Dodaj do ulubionych

Krzesełko do kąpieli

07.12.10, 16:27
Czy możecie polecić mi jakiś 'wspomagacz' do kąpieli w wannie? Są jakieś krzesełka, siedzonka, które mają na celu zapewnić bezpieczeństwo siedzącemu dziecku podczas kąpieli? Takie z przyssawkami, które można przyczepić do dna wanny. Mała kąpie się z nami odkąd wyrosła z małej wanienki, ale chciałabym móc zostawić ją samą, żeby mogła się pobawić, popluskać sama na siedząco. Na matę antypoślizgową jest zdecydowanie za mała, ale może jest coś takiego, o co pytamsmile.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Krzesełko do kąpieli 07.12.10, 18:36
      gugiel mi coś takiego podpowiedział w pierwszym rzucie:
      www.bangla.pl/meble-wyposazenie-domu/dla-dzieci/wanienki-komody-kapielowe/okbaby-krzeselko-wkladka-do-kapieli-flipper-flipper-evolution-p1866.htm
      ale znać nie znam i pewnie jest tego więcej
    • boo-boo O tu masz 07.12.10, 19:18
      Owszem są- ale wiesz ja bym dziecka samego w nich nie zostawiła.
      Tu masz linki ode mnie- marketingowca wink

www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_121_10751_-1_15094_16617_10001_
      www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_121_10751_-1_15094_68427_10001_
      www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_121_10751_-1_15094_111907_10001_
      cgi.ebay.co.uk/Baby-Bath-Seat-/220706727824?pt=UK_Baby_Baby_Bathing_Grooming_LE&hash=item3363256790
    • memphis90 Re: Krzesełko do kąpieli 07.12.10, 19:55
      Ja mam krzesełko smoby. Fajne jest smile Starszaczkę pakowałam w dmuchane koło kąpielowe, takie z dziurkami na nogi- też działało. Niemniej jednak nie zostawiałabym tak małego dziecka samego w łazience.
    • gemmi18 Re: Krzesełko do kąpieli 07.12.10, 22:25
      Dzięki za linki, ja jakoś nie mam cierpliwości do wyszukiwarektongue_out.
      A co do zostawiania małej samej, to chodziło mi nie o zostawienie jej samej w łazience, tylko żeby sama siedziała w wannie w tym siedzonku, a ja będę wtedy obok. Jak narazie siedzi albo ze mną albo z tatą i drugie ją myje.
      Pozdrawiam
    • dominiczka201 Re: Krzesełko do kąpieli 08.12.10, 07:54
      Też mam smoby i moim zdaniem jest super. Teraz jak mały ma ponad 10 miesięcy posiedzi w nim jakieś 10 min później go wyciągam i siedzi obok, wcześniej siedział dłużej. Uwielbia kąpiel więc trwa ona zawsze około 30 min. Fajne jest w smoby to, że jak dziecko wyrośnie z krzesełka to odczepia się panel z zabawkami i można przyczepić na przyssawki w wannie. Ja dostałam w prezencie, ale jeśli nie gardzisz rzeczami używanymi to na allegro jest ponoć kilka prawie nówek
    • mama-nelci Re: Krzesełko do kąpieli 11.12.10, 06:26
      U nas takie krzesełko absolutnie nie spełniło swojej funkcji. Uzylismy go jeden jedyny raz. Dziecko ma ograniczony w nim ruch, cieżko sie w nim myje malucha i trzeba nalać dobre pol wannny, zeby dziecko bylo odpowiednio zamoczone. Nasza córka ma 10 miesięcy i kapiemy ja dalej w wanience tylko tej najwiekszej. Jest dobrze wyprofilowana, przez co dziecku dobrze sie siedzi i jak jeszcze super nie siedziała to lapała sie krawedzi. Dla mnie to był zbędny wydatek!
    • lidek0 Re: Krzesełko do kąpieli 12.12.10, 13:33
      Zbędny wydatek, wystarczy wanienka ale duża dziecka wstawiona w dużą wannę.
      • gemmi18 Re: Krzesełko do kąpieli 12.12.10, 18:51
        A dla mnie to zbawienie, pożyczyłam od koleżanki na jedną kąpiel i mała była zachwycona tym, że może siedzieć. Nic nie ograniczało jej ruchów, mogła się swobodnie wychylić i sięgać po zabawki. Dlatego pod choinkę kupię jej takie krzesełko. Nie wiem tylko, czy w którymś sklepie stacjonarnym znajdę to? Np. Smyk ma takie cuda?
        Dzięki za wszystkie odpowiedzismile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka