Dodaj do ulubionych

Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znudzą?

05.11.10, 10:38
Polećcie jakieś fajne gry dla 4,5 latka, które po 2 dniach się nie znudzą. Gier jest mnóstwo: kiki ricki, Bóbr-budowanie tamy, Monopoly-Junior( 4,5 latek da radę?), Piggy-pog lub inne.
Nie mam pojęcia co wybrać.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 10:43
      U nas stale w użyciu od roku KIcky Ricky, Mądry Zamek, Grzybobranie.
      • julka-4 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 11:01
        U nas najlepsza to spadające małpkismile
    • magnolia1973 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 11:07
      Kot i mysz (Granna)
      www.twenga.pl/dir-Gry-i-zabawki,Gry-towarzyskie,Gry-dla-najmlodszych,Gra-Kot-i-Mysz
      To jest 5+, więc może jeszcze trochę poczekać. Ale lada moment chyba się nada. Ja kupowałam to już sześciolatce. Bardzo lubi. Nawet jak nie rozwiązywać zagadki z książeczki, to układać własne trasy dla zwierzaków.
      • dammma Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 11:21
        Kicky- moim zdaniem za prosta- dla nas nudna.
        Sprawdza się kamelot.
        Monopoly junior-syn gra z nami, ale trochę się denerwuje, jak wszystkiego nie rozumie
        o Piggy-pytałam na forum, bo też chcieli, ale jedna osoba odradzała, że nie warto i ciężko się naciska
        • slonko1335 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 11:27
          o właśnie o Kamelocie zapomniałam.
          • stokrootka1 do słonko 1335 05.11.10, 12:26
            Chyba dobrze zrozumiałam, że macie i Mądry zamek i Kamelotasmile
            Stąd moje pytanie: chcę jedną z tych gier kupić mojej 4,5 latce - no właśnie na początek jedną. Którą Ty byś wybrała, gdybyś miała wybierać? Czy one rzeczywiście są bardzo podobne do siebie i trudno dokonać takiego wyboru?
    • koza_w_rajtuzach Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 11:20
      Moja córka kiki ricky dostała rok temu i ciągle jest w użyciu. Na początku chciała bez przerwy grać w tą grę, żyć mi nie dawała wink, teraz po nią sięga tak gdzieś raz w tygodniu.
      • olek771 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 12:00
        U nas zdrecydowanie Granna - Kamelot, Piraci itp, Hoop żabki, różne rodzaje domina/ memo.
      • malgoska_1979 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 12:00
        Z gier, które mamy, mogę polecić także spadające małpki, no i oczywiście grzybobranie. Mamy także Moje Pierwsze Monopoly- ale wydaje mi się że syn już z niego wyrósł-jest za proste. Daletgo zastanawiam się nad Monoply junior.
        • dammma Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 12:09
          Spadające małpki lubi, nawet fajna ale nie super.
          Piratów nie mamy ale z tej serii mamy Safari i dla synka jest za trudne. Starsza córka układa.
          • dammma Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 12:11
            Synek układa też historyjki z serii chyba Sowa mądra głowa- Opowiem Ci mamo
            • dammma Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 12:13
              ale jednak najczęściej sam wraca do Kamelota i mogę Ci go z czystym sumieniem polecić, bo starczy na długo-są różne stopnie trudności, które się po kolei przechodzi. 8-letnia córka też często w to gra.
    • mozynka Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 14:11
      do tych wszystkich dodam jeszcze "Zgadnij kto to" jest od chyba 6 lat, ale spokojnie gram z córką od 4 lat
      • sylwina76 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 21:43
        U nas też ostatnio sprawdził się Kamelot. Lubią też Jengę, Twistera, Kicky-rikki, Mount Everest, Sorry, prościutkie Nie obudź psa. Na krótką (bardzo) chwilkę: Hop, Hop żabki, Piranie, Nie sprawdziły się: Nie pękaj prosiaczku, Pułapka na myszy. Lubią również klasyczne planszówki (np wspomniane Grzybobranie) i gry Haby - ja je uwielbiam za piękne wykonanie smile Nie sprawdził się też Monopoly i scrabble w wersji junior - nie mam pojęcia dlaczego. Przymierzam się do żółwi i do gier Lego - ale nie wiem czy są akurat dla 4,5 latka.
        • agus-ka Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 22:23
          u nas sprawdziło się grzybobrania, skubane kurczaki, re re kum kum, kiki riki. Przeciętnie gra w pędzące żółwie (za to ja uwielbiam ta grę). Za to totalnie nie interesuje się mądrym zamkiem, nie wiem dlaczego.
          • stokrootka1 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 22:39
            agus-ka napisała:

> Za to totalnie nie interesuje się mądrym zamkiem, nie wiem dlaczego.<

To dowodzi tego, jak bardzo różnią się nasze dzieci i często to, co zdaje egzamin u innych, wcale nie musi podobać się nam.
            Ja zamierzam kupić Mądry zamek lub Kamelota, ale kompletnie nie umiem przewidzieć, czy te gry są w stanie zainteresować moją córkę. Okaże sięsmile
            • mamachlopca1 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 23:37
              kazde dziecko inaczej.u nas kamelot-super ale piraci juz nie.spadajace malpki-nudne,piranie co jakis czas wyciaga.zgrzybobrania-jak sam powiedzial wyroslwinkza to uwielbia atak dinozaurow-ze wzgledu na tematyke.jeszcze lubi lotti karotii, mamy tez taka jak bobr-ale z bobem budowniczym-wyciaga co jakis czas
    • aniam123 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 05.11.10, 23:33
      mój synek ma Mądry Zamek i Kamelota. Częściej sięga po Mądry Zamek. Ostatnio, wieeelki fan pojazdów wszelakich, dostał też z tej serii Auto-Ciężarówka (była fajna promocja w merlinie)
      merlin.pl/Auto-Ciezarowka-pelna-zabawy-gra-logiczna_Granna/browse/product/206,806521.html
      Po kilkudniowym zachwycie leży...
      Z gier logicznych najczęściej gra w Rush Hour Jr
      www.rebel.pl/product.php/1,1563/16637/Rush-Hour-Jr-Godzina-szczytu-dla-najmlodszych.html
      Gra wg. instrukcji przeznaczona dla dzieci w wieku 6-8 lat, ale mój 4.5 latek przeszedł wszystkie poziomy, dlatego spokojnie dla takiego wieku polecam.

Aha, fajne są też Dzieci z Carcassonne
      www.rebel.pl/product.php/1,606/14483/Dzieci-z-Carcassonne-Die-Kinder-von-Carcassonne.html
      • dammma Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 06.11.10, 01:03
        żółwie ostatnio kupiliśmy koleżance na ur a teraz sami się przymierzamy. W godzinę szczytu grał mój wtedy 3-letni synek na kompie-z carsami i też przechodził wszystkie trudne poziomy-też byłam w szoku.
        • julit.a Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 06.11.10, 08:21
          U nas w ciągłym użyciu Spadające małpki i Billy. Największym hitem jest MONKEY Madness. Grąją w nie niespełna 4-latka i 6-latek.
          • dorga1 Re: Gry dla 4,5 latka, które od razu się nie znud 08.11.10, 10:14
            A czy ktoś mógłby tak w skrócie napisać o co chodzi w Carcassonne dla dzieci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka