Dodaj do ulubionych

Poszukuję najlepszej jakości poduszki....

06.02.11, 21:00
O wymiarach takich, aby zmieściła się do pościeli z Ikei czyli 50 x 60 cm. Poduszka ma być super komfotyowa - najlepiej taka jak w najlepszych hotelach wink. Nie za gruba, nie za chuda, idealnie dopasowująca się do głowy, cena bez znaczenia.
Znacie takie cudo, jeśli tak to podajcie firmy, linki itp? Z góry dzięki smile
Obserwuj wątek
    • agata9991 Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 06.02.11, 22:03
      ja mam poduszki z ikei, nie narzekam, spory wybór mają, pooglądaj na stronie.
    • alexsc Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 06.02.11, 22:06
      jestem bardzo zadowolona z poduszek i kołder piórexu

allegro.pl/listing.php/search?string=pi%C3%B3rex+antyalergiczna&category=0&sg=0
    • katka761 Re: zobacz 06.02.11, 22:19
      www.amw.pl/
      ja zamierzam sie wybrać do ich sklepu firmowego. natomiast moja ciocia ma chyba z 3 komplety od dobrych kilku lat. kołdry są lekkie i cieplutkie. nie wypowiem się co do poduszek, bo ja człek "jaśkowy" jestem.
    • lilka0408 Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 06.02.11, 22:29
      Ja mam chyba od ok. 2 lat z Ikei właśnie w tym rozmiarze - Gosa Syren dla śpiących na brzuchu, bo nie lubię wysokich poduch. Z tej serii są jeszcze dla śpiących na plecach i boku - róznią się własnie wysokością. Prałam już kilkakrotnie w 60st. i nic się z nimi nie dzieje - nadal miękkie i puszyste w środku a cena w okolicy 30-40zł.
    • mielin Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 06.02.11, 23:29
      Mamy w tej wielkości i chwalimy sobie, od kilku już lat, poduszki lux 3 komorowe - my akurat lubimy wysokie - wspomniany wyżej Piórex (Rolls Royce polskich firm smile)- wiele hoteli u nich kupuje.
      www.piorex.pl/?ln=pl&type=offer
      • biaemi Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 01:19
        mamy tej firmy, nazachwycac sie nie moglam wink, podobnie, jak i koldra zreszta.
        W Warszawie sklep zlikwidowana, nie jestem pewna czy oni w ogole jeszcze w Polsce funkcjonuja, bo ich strona int. jak nie dzialala, tak nie dziala
        www.galeriehandlowe.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SNTI3Mg%3D%3D/texaffaires.html?title=Texaffaires
        • pia_ Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 07:34
          Dzięki, niestety ten sklep został u nas zlikwidowany dawno temu sad
      • gojapio Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 01:22
        to ja się podłączę, bo określenie "jak w hotelu" mnie zainspirowało smile fakt, że poduszki hotelowe to mój ideał, na razie nie do osiągnięcia - grube (na coś trzeba umrzeć, nie dam się zmusić do spania na płaskim i twardym), puchate, ale i sprężyste, hałasujące przy naciśnięciu (mam z Jyska, bodaj jedną droższych, ale brak charakterystycznego odgłosu przy wierceniu się ją dyskwalifikuje). W ikei na oko nic nie łapie się pod tą charakterystykę.
        • pia_ Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 07:32
          Napisałam jak w hotelu, bo raz spałam w Barcelonie w 5* hotelu w niesamowitej pościeli: kołderka i poduszka same dopasowywały się do kształtu śpiącego i delikatnie, ale dokładnie go opatulały. To była czysta poezja spania, reszta naszych znajomych też na to zwróciła uwagę. Przez gapiostwo nie sprawdziłam jakiej firmy była to pościel, a na mojego grzecznego maila hotel wykrętnie odpowiedział, ze to ich tajemnica sad
    • pinik Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 08:01
      A moze ten hotel mial poduszki viskoelastyczne, skoro tak sie dopasowywaly forma?

Ja mam chyba juz z 5 lat taka poduszke firmy Tempur (chyba oni sa wlasnie prowadzaca firma na rynku) i jestem bardzo zadowolona. Super jest to wypelnienie. Niesamowite w reakcji na dotyk i cieplo.
      Cena dosc wysoka, ale dla mnie to najlepsza poduszka jaka mialam, a jestem stuknieta na punkcie poduszek smile

www.tempur.de/
      Tu masz rozne poduszki (nie szukalam rozmiaru).

www.tempur.de/SCHLAFKISSEN-UND-SPEZIALKISSEN.aspx
      Oni na swojej stronie podaja liste hoteli, ktore zaopatruja (m.in. chyba Kempinski w Berlinie wlasnie pieciogwiazdkowy hotel).
      • pia_ Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 08:47
        Tempura ma moja siostra, ale to nie była ta pościel, bo w kształcie i dotyku była tradycyjna, ale nie piórowo-puchowa, tylko sztuczna. Wymiarowo była bardziej długa i wąska, wyglądała też na dosyć wysoką, ale po ułozeniu głowy obniżała się i i dostosowywała do obrysu głowy. Kołderka po nakryciu sama powoli opadała wokół ramion i szyi, opatulając je dokładnie. To było istne cudo smile.
        • pia_ Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 08:49
          Ale podjadę sobie do firmy, która ma tempura i przyłożę do poduszki głowę, moze będzie ok smile
          • pinik Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 08:58
            Jest kilka modeli tempura, ktore sa wypchane inaczej (nie gabka w jednej sztuce, tylko jakby scinkami chyba takich gabek). Ja wlasnie takie dwie poduszki mam, bo one sa jakby mniej sztywne.

Ale to chyba jednak tempur nie byl, bo oni chyba kolder nie robia.

Ale ja bym na cos viskoelastycznego tak czy tak typowala.

Tyle bywam w hotelach i nigdy mi sie tego typu posciel nie zdarzyla (z reguly ciagne ze soba swoj jasiek Tempura, na ktorym naprawde potrafie sie dobrze wyspac, a ktory niestety maly i lekki w bagazu nie jest...).
            • pia_ Re: Poszukuję najlepszej jakości poduszki.... 07.02.11, 09:01
              Widziała tą tradycyjną tempura, cena 450 zł nie jest mała niestety, ale jak będzie super, no to chyba kupię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka