Dodaj do ulubionych

Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl

25.01.11, 22:57
Drodzy, mam problem z serwisem groupon.pl i chcialabym gdzies opisac zaistniala sytuacje - chodzi o przekroczenie 30-dniowego terminu zwrotu pieniedzy za zwrocone kupony. Czy znacie jakies strony na ktorych mozna dolaczyc sie do narzekan innych? A moze i Wy mieliscie problemy z grouponem? Jakby co, to zawsze moge ponarzekac tu, wsrod dobrych znajomych wink

Acha, ogladalam strony organizacji konsumentow ale wydaje mi sie, ze sa raczej nastawione na kontakt telefoniczny, nie mailowy. No i nie widzialam na nich zadnego forum.
Obserwuj wątek
    • falcon_eye Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 08:12
      Sorry, że nie na temat (nie znam takiego forum a mi akurat dość szybko zwrócili kasę) ale sama chętnie bym ponarzekała nie tyle na Groupon co na firmy, które się tam wystawiają.

Ludzie są niepoważni. Salon fryzjerski daje super ofertę do wykorzystania w 3 miesiące. Wykupuję ją niecałe 500 osób. A z samego rana pierwszego dnia obowiązywania oferty nie ma już wolnych terminów na najbliższe 2 miesiące. To co oni myśleli? Że na strzyżenie z farbowaniem za 20pln zgłosi się 10 osób?
      • agus8 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 12:42
        ja tez ponarzekałabym na firmy które tam wystawiają swoje oferty...
    • iberka Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 08:46
      ja jestem zadowolona, zwracałam kupony i nie czekałam długo an zwrto gotowki, pisałam @, na odp nie czekałam dłużej niż 24h. Zwrot gotówki tez w terminie

iza
      • monia2506 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 09:28
        a mi zawalaja skrzynke nie wiem gdzies napisac ze nie chce byc juz informowana o ich okazjach, bo z nich nie korzystam.
        • agoosiaa Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 11:59
          Wystarczy zalogować się i tam kliknąć że się nie chce od nich newslettera..ja korzystam i póki co nie miałam problemu, raz zwracałam kupon bo myjnia zbankrutowała [sic!] zanim pojechała i oddali, fakt że trwało to ponad 2 tyg chyba ale spoko...
          • woda.lekko.gazowana Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 26.01.11, 14:38
            hm, a dlaczego zwracacie kupony?
            mi się zdarzyło raz, ze firma sie wycofala z oferty, ale to groupon o tym poinformowal, i oddali kasę dosc szybko, z tego co pamiętam.
            a poza tym - jak kupuje, to wykorzystuję smile

prawda jest taka, ze czasami firmy, zwlaszcza fryzjerzy, sa nieco niepowazni, przynajmniej w proporcjach do oferty - kupiłam kiedys usługę stylizacji, farbowania i super odżywania wycenioną na 350 pln za chyba 90 pln, a potem pani mi po myciu nałożyła odzywkę (jak zwykle, po chwili splukala) i zapytala, na jaki kolor ma mi zafarbowac wlosy wink)
            No dobra, w tym miescie zwykle farbowanie kosztuje okolo stówy, ale zrobili z tego nie-wiadomo-jaką ofertę za kupe kasy, a potem okazalo się, że to nic szczególnego, przyczepic się jednak nie mogłam, bo przecież coś tam mi na głowę nałożyła, i ufarbowała, hem wink
            • iberka Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 27.01.11, 10:45
              ja zwracałam 1x do teatru, bo po prostu okazało się,że jednak termin mam zajęty. Nie było problemu z kontaktem czy zwrotem. Korzystam z groupona i z grupera. Oba polecam. Ostatnie zakupy to pocztwa kwiatowa gdzie w cenie 35 pln wysłałam mamie piękne czekoladki do Florencji ( dzień babci w imieniu dzieci) normalnie to cena samych czekoladek bez przesyłki więc nawet się nie zastanawiałam

iza
            • kammik Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 27.01.11, 11:50
              woda.lekko.gazowana napisała:

> hm, a dlaczego zwracacie kupony?

Zwróciłam raz, bo oferta dotyczyła "wszystkich produktów firmy X", a potem się okazało, że wszystkich poza tymi, które mnie interesowały. Pieniądze oddano następnego dnia. Po dwóch dniach jeszcze raz big_grin
    • jorin Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 27.01.11, 09:49
      Moja historia byla taka - kupilam serie kilku zabiegow kosmetycznych za kilkaset zlotych, jednak gdy zobaczylam, ze tak samo zrobilo kilkaset innych osob, doszlam do wniosku, ze moge miec duze trudnosci z rezerwacja terminu. Czym predzej wiec zwrocilam sie do groupon.pl celem zwrotu / anulowania kuponu - czym predzej czyli w terminie do 10 dni od otrzymania kuponu. Zwrot przyjeto i potwierdzono.
      Czekam.
      Tygodnie mijaja.
      Minelo 30 dni, co i tak moim zdaniem jest b. dlugim terminem - zwrotu pieniedzy nie ma.
      Pisze. Szybka odpowiedz (to trzeba przyznac - kontakt mailowy jest dobry) - zwrotu pieniedzy moge spodziewac sie w ciagu nastepnych 10 dni roboczych! Czy to aby nie jest przesada? Moim zdaniem znaczna. Mam tylko nadzieje, ze mimo tego mocno wydluzonego terminu w koncu doczekam sie przelewu...

A teraz troche o groupon - nie jestem pewna, czy winni sa tylko partnerzy. Czy aby groupon nie powinien ich pouczyc, ze powinni tak wyliczyc wielkosc oferty, zeby partner byl w stanie wywiazac sie z umowy? Przeszukujac internet znalazlam wpisy restauracji, ktora sprzedala bodaj 5000 kuponow! Z wypowiedzi wynikalo, ze nie spodziewali sie takiego powodzenia oferty... I oczywiscie nie sa w stanie wywiazac sie z realizacji kuponow w dogodny dla klienta sposob....

Z drugiej strony natknelam sie tez na wpisy, na czym zarabia groupon. I tak, mam nadzieje ze nic nie pomieszam, z wpisow wynikalo, ze zarabia na sprzedanych kuponach - polowe wartosci tych zrealizowancyh i 100% tych niezrealizowanych. Czy wiec nie jest troche w interesie groupona sprzedanie jak najwiekszej ilosci kuponow, najlepiej jak najtanszych (zeby nie 'oplacalo sie' zwracac). No i oczywiscie odsetki z kasy lezacej na kontach kuponow zwracanych / do realizacji.

I teraz moje podsumowanie - oferty groupon sa, przyznac trzeba, niezwykle atrakcyjne finansowo. Jednak gdy ja widze kilkaset sprzedanych kuponow na jakas usluge trzymam rece, by nie kliknac. Najpewniejsze sa te oferty ograniczone ilosciowo, choc widuje je na tyle rzadko, ze sama nie jestem pewna, czy na pewno sa. No i te, ktore nie wymagaja rezerwacji (zakupy w sklepach internetowych).
      • woda.lekko.gazowana Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 27.01.11, 12:14
        jorin, na Twoim miejscu monitowałabym o natychmiastowy zwrot - bo uplynęło umowne 30 dni.
        Jedyne, co zauwazyłam kiepskiego - to właśnie jakies nieogarnienie pan przyjmujących reklamacje - moze wiec po prostu zapomnieli o Twoim zwrocie (nie zartuje) - po prostu zadbaj o to sama.

groupon (grouper, fastdeal) to cos za cos. daja uslugodawcom reklame, jakiej nigdy by nie mieli, za wyjątkową ofertę, często na granicy kosztów usługodawcy - ale jesli dobrze pójdzie, kazdy jest wygrany.
        bardzo fajny pomysł, swietnie przemyslany marketingowo, nieco gorzej - logistycznie. Masz rację, jakos zabrakło myslenia o mozliwościach realizacji kuponów - ale i przedsiębiorca powinien o tym mysleć, wystawiając swoją ofertę.
        Ostatnio moja kolezanka chciala zgłosic swoje usługi do jednej z tych firm, i pierwsze, co zrobiłyśmy, to kalkulacja, ilu klientów "po kosztach" jest w stanie przyjąć w okreslonym czasie, żeby nie zbankrutować, ani nie paść ze zmęczenia.
        A co za tym idzie - odpowiednio obsłużyć klientów tak, żeby chcieli do niej wrócić juz po pełnopłatne usługi.

Ja na pewno wrócę do pana Piotra, który mnie ostrzygł tak, że jest mi wreszcie wygodnie i nie wyglądam jak Mona Lisa smile
        • jorin Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 28.01.11, 20:45
          wodo - podpisuje sie pod tym co napisalas wszystkimi konczynami wink
    • falcon_eye A ja jeszcze sobie ponarzekam 27.01.11, 13:37
      Pod tym wątkiem (a jakże) wyświetliła mi się reklama Groupona o treści "Buty w Trójmieście od 50pln". No to kliknęłam z ciekawości bo takiej oferty w newsletterze nie dostałam. I co? Przekierowało mnie na stronę, na której jestem zmuszona zamówić kolejny raz newsletter - podać email i miasto (po co, skoro "mądra" reklama już wie, że szukam z Trójmiasta). Olewam rejestrację i idę bezpośrednio na stronę Groupon z ofertami z Trójmiasta. I co? Żadnych ofert z butami nie ma... To po jaki gwizdek dają tą reklamę?

Poza tym irytuje mnie, że ich strona bardzo często ładuje się w wersji tekstowej, bez względu na przeglądarkę.
      • leneczkaz Re: A ja jeszcze sobie ponarzekam 07.11.11, 09:57

> Pod tym wątkiem (a jakże) wyświetliła mi się reklama Groupona o treści "Buty w
        > Trójmieście od 50pln". No to kliknęłam z ciekawości bo takiej oferty w newslett
        > erze nie dostałam. I co? Przekierowało mnie na stronę, na której jestem zmuszon
        > a zamówić kolejny raz newsletter - podać email i miasto (po co, skoro "mądra" r
        > eklama już wie, że szukam z Trójmiasta).

Wystarczy odświeżyć stronę.
    • alek11111 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 04.06.11, 13:38
      dolaczam do ponarzekania:
      skorzytsalam z oferty groupon wykupujac pobyt weekndowy w beskidach wschodnich; pobyt na miejscu odbiegal od oferty; oferta miala obejmowac dwa noclegi z obiadokolacja specjalnie stworzona dla gosci z mozliwoscia wymiany na inne danie z karty dan-kuchnia wegetarianska, srodziemnomorska, slaska, europejska, swiece, wino, sniadanie w formie zwyklej, znizke 20% na cale menu restauracji. na miejscu zostalismy poinformowani, ze w cenie jest jedna obiadokolacja, bez mozliwosci wyboru, ,,dla tych z groupon podajemy to samo''-informacja przekazana przez wlascicielke pensjonatu, wina nie bylo ,,bo wypili,, znizka na menu 10%, zupa podana ledwo ciepla, brak serwetek, swiec na stole, na sniadanie popekane parowki: ,,lezaly za dlugo w wodzie ale to chyba nie szkodzi''-komentarz wlascicielki, karta menu: 8 dan; wino dojechalao w poznijszym czasie trzeba bylo dwa razy sie o nie upomniec; czulismy sie tam jak goscie drugiej kategorii, niemile widziani, prawie jak wyzyskiwacze; do dnia dzisiejszego nie otrzymalam odpowiedzi na reklamacje; ponoslam dodatkowe koszty na skutek nieuczciwej oferty, nie czulam sie jak gosc, wiecej nie skorzystam z zadnej oferty groupon.
      • saszanasza Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 04.06.11, 16:10
        słuchajcie to może przed "zalicytowaniem usługi" warto byłoby ją sprawdzić...przecież macie telefony, można zadzwonić i jako "właściciel kuponu" i dowiedzieć się jak wygląda realizacja, jakie są terminy, zarezerwować miejsce (póki co nie podając numeru grupponu) i dopiero jeżeli nic nie wzbudza naszych zastrzeżeń - wykupić faktyczniesmile
        • elzbieta.mark Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 30.06.11, 19:23
          masz rację . jak tak zrobiłam przed zakupem oferty 4 dnia dla dwóch osób zadzwoniłam do hotelu , który oferował usługę , uprzejma pani potwierdziła , ze jest dużo miejsc w wybranym terminie lipiec br.. zakupiłam kupon groupon, następnego dnia rano chciałam potwierdzić rezerwacje i okazało się, że najbliższy wolny weekend jest dopiero we wrześniu lub październiku.
          Po sezonie mogę kupić pobyt nad Bałtykiem taniej niż z kuponem groupon.Od razu złożyłam oświadczenie o odstąpieniu od umowy i czekam na zwrot kasy.
      • agus-ka Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 04.06.11, 21:19
        Miałaś wyjątkowy niefart. Korzystam z groupona, grupera, my deala i cuppona. Do tej pory zwiodłam sie tylko raz, kupiłam 2 kupony do indyjskiej restauracji. Poszliśmy ze znajomymi i nie było jagnięciny i piwa. Wzieliśmy kurczka, był smaczny ale bez rewelacji. Drugiego kuponu nie zdążyłam wykorzystać, bo restauracja się zamkneła. Kasę odzyskałam bez większego problemu.
        Poza tą jedną sytuacją byłam zadowolona, a korzystałam z kilku restauracji, gabinetu stomatologicznego (akurat to ten w którym leczę zębysmile), manicure i zawsze było ok, nigdy nie czułam sie jak klient drugiej kategorii.
        To co przeżyłas to ewidentnie przekoroczenie wszelkich granic. Współczuję.
    • beata985 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 04.06.11, 17:20
      groupon od innej strony
      warto poczytać jak to wygląda...
      wyborcza.pl/1,76842,9558172,Postrzyzyny__czyli_przyszedl_Groupon_do_fryzjera.html
    • mama_ag_a Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 04.06.11, 17:22
      jak sie chce wystawic oferte to groupon wymaga np. minimum 100 kuponow wystawic, jezeli napiszesz im, ze dasz rade jedynie np 25 (tak zeby klienci byli zadowoleni) to nie mozesz wystawic oferty i dlatego ludzie wystawiaja tak duzo kuponow. do tego biorą prowizje okolo 50% wiec czesto ceny sa zawyzone, bo inaczej to w ogole nie oplacaloby sie wystawiac ofert. ja kupilam mycie samochodu - czas oczekiwania 2 miesiace, pan myje juz nawet w niedziele. kase zwrocili szybko jak kilka ofert nie doszlo do skutku.
      Hanutka 30.03.2008smile
      www.hanutka.waw.pl
      Helenka 06.08.2010 smile
      www.kazanecki.waw.pl
    • mamapoli06 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 18.06.11, 08:06
      My mamy właśnie problemy ze zwrotem pieniążków (prawie 2 tyś) z Groupon.
      Zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. USTAWA z dnia 2 marca 2000 r.o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) mam prawo wycofać się z zakupu dokonanego na odległość w ciągu 10 a obowiązkiem sprzedającego jest zwrócenie w max 14 dni pełnej zapłaconej kwoty (Art. 2. 3.).
      Regulamin czyjkolwiek nie może być sprzeczny z ustawą czyli przepisami polskimi. Niestety deklarują kolejny termin zwrotu i nie oddają! To był pierwszy i ostatni zakup na Groupon. Dobrze że można złożyć na to skargę np. do Rzecznik Praw Konsumenta, UOKIK czy ECK bo zamierzam to zrobić....
      • matea26 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 20.06.11, 10:30
        Kupiłam wycieczkę na Gruponie na Dominikanę i mam wylot 25.06 i do dziś nie dostałam umowy, Varsavolo i alba tour to jakaś ściema od tygodnia kręcą z umową że albo system im nie działa albo że muszą coś dopisać. Najgorsze że mam juz zarezerwowany lot do rzymu i wszystko nam przepadnie. Porażka jakaś. Nie kupujcie nic na grouponie to naciagacze.
        • bo76 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 20.06.11, 21:38
          No, ale to biuro się nie wywiązuje z obowiązków. Po zawarciu z nimi umowy groupon nie ma z tym już nic wspólnego - najwyzej możesz reklamować w groupon i oddać kupon - ale w tym wypadku pewnie już go uznają za wykorzystany.
          Ja kupuję rzeczy o małym ryzyku finansowym, do tej pory raz się nadziałam - restauracja splajtowała zanim wykorzystaliśmy kupon, zwrot miałam po 2 dniach od zgłoszenia na koncie.
          Fotoksiążki, fotokalendarze wiwle razy, wesołe miasteczko dla całej rodziny - te kupony wykorzystałam, jestem max zadowolona z oszczędności. Choć przyznaję, że już wielokrotnie siłą się powstrzymywałam od megaokzaji turystycznych( zbyt duże ryzyko finansowe, dodatkowe obostrzenia w postaci rezerwacji terminu - zawsze widząc wiele sprzedanych ofert szacuję szanse na ich realizację), nierealne wydaje mi się też wystawienie 1000 kuponów przez fryzjera, dentystę itp.
          • asikwikt Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 01.07.11, 10:18
            Z tego co slyszalam to groupon lwią czesc kasy bierze dla siebie. I tak np. jesli kupimy uslugę za 40 zlotych ( najpierw sprzedawca czyli dana firma musi zawyzyc ceny zeby cokolwiek zarobic) - wiec jesli kupon jest wart 40 zlotych np. za manicure to tak naprawde zaklad kosmetyczny dostaje maksymalnie 20 pln bo polowe wartosci kupony bierze groupon. Dlatego grouponowi oplaca sie sprzedac jak najwiecej kuponow. Poczytajcie wyzej artykul z wyborczej o fryzjerze z Łodzi ktory za 10 złotych musial farbowac włosy.
            • bizzwizz Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 31.07.11, 19:31
              Dokładnie to jest tak, że Groupon bierze 50% netto, od wartości kuponu brutto, czyli efektywnie jest to ponad 50%.
              Ale tak naprawdę nie ma to dużego znaczenia - ważny jest nie bezpośredni efekt sprzedażowy, ale "inwestycyjny" efekt marketingowy - powracający klienci.
              Niestety, nie wszyscy współpracujący z Grouponem usługodawcy maja tego świadomość....
              Szerzej o ZYSKOWNEJ współpracy z Grouponem, z pozycji praktyka w salonie kosmetycznym - na blogu
              grouponkosmetyka.wordpress.com/
              Zapraszam!
    • alex6500 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 01.07.11, 15:00
      Groupon.pl jest firmą przebojowa i agresywną. W takich przypadkach często wychodzi coś w sytuacjach problemowych dla konsumenta. www.ofertypromocje.pl/firmy/index.php . Warto także korzystać z konkurencji ...
    • nellyssima Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 31.07.11, 23:18
      Niestety, ale czasem firmy które współpracują z groponem zamiast zyskać klientów, to ich tracą. Kupiłam z groupona tylko raz mikrodermoabrazje z kwasami w Studio Lenis w Poznaniu za chyba 90 zl, albo coś koło tego, w każdym bądż razie zabieg to była jedna wielka pomyłka. Wykonany był przez panią, która do pracy została przyjęta dzień wcześniej, trwał 30 min, z czego 20min leżałam z tymi kwasami na twarzy, czyli mikrodermoabrazja trwała 5-7 min. Do studia Lenis więc więcej nie pójdę z powodu lekceważącego traktowania klientów, z groupona się wypisałam.
    • elcielo Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 03.11.11, 21:02
      witam, nie wiem czy dobrze umieszczam moją informację o oszustwie przez firmę Prymat, która to wystawiała swoją ofertę "49 zł zamiast 103 zł: zestaw 61 przypraw Prymat w eleganckim pudełku z segregatorem z przepisami" na groupon.pl w dniu 11.10.2011. W treści oferty było napisane iż to "eleganckie pudełko" będzie blaszane, a tymczasem otrzymałam zwykły karton z nadrukami prymatu, a po ponownym odwiedzeniu strony oferty okazało się że treść zewnętrzna została zmieniona na "przepastne" pudełko, a było jak wół napisane blaszane - dokładnie pamiętam, bo poniekąd to była moja główna pokusa do zakupu oferty. To jest jawne oszustwo, mimo iż chodzi tak naprawdę o drobiazg, ale muszą być jakieś zasady - nie można tak sobie bezkarnie manipulować treścią na serwerze zewnętrzym po zakończeniu wyświetlania oferty - pisząc to liczę, że znajdzie się ktoś, kto też się wkurzył z tego powodu (żebym wiedziała że nie jestem jedyna - sprzedało się 5000 sztuk) i przede wszystkim, że znajdę kogoś kto w jakiś sposób zapisał sobie na komputerze treść tej oferty z dnia 11.10.2011, np. zrzut ekranu albo kopia do worda itp. byle by był stan na tamtem dzień, a nie stary (zdodyfikowany przez prymat, bo im pudełek nie starczyło) link do oferty.
      • kanna Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 03.11.11, 21:28
        Nie masz w kuponie - tym słanym na maila po zakupie, z kodami - opisanej oferty?
        • elcielo Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 03.11.11, 22:55
          niestety nie, bo o tym było napisane niżej, tzn. w szczegółowym opisie oferty, a w e-mailu i w pilku pdf z kodem są tylko informacje z nagłówka czyli główne warunki oferty, a tam spryciarze tego nie napisali, jednakże to co jest w szczegółowym opisie stanowi w dalszym ciągu treść oferty, a ta została zanipulowana po zakończeniu sprzedaży, pozdrawiam
          • sinceramente Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 03.11.11, 23:10
            Tu masz treść oferty z groupona i rzeczywiście jest mowa o pudelku metalowym.
            • elcielo Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 03.11.11, 23:23
              dzięki wielkie - o to mi chodziło!!! wiedziałam, że nie mogło mi się to wydawać, nigdzie nie mogłam się doszukać takiej informacji jak to było w oryginale, a tak w 100% to też nie pamiętałam, co w którym miejscu było napisane, ale byłam pewna że było, super!!! zaraz się tym zajmę!
          • krycha79 Re:Do elcielo 29.12.11, 12:46
            Napisz co będziesz z tym robić,ja tez zakupiłam te przyprawy i zdziwiłam się,że przyszły w takim kartonowym pudełku,bo kupiłam je ze względu na to pudło.
    • kkaniuk Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 06.11.11, 22:00
      Naciąganych promocji bywało więcej: www.godealla.pl/blog/top-10-najbardziej-naciaganych-promocji-infografika/

Polecam porównywanie ofert np. na porównywarce zakupów grupowych jak www.godealla.pl
      • mmartyyynaa ;) 07.11.11, 00:44
        www.wypatrzone.com/
        nie wszystkie atrakcyjne oferty są rzeczywiście atrakcyjne wink z mojego terenu była bawilandia w dobrej cenie, najpierw na citeam potem chyba gruper, ale się kurczę nie załapałam. do tej pory nie było mi dane skorzystać z jakiejkolwiek oferty. ja bardziej jestem allegrową zakupoholiczką wink
    • boreczek11 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 14.11.11, 15:07
      Mnie Groupon też raz rozczarował. Kupiłam bieliznę termoaktywną Thermo-Dry z firmy Extermus. Na kuponie groupona napisano, dostanę towar w 10 dni, a czekam ponad miesiąc. Extremus zwala na Groupon, a Groupon na Extrmeus. Po prostu żenada. Groupon oczywiście umywa ręce, bo to Extremus ma mi wysłać towar, a oni tylko pośredniczyli. Czyli pamiętajcie, że nierzetelnie wykonana usługa ludziom z Groupona po prostu spływa.
      • evi85 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 07.12.11, 13:14
        hej dostalas juz ta bielizne extremusa ?
        bo ja tez czekam na towar od 17 pazdziernika!
        i rowniez groupon zwala na extremusa a extremus na groupona
        jestem ciekawa czy przyszedl do Ciebie juz ten towar czy nadal czekasz?
        ja postanowilam zglosic sprawe na policje bo chyba dalsze czekanie nie ma juz sensu...
        • iberka a ja odwrotnie _czyli zadowolona :) 07.12.11, 13:25
          mam nadzieję,że to się nie zmieni, bo korzystam z grouponu i gruper ( często) z innych jeszcze nie korzystałam. Właśnie wczoraj wrócilismy z zakopanego ( gruper), na grouponie w soboęt zakupiłam piłkę z terminem realizacji zamówienia 14 dni a dojechała wczoraj czyli po 2 dniach. Kolejny wyjazd wykupiony na ferie czeka. Poza tym kupowałam usługi i wszystko ok.
          Rezygnowałam kilka razy i też bez problemu a ostatnią rzygnację złożyłam po 3 mcach , w ostatni dzień realizcji kuponu i została uznana.

Iza
        • beakarp Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 07.12.11, 15:20
          Ja z Extremusa tez jeszcze nic nie dostałam...Mam nadzieję ze przyślą przed feriami, bo wtedy jedziemy na narty.
          Ogólnie z groupona i podobnych korzystam dosyć często. Zwłaszcza z restauracji, czy odbotek foto. Byłam tez w Pradze, a mama w Turcji. Bez zastrzezeń, tylko ten nieszczęsny Extremus....
          • evi85 Re: Gdzie można ponarzekać? - groupon.pl 08.12.11, 11:00
            mi z extremusa napisali ze mam od groupona pisac o zwrot kosztow za ta bielizne
            i tak tez napisalam
            odpisali mi na grouponie ze mam podac nr konta
            i tak konczy sie moje 2 miesieczne czekanie na paczke(17 grudnia minal 2 miesiace odkad zaplacilam)
    • irhan [...] 29.12.11, 11:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • best_pati71 Re: Wellness dentica bukowinska porażka! 02.01.12, 19:29
        To nieprawda - byłam w Wellness Dentica i sama przekonałam się, że nie ma różnicy, czy pacjent przychodzi z kuponem czy bez, bo sama tez wykupiłam kupon na gruponie i osobiście twierdzę, że po wykorzystaniu kuponu nadal uczeszczam do tej Kliniki, gdyz lekarze są w pełni profesjonalni i w przeciwieństwie do niektorych ludzi bardzo dobrze zdaję sobie sprawę z tego, iż wykonanie modeli na pierwszej wizycie pozwala na bardziej szczegółowy plan leczenia, a poza tym Pani Doktor świetnie na modelach wszystko zobrazowała i nawet patrząc w lustro nie zdawałam sobie sprawy, że moje uzębienie wygląda tak, a nie inaczej, więc jesli ktos nie jest w pełni zadowolony to chyba szuka byle jakiego dentysty tylko po to, aby wykonal prace byle jak i pozbył się pacjenta, a nie na tym polega leczenie stomatologiczne w dzisiejszych czasach. Polecam wszystkim, którzy szukają lekarza z profesjonalnym podejściem do pacjenta.
        • irhan Re: Wellness dentica bukowinska porażka! 02.01.12, 20:10
          Ojej, Pani Właścicielka się zalogowała...
        • mariolka83a Re: Wellness dentica bukowinska porażka! 03.01.12, 23:47
          - Czy Ja wiem. Byłam tam niedawno, bardzo ładnie jest, to trzeba przyznać. Nie miałam kuponu, fakt jest taki, że mnie pani Doktor "skasowała" na 200zł za samą konsultację i rzeczywiście zapisała do Higienistki, kazała przynieść swoją szczoteczkę... Sprawdziłam dokładnie ich cennik - ceny są kosmiczne, a jeśli pójdę do higienistki to minimum 200 zł zapłacę ponownie. Znam kilku dentystów (bardzo profesjonalnych) którzy są tańsi o 50%. W dużych firmach takich jak Medicover za wizytę konsultacyjną płaci się max 70zł a i to już uchodzi za drogo tak więc chyba chęć szybkiego zarobku zaćmiła umysły lekarzy pracujących w Wellness Dentiaca...
    • irhan [...] 29.12.11, 11:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mariolka83a Re: Wellness dentica bukowinska porażka! 03.01.12, 23:48
        Chyba się muszę z tym zgodzić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka