Dodaj do ulubionych

Tablica do rysowania, podobna do Tchibo

20.11.10, 21:55
Mój syn zażyczył sobie na Gwiazdkę tablicę do rysowania z Tchibo. Niestety, po złożeniu zamówienia w TCM, okazało się, że tablic już nie ma... Szukam więc bardzo podobnej, koniecznie z rolką na papier u góry smile
Znajdę gdzieś coś takiego? Ikea raczej odpada - widziałam ją po krotkim czasie uzytkowania, miała mnóstwo rysek i wyglądała koszmarnie. Poza tym nie wiem, czy ma tę nieszczesną rolkę.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 01:07
      Widziałam podobna w Mothercare,ale nie jestem pewna, czy ma te rolkę. I jeszcze w marketach bywaja, ale tez niewiem, czy z miejscem na rolke papieru.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 07:33
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50021076
        Tam chyba można tę rolkę papieru jakoś zamocować tylko niżej, ale głowy nie dam.
    • kasia-1971 Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 08:50
      Mamy tą z Ikea od roku, użytkowana często, jest ok. Rolkę można doczepić bez problemu. Polecam, a cena znacznie niższa niż w Tchibo smile
      • pabia_a Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 09:30
        ja też polecam tablicę z ikea, papier zakłada się niżej niż z tchibo i cena przystępna w porównaniu z tchibo
        • agni71 Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 12:32
          Wszyscy polecają IKEA, a cortinka z IKEA nie chce ....
          • aurinko Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 12:45
            agni71 napisała:

> Wszyscy polecają IKEA, a cortinka z IKEA nie chce ....

Przecież Cortinka nie napisała, że z Ikea nie chce, tylko że "Ikea raczej odpada". Poza tym Cortinka nie wiedziała, czy tablica z Ikei ma rolkę, więc odpowiedzi z info czy rolka jest czy nie są jak najbardziej na miejscu.
            • coronella Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 12:51
              mam tą tablicę z Ikei, sama z resztą całkiem niedawno zakładałam podobny watek (wyszukaj go sobie, tam było sporo przykładów innych tablic)
              rzeczywiście tablica porysowała się baaaaardzo szybko! od razu po rozpakowaniu, pierwsze rysy kredą i pierwsze rysy, ale... to nie wina tablicy a kredy z Ikei!
              kupiłam inną, normalną kredę tablicową, miękką, super! i teraz już nic się nie rysuje. Samą tablicę polecam.
              Rolkę da się zamontować, ale na dole.
              • agni71 Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 12:56
                Jak sie rysuje na papierze, kiedy rolka jest na dole?

coronella, dobrze, że jestes, to nie musze szukac tamtego wątku. Obiecałam napisac o tablicy z Tchibo. Nie wyciagałam jej calej, tylko na kawałku tablicy wypróbowalam dołączoną kredę. Kreda wydaje mi sie z tych twardszych, ale zarysowań nie zauważyłam. No, ale to bylo kilka mażnięć, zobaczymy pózniej w dłuższym użytkowaniu.
                • coronella Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 21.11.10, 13:28
                  dzięki smile)))))
                  papier przeciąga się górą (jest otwór) i spuszcza po tablicy, różnica tylko taka, że rolka jest zamontowana na dole a nie na górze.
                  Moi już tablice dostali (jako wczesniejszy prezent na mikołaja), i bawia sie REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!
                  jest w uzyciu non-stop! miałam reklamować, ale jakoś nie mam kiedy, i tak sobie stoi.
                  • dammma Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 20:35
                    miałam kiedyś zwykłą tablicę i wiem, że kreda, jak się rysuje, to się osypuje na dół i fajna jest półeczka, na którą to zlatuje a nie na podłogę. Dobrze, jakby była szersza. Z tego co widzę na fotkach sztaluga z ikei ma półkę ale z tej magnetycznej strony na pisaki.
                    Co o tym sądzicie? Która sztaluga jest fajna, nie jest kosmicznie droga i ma taką półkę.
                    • coronella Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 20:40
                      ma półkę z tej czarnej strony
                      • dammma Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 20:50
                        właśnie znalazłam na zdjęciach, że chyba można mocować, jak się chce

allegro.pl/sztaluga-tablica-dwustronna-ikea-mala-od-1-zl-i1314253152.html
                        bo na tym zdjęciu na stronie ikei chyba jest z białej

• coronella Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 21:02
                          tak, ją bardzo łatwo przełożyc.
                    • betimek do damma 23.11.10, 20:48
                      My mamy Smoby dwustronną, taką:
                      https://www.kidplay.pl/images/tablica%20smoby%2028851.jpg
                      Bardzo fajna jest, tylko nie ma rolki na papier. No i cenowo gorzej wypada niż Ikea, ale lepiej niż Tchibo.
                      • dammma Re: do damma 23.11.10, 21:05
                        fajne są te ze Smoby-zaczęłam oglądać od tych najdroższych-super, bo aż 124cm wysokości-tylko cena sad.
                        A jak przypinacie kartki albo mocujecie ten papier z rolki, aby się nie przesuwał i przylegał do tablicy. W tych Smoby piszą o jakiś magnesach. Jak jest u Was?
    • cortinka Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 21:17
      Bardzo Wam dziekuję za odpowiedzi, chyba zdecyduję się na tablicę z Ikei. Co prawda, tak jak pisałam, widziałam ją używaną i nie zachęcała do kupna, ale to faktycznie mogła być wina twardej kredy (tablica stała w Ikei, więc pisano na niej pewnie ich kredą).
      • betimek Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 21:30
        Myślę, że ta Ikei to dobry wybór. Sądziłam, że widziałaś u kogoś, ale jeśli w sklepie, to raczej nie sugerowałabym się jej wyglądem. Tam jest na pewno bardziej eksploatowana niż normalnie, a poza tym rzeczywiście o ich kredzie słyszałam złe opinie.
        My mamy kredę Crayoli i bardzo dobrze się sprawdza.
        • coronella Re: Tablica do rysowania, podobna do Tchibo 23.11.10, 21:49
          tak, kreda koniecznie inna!
          zmieniłam, i teraz jest ok
          nie ma co szaleć z tablicą, wydaje mi się, że czy droższa, czy tańsza, to ta sama powierzchnia. A co się może w niej popsuć?
          Jak się zużyje, za 15 zł można kupic farbę tablicową i pomalować.
          Ikeowska jest fajna, bo składa się na płasko, na tyle mała, że wejdzie do samochodu, gdy dzieci jadą do babci, na tyle duża, że da się normalnie po niej rysować. Drewno, a nie plastik- to tez mnie przekonało. Nie wiem czy nie pomaluję jej na biało.
          I cena w miarę ok.
          I jeszcze jedna rzecz- w razie czego w Ikei reklamacje załatwiane sa od ręki, ja nigdy nie miałam z tym problemu. To tez jest dla mnie ważne.
          • madzieks2 coronella!!!!!!!!! 24.11.10, 00:31
            > Jak się zużyje, za 15 zł można kupic farbę tablicową i pomalować.

błagam powiedz mi gdzie!!!!!! szukam farby już od pół roku ale ceny mnie powalają bo puszka kosztuje od 79 zł do 99 zł za litr farby a nie ma mniejszych puszeksad.
            Błagam powiedz gdzie jest ta farba za 15 zł??? i ile jej jest?
            z góry dziękuję wink
            • coronella Re: coronella!!!!!!!!! 24.11.10, 05:09
              swiatpasji.pl/sklep/farba_do_tablicy_czarna-6053.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka