07.01.11, 19:16
Czy jest szansa kupić laptop za 1500-2000zł?
Chodzi mi o sklepy stacjonarne, nie przez internet.
A jeśli bym kupiła w internetowym to pewnie nie mogę pójść z gwarancją do najbliższego i poprosić o naprawę?
Tak wiem, nie znam się na tym smile
I czy ja jestem ślepa nie widząc cen na stronach sklepów np Media Markt?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Notebook. 07.01.11, 19:49
      Oczywiście, że można. Pytanie, czy taki będzie zaspokajał Twoje potrzeby. Możesz sobie pooglądać tu, a potem w zakładce "znajdź sklep" poszukać sklepu w okolicy:
      www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki,d3.bhtml
    • imasumak Re: Notebook. 07.01.11, 20:04
      Zależy do czego ma on służyć. Jeśli tylko do przeglądania stron, pisania itp, to jak najbardziej. Oczywiście przy założeniu, że będzie miał legalny system operacyjny.
      • vivciak [...] 07.01.11, 20:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pina_colada88 Re: Notebook. 07.01.11, 21:18
          Komputer ma mi służyć do całkiem prozaicznych spraw, tych które wymieniła już któraś wcześniej czyli przeglądanie stron internetowych, tworzenie dokumentów, pisanie pracy magisterskiej tongue_out.

A jaka firma najlepsza?

Ja swój dorobiłam w 3 lata.
          Dorobiłam tak, że bok starty został jak wiozłam go w torbie na kółkach a zawis jeden się połamał...
          • memphis90 Re: Notebook. 07.01.11, 22:11
            > A jaka firma najlepsza?
            >
            IMO apple, ale wychodzi drożej niż 2 tyś.
          • wyssana.z.palca Re: Notebook. 07.01.11, 22:24
            Pewnie, że kupisz ja jednak bym namawiała jednak na kupno przez internet. Nie dość, że są kilka stów tańsze, to mają lepsze parametry niż te wystawione w sklepach. Więc warto zrobić tak, żeby wypatrzyć komputer, iść do Media czy gdzieś go pomacać, pogadać o nim ze sprzedawcą i zamówić go kilka stów taniej przez neta smile A co do gwarancji, to oczywiście obowiązuje również gdy zamawiasz przez neta.

A co do samego komputera to mogę polecić mniejszy, 12-calowy notebook. Jego wielkość jest akurat taka, że oczy się nie męczą i naprawdę dobrze się pracuje, przy czym jest lekki, poręczny, mieści się do torby. No i oczywiście jeśli chodzi o Twoje wymagania- wystarczy w zupełności.
            • pina_colada88 Re: Notebook. 07.01.11, 22:39
              A co do gwarancji- jeśli kupię przez internet a dajjmy na to się coś stanie to będę mogła zanieść go do sklepu w moim mieście?
              • wyssana.z.palca Re: Notebook. 07.01.11, 23:27
                Zależy w jakim sklepie internetowym kupisz. Ale raczej, jeśli nie jest to sklep z Twojego miasta to trzeba odsyłać. No i dlaczego od razu zakładasz, że z komputerem będzie coś nie tak?
                • pina_colada88 Re: Notebook. 07.01.11, 23:30
                  Wyssana, bo znam siebie i mój talent do psucia rzeczy smile (nieumyślnie rzecz jasna )
                  • wyssana.z.palca Re: Notebook. 07.01.11, 23:41
                    No wiesz, jak rozwalisz obudowę, to żadna gwarancja Ci tego raczej nie uwzględni... wink
                    • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:18
                      NA naprawę systemu operacyjnego też nie ma gwarancji - a to jest ot, co najczęściej klienci psują wink
            • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 12:48
              W sklepie stacjonarnym też można negocjować ceny.
    • kol.3 Re: Notebook. 07.01.11, 22:39
      Kupić można Asusa, Lenovo,Acera, Samsunga. Nie kupuj HP i LG.
      • wyssana.z.palca Re: Notebook. 07.01.11, 23:28
        A konkretniej? Że tak spyatm: bo co? Serio pytam smile
        • kol.3 Re: Notebook. 08.01.11, 09:15
          Bo te marki uznano za najmniej awaryjne.Czytałam jakieś pól roku temu o sporządzonym, o ile pamiętam, przez firmy serwisowe rankingu awaryjności laptopów i zapamietałam te marki.
      • krejzimama Re: Notebook. 08.01.11, 09:21
        No tak. POlecanie komuś Acera a odradzanie HP można uznać za czystą zlosliwość.
        • kol.3 Re: Notebook. 08.01.11, 12:38
          HP uchodzi za wyjątkowy szajs.
          • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 12:46
            kol.3 napisała:

HP uchodzi za wyjątkowy szajs.

Paczpani, jakoś nie zauważyłam tongue_out
            Prowadzisz sprzedaż/serwis HP, że możesz stwierdzić w jakim procencie sprzęt tej firmy jest awaryjny?
            • kol.3 Re: Notebook. 08.01.11, 15:51
              Opieram się na opinii kolegi, który to robi.
              Podkreślam, że nikt się nie musi z tym zgadzać. Natomiast w rankingu firm serwisowych HP został bezapelacyjnie uznany za najgorszy. Chyba że to spisek smile
      • beverly1985 Re: Notebook. 08.01.11, 09:31
        W rankingach najbardziej awaryjnych marek to przoduje Acer... podobno się poprawili ostatnio, ale i tak nie radze ryzykować. HP to już lepszy wybór.

Sama 2 lata temu zdecydowałam się a Lenovo za 2 tys., a zastanawiałam sie miedzy Lenovo a Asusem. Kierowałam się wlasnie bezwaryjnoscią (po przygodach z Acerem, grrrr), Asusy lepsze ale droższe.

Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, ale w Warszawie ceny w sklepach takie same jak w necie- sprzedawcy głupi nie są, mozna sie tez targować. Tylko mówię o małych sklepach komputerowych, a nie o media marktach.

Komputery Apple?- trzeba spędzic sporo czasu aby nauczyć sie ich obsługiwac, tylko dla zdeterminowanych.
        • krejzimama Re: Notebook. 08.01.11, 09:50
          > Komputery Apple?- trzeba spędzic sporo czasu aby nauczyć sie ich obsługiwac, ty
          > lko dla zdeterminowanych.

Coooooo??????? Czego ja tu się jeszcze dowiem?
      • e_r_i_n Re: Notebook. 08.01.11, 10:34
        W tej chwili najlepszy stosunek cena - jakość mają komputery Sony.
        Sama mam i jestem zachwycona.
        Naprawdę porządny (do tego, do czego Pina potrzebuje) można kupić za ok. 3 tys.
        • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:06
          Do przeglądania stron i korzystania z netu, można znaleźć szereg modeli w cenach od 1800 do 2300 PLN
          • e_r_i_n Re: Notebook. 08.01.11, 11:10
            Pewnie tak smile
        • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:13
          Sorry, nie doczytałam, Ty piszesz o Sony. One są dość drogie. Naprawdę dobrą cenę w stosunku do jakości mają asusy np i acery, które wcale nie są tak złe, jak ktoś tu pisał.
          • pina_colada88 Re: Notebook. 08.01.11, 11:16
            Ja mam acera teraz.
            Korci mnie HP lub samsung- bo te formy znam i mam z nich różne sprzęty.
            • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:21
              Z tych firm ciężko Ci będzie znaleźć coś ciekawego w cenie do 2000 tys
              • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:23
                ALe nieco powyżej 2000 PLN kupisz już np HP 4525s PN820 W7H/O/T 320/3G/DVRW/15,6' WS898EA
                • pina_colada88 Re: Notebook. 08.01.11, 11:30
                  Ale wiecie co mnie zdziwiło?
                  Brak systemu operacyjnego w komputerach do ok 1700 ;]
            • gaga-sie Re: Notebook. 08.01.11, 11:31
              Ja miałam już kilka laptopów, acera odradzam, mam dobre zdanie o lenovo i dellu. Aktualnie mam dell studio ( obraz hd i lepszy dźwięk, no i obudowa kolorowa jak chceszsmile.
              • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:35
                Jakbym miała się wypowiadać wyłącznie na podstawie laptopów, które ja użytkowałam, to wszystkim hucznie bym odradzała Lenovo i HP wink.
                A tym czasem, biorąc pod uwagę doświadczenia moich wszystkich klientów, te marki wypadają całkiem dobrze smile
                • gaga-sie Re: Notebook. 08.01.11, 11:39
                  Prz wyborze komputera kierowałam się sugestią kolegi-specjalisty, a moja opinia dotyczyła użytkowaniasmile Chociaż jak wiadomo, zawsze może trafić się felerny egzemplarz....
                  • imasumak Re: Notebook. 08.01.11, 11:41
                    to też pisałam o użytkowaniu/awaryjności wink
    • imasumak No dobra, powiem Ci 08.01.11, 11:32
      od kilku lat prowadzę sprzedaż komputerów, w tym oczywiście notebooków i z mojego doświadczenia wynika, że najmniej awaryjne są Asusy, MSI i HP. Asus do reklamacji zdarzył mi się może ze 3 razy. Mało awaryjne są też Delle, Acery i Samsungi, chociaż w przypadku tych ostatnich bywają problemy z matrycą. Sony może sprzedałam ze 3, więc się nie wypowiadam wink.
      • mamaporazpierwszy Re: No dobra, powiem Ci 08.01.11, 11:38
        Ja mam Asusa takiego mininotebooka za 999 w Vobisie. Jest spoko, ale pad kiepsko łapie. Na myszce nie mam do niego nic. Na razie, bo mam go od Świątsmile.
    • chicarica Re: Notebook. 08.01.11, 11:54
      Jak kupisz i się zepsuje, to i tak będziesz musiała kontaktować się raczej z serwisem danej marki, a nie ze sklepem. Zatem lepiej będzie kupić tam gdzie taniej, choćby przez internet, a markę wybrać taką, która ma np. gwarancję door to door.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Notebook. 08.01.11, 13:17
        kup netbooka za 1000 zl pod linuksem jak sie zepsuje albo ukradna nie bedzie szkoda tongue_out
        • tacomabelle Sony Vaio 09.01.11, 22:21
          Kupiłam rok temu w Vobisie za 2990 zł (co najlepsze, wbrew powyższym wypowiedziom, osławione sklepy internetowe były droższe), procesor i3, 2,2 Ghz, 500 GB na dysku twardym, 4Gb RAM, karta GForce 1Gb. Poza tym ładny, srebrzysty, a białą klawiaturą wink Akurat pod moje potrzeby idealny.

Mąż ma 2 letniego Della Vostro, podobne parametry, mniejszy dysk twardy, też spisuje się bez zarzutów, ściągany ze Stanów, ale z gwarancją i polską Vistą.

Jeśli masz możliwośc kup wlaśnie kumputer w Stanach, ceny nawet o 50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka