Dodaj do ulubionych

Rolety plisowane,polecacie?

15.02.11, 10:40
Do posiadaczek rolet plisowanych smile

www.pro-house.pl/index.php/plisy
Jestescie zadowolene?Prosze podac ich wady i zalety.Moze ktos polecici jakas firme ,ktora montuje takie rolety?Sprawdzona i solidna smile (Warszawa)
Obserwuj wątek
    • ciotka_lilka Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 10:53
      ja mam w kuchni i sypialni

wad nie widzę, same zalety wink

mam pana u ktorego je zamawialam - szybko i solidnie robi (ja jestem zadowolona), mogę Ci namiar na priv podesłać
    • irima2 Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 10:54
      Ja mam. My nie mieliśmy wyjścia, bo mamy okna w narożnikach i wszystkie inne rolety "haczyłyby" przy otwieraniu okien.
      Jestem zadowlona. Fajne jest, ze można ściągać w górę i w dół. Bardzo łatwo się zasłania i odsłania, na pewno łatwiej niż w standardowych roletach.
      Minusem jest to, ze jak jest zimno to mi się pod roletami skrapla woda na oknach, ale nie wiem jak by było gdybym miała standardowe rolety.
      • afroddytta Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 11:10
        Ja dla mnie to najlepsze i mega wygodne rozwiązanie.
        Ja mam w kuchni (takie z delikatnym wzorkiem), a wybrałam je bo zasłaniam okna tylko wieczorami tak trochę od dołu i generalnie mam jakiś kontakt ze światem, a nikt mi na ręce nie patrzy (w dzień nie używam, bo to zacieniona strona).
        Mam też plisy na oknach w pokoju dziecięcym (5skrzydeł okiennych od południa). Najpierw zrobiliśmy plisy takie z cienkiego tworzywa (bardzo przepuszczające światło) i używamy ich w dzień, bo czasami się nie da wytrzymać, ale często zasłaniam tylko ten fragment okna gdzie słońce pada (nie całe okno jak w rolecie). W zeszłym roku gdy młodszy syn miał pół roku dorobiliśmy drugie plisy, całkowicie zaciemniające, bo zbyt rano wstawali. Dodatkowe plisy są na tych samych mocowaniach, a ponieważ szyby mamy wysokie nie ma z tym problemu. Plisy zaciemniające zasuwam na noc, aby rano było długo ciemno i w ciągu dnia kiedy kładę dzieci spać.
        Jeszcze mam kilka plis na oknach na poddaszu. Nigdy nie miałam problemu z wodą skraplającą się. Ja gorąco polecam.
        Mam też sympatyczną zaufaną firmę, robiła u nas te wszystkie kilkanaście plis, żaluzje (świetnie doradzili kolory, rodzaje), również markizę z automatem. Siedzibę ma na Woli, na priva mogę przesłać namiary (napisz na gazetowego).
        • lucka6 Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 22:26
          Afroddytta, czy moge prosic o info na temat tej firmy na gazetowy? Probowalam Ci wyslac 2 maile, ale caly czas odrzuca, cos jest nie tak z adresem...
          dzieki bardzo!!!
        • enilka Afrodyta, ja też poproszę o namiary 16.02.11, 15:07
          na gazetowego, dzięki
    • ktosco Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 11:25
      Bardzo wszystkim dziekuje za wszystkie informacj!.Prosze o dane tych firm na ktosco@gazeta.pl
      • carpediem30 Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 11:44

Jak wygląda sprawa czyszczenia / prania? Czy to prawda, że w tych zagięciach o wiele szybciej gromadzi się kurz?
        • afroddytta Re: Rolety plisowane,polecacie? 16.02.11, 20:39
          Te najstarsze moje plisy maję ponad 4 lata i mówiąc szczerze jeszcze ich nie czyściłam, bo żaden kurz się nie zbiera. Ogólnie tego się nie pierze, bo to nie materiał tylko plastik, więc raczej przecieranie mokrą ścierką itp., mam też żaluzje i one faktycznie często wymagają czyszczenie i ogólnie widać na nich brud, mimo, że są niebieskie, a wszystkie plisy mam beżowe, ecru.
      • afroddytta Re: Rolety plisowane,polecacie? 16.02.11, 20:36
        Wysłałam na Wasze gazetowe namiary. A z moim kontem to nie wiem jednie maile dochodzą inne nie, nie wnikam.
        Pozdr
    • primka Re: Rolety plisowane,polecacie? 15.02.11, 18:24
      Ja mam rolety plisowane w całym domu, jestem bardzo zadowolona. Kurz nie zbiera się jakoś szczególnie. Może to dlatego, że moje rolety są antystatyczne. Zamawiałam z firmy Parol z Legionowa:
      www.parol-rolety.pl/rolety_aluminiowe.php
      Dosyć szybko wykonali nam te rolety, a do tego wyszło naprawdę tanio w porównaniu do innych firm.
    • ktosco Re: Rolety plisowane,polecacie? 16.02.11, 10:19
      Prosze o namiary na firmy na gazetowego Dziekuje!
    • sefora74 Re: Rolety plisowane,polecacie? 17.02.11, 14:14
      są super, wysłałam namiary na firmę która u mnie robiła na gazetowego smile
    • kanna Re: Rolety plisowane,polecacie? 17.02.11, 15:58
      Jestem bardzo zadowolona smile

Młoda ma pokój od południa, bardzo się nagrzewa.

Kupilismy odbijające słońce, sa powleczone srebrnym od strony okna. Zaciągniete w słoneczny dają łagodne zaciemnienie, takie jak wczesny zmierzch, i super chronia pokój przed nagrzaniem.
    • ktosco żadne maile na gazetowego nie dotarly :( 17.02.11, 18:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka