje... też nie rozumiem ludzi, którzy licytują a potem się wycofują.
    • tosieuda Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 19:15
      współczuję, u mnie na 300 sprzedanych rzeczy raz ktoś nie zapłacił
    • beata77_h Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 19:24
      Współczuję Ci przykrych doświadczeń. Jako kupująca przelew robię od ręki zaraz po zakupie (ewentualnie jak tylko odbiorę wiadomość o wygranej aukcji, nie później niż w ciągu 24 godzin od wygrania). Jako sporadyczny Sprzedawca miewam różne sytuacje, ostatnio czekałam 2 tygodnie a jak się przypomniałam, okazało się że kupująca zapomniała o 2 wygranych u mnie aukcjach. Przypomniałam jej po czym czekałam kolejny tydzień. Zgroza. Najbardziej drażni mnie wożenie przez 2 tygodnie paczek których nie mogę wysłać. Wrrrr
      Potem Sprzedający ocenia Cię za długie czekanie na przesyłkę. Ręce opadają.....
      Życzę powodzenia w sfinalizowaniu pechowych transakcji a na przyszłość chyba pozostaje napisać w opisie aukcji czcionką 18! i czerwonym kolorem: UWAGA! Na wpłatę czekam do 10 dni (czy ile tam masz ochotę) po czym anuluję aukcję i przedmiot wystawiam ponownie.
      • annaparzonka Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 19:32
        Wspoczuje i wiem o czym piszesz... sama przez to przechodzilam i wlasnie nie z najtanszymi rzeczami tylko najdrozszymi.... tzn jedna osoba odezwala sie po aukcja ale napisala ze nie ma pieniedzy i bedzie pozyczac i zgadzam sie zaczekac na wplate 3,5 tygodnia tzn bedzie wplacac w ratach pierwsza zaliczka miala byc po tygodniu, no myslalam ze padne nie ma kasy a licytuje, zgodzilam sie i zaluje strasznie po tygodniu pisze ze nie mam wplaty a gosc mi pisze ze on przeprasza ale nie uda Mu sie tyle zdobyc pieniedzy i mysi sie wycofac.... ostatnio na jakies 80 aukcji 4 mi sie trafilo jakis dziwnych kupujacych
        • oteczka Re: Allegro zaraz zacznę wyć 30.09.10, 20:25
          Naprawdę nie jestem jakaś namolna przez 7 dni to sie nigdy nie odzywam tylko spokojnie czekam, ale jak zaczyna być tych dni 10 lub więcej i pytam ,pierwszy raz zaczęłam dzwonić do kupujących bo i koniec miesiąca sporo sprzedane ponad 400 zł i rachunek wobec allegro trzeba zapłacić a tu kasy nie ma , tez po raz pierwszy mam taką czarną serię ,ale jak nie mam pieniędzy to nie kupuję ,a jak kupię to płacę od razu i nie robię problemów , boże co ja się naczytałam choroba ,szpital ,pogrzeb i wszystkie inne plagi spotkały już moich kupujących,i po co mi takie wrażenia a teraz koję nerwy, piję dużo ,nazwijmy to mocnej herbaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka