Dodaj do ulubionych

suszarka jonizująca

21.02.11, 15:30
ktoś ma? warto kupić? jaki efekt? jakiej firmy?

Dziekismile
Obserwuj wątek
    • meggi79 Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 15:42
      Warto, ja mam taką i jest super bo się włosy nie elektryzują.
    • gemmavera Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 15:43
      A jaki efekt ma dawać taka suszarka? wink
      Mam taką, no i jedyny zauważalny plus jest taki, że włosy jakby mniej się elektryzują.
    • solejrolia Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 15:47
      warto, mam taką. moja po pierwsze ma bardzo wysoką temperaturę suszenia, więc suszenie trwa chwila moment, i dzięki temu włosy mi się nie przetłuszczają. a jonizator włączam jak już mam wysuszone i ułożone włosy, włączam z zimnym powietrzem. piszę o tym, bo tego nie ma w instrukcji obsługi, dopiero mój fryzjer wyjaśnił mi, kiedy nalezy właczyć jonizator.
      • pade solejrolia 22.02.11, 10:54
        dzięki za wpis
        już myślałam, ze mam popsutą suszarkęsmile
        córa ma masę włosów, puszących się na dodatek, i to co się z nimi teraz dzieje to jakaś masakra
        zastanawiałam się właśnie ostatnio, czemu jonizacja nie pomaga...
    • cherry.coke Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 15:48
      Dostalam w prezencie, nic mi nie dawala i oddalam siostrze, ale nie mialam problemu z elektryzowaniem sie wlosow.

Kupujac zwroc uwage na wage urzadzenia - te jonowe czesto sa produkowane jako "luksusowe salonowe" potrafia byc diablo ciezkie sad Naprawde trudno bylo nia operowac, choc wygladala bardzo ladnie.
    • shellerka Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 16:27
      ja mam brauna + suszarko lokówkę z funkcją jonizacji też brauna. jak dla mnei pic na wodę.
    • allija Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 23:35
      a co ma dawać jonizator? wlosy ulożyc ? on ma tylko zapobiegać elektryzowaniu sie włosów podczas suszenia i to wlasnie robi. Jesli ktos nie ma z tym problemu to niech nie kupuje. Wydaje mi sie, że wiekszośc osób jednak ma taki problem, szczególnie zimą kiedy powietrze jest bardzo suche.
      Ja osobiscie widze dużą różnicę tzn. teraz włosy mi się w ogóle nie elektryzują podczas suszenia więc jestem zadowolona. Nie mam jakiejs szczególnej marki.
      • cherry.coke Re: suszarka jonizująca 21.02.11, 23:41
        "Moja" suszarka miala ponoc nablyszczac i zmiekczac wlosy, nie wiem troche na jakiej zasadzie, w kazdym razie nie robila tego w zaden zauwazalny sposob smile Suszarka jak suszarka, ani lepsza, ani gorsza od innych, tylko ciezsza. Firmy Philips.
    • lilly_about Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 07:36
      Mam i nie wiem, na czym ta jonizacja ma polegać, nie widzę różnicy.
      • ka_thy Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 08:31
        Ja widziałam dużą różnicę jak zaczęłam takiej używać. Włosy po suszeniu były bardziej miękkie i aksamitne. Mam cienkie włosy i akurat taki efekt nie był dla nich zbyt korzystny - wizualnie. A niestety jonizacji wyłączyć nie mogłam. Ale z czasem nauczyłam się używac tej suszarki.
        • asia_i_p Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 10:44
          W niektórych się da wyłączyć jonizację.
    • sadosia75 Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 08:34
      Mialam, wywalilam. Mam grube i ciezkie wlosy. nie elektryzuja sie, nie potrzebowalam jonizacji. ale fakt, ze suszylo sie wlosy znacznie szybciej niz zwykla suszarka. ale to dzieki regulacji temperatury.
      • izak31 Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 08:45
        Bo w sklepowych jonizacja to pic na wode. Kupiłam suszarkę profesionalną, do salonów fryzjerskich. Cena tez niestety profesionalna. Ale to jest Suszarka smile. Wlosy rzeczywiscie są inne, lepsze smile.
        • sadosia75 Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 08:55
          Ja teraz zastanawiam sie nad suszarka profesjonalna do krotkich wlosow. widzialam taka u mojej fryzjerki. jest mala, lekka i ma inaczej zrobiona koncowke. mozna latwiej wlosy ulozyc.
          I zastanawiam sie ile moze takie cudo kosztowac. do hurtowni fryzjerskiej mam troche drogi, wiec upewnic sie nie moge. a zaspokoic ciekawosc - bezcenne smile
          • izak31 Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 08:56
            Ceny moga byc rózne. Ja mam obecnie drugą taką suszarke. cena ponad 300 zł. Ale są oczywiscie tansze.
    • asia_i_p Re: suszarka jonizująca 22.02.11, 10:42
      Warto. W ogóle się nie puszą, można suszyć od dołu bez obawy zrobienia z fryzury sterty siana.
      Mam Philipsa SalonDry i jestem zadowolona, ale może uda ci się gdzieś dostać jonizującą nie salonową, bo cholerstwo jest wielkie i ciężkie i trzeba było bardzo dużo praktyki, żebym się nim przestała walić po głowie przy suszeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka