Dodaj do ulubionych

jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie? 8L

09.11.10, 23:42
Jak w tytule-oprócz play-doh, bo znam. Córka bardzo lubi takie zabawy, ale już brakuje mi pomysłu na coś oryginalnego. Dzisiaj udało mi się kupić w smyku bardzo fajną książeczkę z szablonami, kartkami z wizerunkami dziewczyn itp-do robienia tatułaży niby, ale spokojnie te wszystkie motywy tam zawarte może wykorzystać do innych prac np. laurek.
Bły też fajne wyklejanki-ma ktoś może, czy warto, bo te pierwsze tanie nie są.
Może coś innego możecie polecić.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 10.11.10, 07:37
      Jest tego dużyw wybór, zwłaszcza w Smyku, Empiku, wystarczy podpytać córkę, albo wiedzieć z czym sobie poradziłaby bez kłopotu.
      • mamamalej1 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 10.11.10, 08:15
        Ikea ma taki mega słoik z koralikami do zgrzewania żelazkiem
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50128572
        a to płytki na których układamy obrazek do zgrzania
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70128571
        a w Tesco w gazetce gwiazdkowej jest ogromny zestaw koralików do nawlekania
        • 1majkasia mamamalej1 21.11.10, 06:50
          mamamalej1 napisała:

> Ikea ma taki mega słoik z koralikami do zgrzewania żelazkiem
          > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50128572
          > a to płytki na których układamy obrazek do zgrzania
          > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70128571

zaintrygowałaś mnie tymi koralikami
          wiele razy je widziałam ale nie miałam pojęcia ze mozna zrobic z nich obrazek na stałe
          jak rozumiem najpierw układam koraliki na tacce potem przyciskam żelazkiem(pod papierem?)
          czy jest tam jakas instrukcja obsługi?
        • konsulent Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 21.11.10, 22:12
          Polecam klocki kukurydziane Play mais -nowość na polskim rynku
          il.youtube.com/watch?v=45fYaFBsA2g&feature=related
          • coronella Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 14:47
            e tam nowość, 3 lata temu kupowałam dzieciom, najpierw paczkę oryginalnych, ale to dość droga zabawa, potem sklejali zwykłe chrupki kukurydziane, potem malowali dzieła farbami
            • mamamalej1 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 15:54
              allegro.pl/listing.php/search?string=origami&us_id=18390359&country=1
              i inne do naklejania na kartke
              allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=origami+p%C5%82askie+
              allegro.pl/listing.php/search?string=origami+ko%C5%82a&category=0&sg=0i
              allegro.pl/listing.php/search?string=origami+kwadraty&category=0&sg=0
              + klej big_grin
              laurki, kartki okolicznościowe, zaproszenia , ozdoby , zwierzątka itpsmile
              • mamamalej1 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 15:58
                i koła allegro.pl/listing.php/search?string=origami+ko%C5%82a&category=0&sg=0
          • loganmylove Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 20:50
            E tam nowość-kupowałam córce jakieś 5 lat temusmile
    • lutka27 Re: dammma 21.11.10, 00:03
      Możesz powiedzieć jak się nazywa ta książeczka i ile kosztowała?
      • aga66w Re: dammma 21.11.10, 12:07
        To jest bardzo fajny zestaw dla dziewczynki moja chrześnica ma 10 lat i jest tym zachwycona.
        Za rozsądną cenę dużo świetnej zabawy.
        allegro.pl/zestaw-kreatywny-diddl-top-model-ubierz-modelke-i1320366220.html
        • lutka27 Re: dzięki 21.11.10, 23:29
        • camilcia Re: top model studio stacjonarnie ? 22.11.10, 11:03
          to jest gdzieś do kupienia np empik? czy jakiś supermarket? daleko mam i jak już pojadę to brak czasu na szukanie
          wygląda fajnie
          dzięki smile
          • aga66w Re: top model studio stacjonarnie ? 22.11.10, 17:02
            Widziałam to tylko koło siebie w sklepiku, a największy wybór jest na allegro.
            • camilcia Re: top model studio stacjonarnie ? 22.11.10, 18:34
              dziękuję smile
    • maaszymka Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 21.11.10, 23:12
      A muszą być kupione? Jeśli nie to:
      a) masa solna
      b) paski/ kawałki papieru + wikol i można różne cuda (najławiej jakies miseczki, kubki, talerzyki)
      c) gips + jakaś forma do odlewów- teraz pełno na allegro z motywami świątecznymi- zrobi sobie sama ozdoby i pewnie będzie zachwycona
      d) coś takiego allegro.pl/at-zrob-sam-pokrowiec-na-telefon-nowosc-zabawki-i1311957787.html - sama możesz zrobić- drewniana ramka kilka małych gwoździ i gotowe smile
      e) papierowa wiklina- tylko rurki chyba by mama musiała zrobić wink
    • miesiakk Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 09:12
      tu masz sporo allegro.pl/plastyczne-prace-reczne-93663
      • mamamalej1 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 09:37
        koraliki układa się na płytce na to nakłada taki pergamin i prasuje. Kolraliki zgrzewają się ze sobą w całość / obrazek
        • 1majkasia Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 11:40
          dziekujesmile
    • agus8 Re: małe koło garncarskie 22.11.10, 11:15
      małe koło garncarskie, my mamy takie z biedronki, gline dokupujemy, albo farbki, bo wychodzą na tym super obrazki
    • paulette Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 22.11.10, 16:07
      djeco ma duży wybór zestawów kreatywnych - stempelki, kolaże, szablony etc
      • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 23.11.10, 18:00
        ja kupiłam w smyku z tej serii- tylko z tatuażami:

www.amazon.co.uk/Fashion-Angels-11451-Design-Portfolio/dp/B002CSRZKQ/ref=sr_1_63?s=kids&ie=UTF8&qid=1290530492&sr=1-63
        Koło mamy- a gdzie kupujecie fajną glinę tylko w większych paczkach, bo takie kostki, jak plastelina, to nic.

Koraliki zakupiłam-zobaczymy...

A paperoni ktoś ma?
        • tzka Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 23.11.10, 18:14
          Wlasnie na Amazonie kupilam corci takie zestawy:
          https://ecx.images-amazon.com/images/I/511oEfnvvFL._SS500_.jpg
          https://ecx.images-amazon.com/images/I/51Ob7OgsQsL._SS500_.jpg
          Podobne tej firmy (Gizmos) sa w empiku, ale malo oryginalne, moim zdaniem - jakies puzderka do pomalowania.
          • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 02:22
            Dlatego właśnie warto podzielić się doświadczeniami, bo czasem są piękne pudełka a w środku badziew niestety.
            • franianiania Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 08:20
              niewiem czy to już linkowałyście ale znalazłam coś takiego ;
              allegro.pl/wypalarka-do-drewna-super-i1331426913.html#gallery
              • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 10:01
                leży u nas w szafie od jakiś 2 lat. Na początku troszkę robiłyśmy razem, ale tak w ogóle, to boję się, żeby bawiła się sama, bo jeszcze się poparzy-jak w drewienku wypali dziurkę, to tym bardziej w paluszku
                • minnie8 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 11:46
                  te klocki Play mais suuuper.Bardzo mi się podobają...ale czy to nie dla maluchów?
                  • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 15:10
                    jak dziecko lubi, to chyba nie.Myślałam, żeby córce dokupić te książeczki, jak co robić.
                    • konsulent Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 24.11.10, 16:58
                      ja myślę,ze nie tylko dla maluchów.w tych zestawach "zamek" Księżniczki disneya " robi się elementy kartonowe.
                      Uważam je za ciekawe i ważne jest to,że jak dziecko zje nie zacznie świecić smile
                      • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 18:50
                        a miałyście już jakies zestawy djeco-wyglądają fajnie-możecie któryś polecić?
                        Malowanie piaskiem, kredą?
                        • paulette Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 20:20
                          u nas hitem jest zestaw artystyczny z księzniczkami - szablony, stempelki
                          podobno bardzo fajne są te z piaskiem
                          kolaże dla najmłodszych też ok
                          • antarka Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 20:33
                            A mogłabyś podać linka do tego zestawu księżniczek???
                            POzdrawiam
                            • paulette Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 20:45
                              my mamy coś takiego: https://babybart.pl/image_func.php?img=gfx/1ca21744033b1b4894c09869cbd7b326.jpg&maxwidth=356
                              a to wersja chłopieca:
                              https://www.bokado.pl/console/image/resize/width/300/height/0/type/productGfx/image/152ed962d94e0aa1ea902d42c913a060.jpg
                            • emaslany Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 25.11.10, 20:55
                              Moja 8-latka bardzo lubi malować i wspaniale bawi się z gotowymi zestawami do malowania takimi jak ten od od dziś w lidlu np.
                              www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_14594.htm
                              Super sprawa gdy dziecko lubi malować. Polecam
                              • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 00:29
                                Paulette-parę zestawów bym wybrała-te księżniczki też mi się podobają. Wersji dla chłopców nie widziałam wcześniej. Kolaże też fajne. Warte są swojej niemałej ceny?
                                • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 00:31
                                  a zestawy malarskie z lidla czy biedronki przerobiliśmy. Córka lubi, ja mniej, bo te farby ciężko schodzą a ona jeszcze zawsze na deseczkach miesza i potem czyść to wszystko.
                                • paulette Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 08:23
                                  Djeco do najtańszych faktycznie nie należy ale pozytywnie zaskakuje wykonaniem, trwałością i projektami, które wykonują zawsze jacyś fr. artyści. Poza tym większość zestawów zapakowana jest w solidne pudełka, które sprawdzają się do przechowywania prac oraz na prezent. Stempelki i księżniczki są bardzo fajne, ale w sumie tak po zastanowieniu nie wiem czy nie dla młodszych dzieci. Może dla starszej dziewczynki lepszy byłby Projektant Mody Djeco...
                                  • franianiania Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 11:52
                                    świetne te stempelki wrózki, niby słodkie wrózki ale niesztampowe, gdzie do kupienia?
                                    na allegro nie widze?
                                    • franianiania paulette 26.11.10, 12:28
                                      czy te stempelki takie wytzymałe są ? czy raczej soro to piankowe to do kilkakrotnego użytku?
                                      • paulette Re: paulette 26.11.10, 14:43
                                        wytrzymałe, można do nich dokupić wymienne wkłady
                                        dostępne m.in
                                        www.bokado.pl
                                        www.dadum.pl
                                        www.babyart.pl
                                        ze stacjonarnych red onion wwa
                                    • tzka Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 12:53
                                      www.dadum.pl/category/djeco?gclid=COL2sOG1vqUCFVQs3wodQRwQZA
                                      Wystarczy wpisac nazwe w wyszukiwarke.
                                      • franianiania Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 12:55
                                        tak, znalazłam już , i prawie kupiłamsmile

szkoda , ze takich fajnych arty. plastycznych nie ma w naszych sklepach papierniczych i marketachsad
                                        • tzka Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 14:28
                                          W marketach nie ma, bo to jest za drogie po prostu.
                      • minnie8 Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 12:42
                        konsulent napisała:

> ja myślę,ze nie tylko dla maluchów.w tych zestawach "zamek" Księżniczki disneya
                        > " robi się elementy kartonowe.
                        zamówiłam zestaw XL i farmę z tych kukurydzianych smile klocków.Mam nadzieję,że młoda się ucieszy bo uwielbia składać i lepić
    • clio_yaga Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 15:39
      A czy macie jakieś doświadczenia z firmą Orb Factory?
      Podobają mi się ich zestawy, ale nie wiem czy są do kupienia gdzieś w sklepach czy tylko na all?
      Jak z trwałością tych produktów?
      • dammma Re: jakie zestawy kreatywne, plastyczne polecacie 26.11.10, 23:16
        córce bardzo spodobały się te wyklejanki w sklepie. Cena wysoka, więc wię waham. Może ktoś kupił i się wypowie, czy warto?
        Dzięki Wam mam tyle nowych pomysłów, że już kasy brakuje smilesmile dzięki wielkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka