Dodaj do ulubionych

uwazajcie na wyroby henryk kania

28.02.11, 08:34
nie wiem czy ktos kupuje, ale ja niestety ostatnio zrobiłam ten bląd. Moje dziecko lubi takie małe paluszki(a la kabanos), no więc co jakis czas kupuję. Ostatnio pojawiły się z sklepie , snacki - z zakładów Henryk Kania. Świtenie, fajne zapakowane, cena normalna... no i kupiłam 3 paczki, po otworzeniu wydobył się z nich smród zepsutego mięsa. wiem że produkują również parówki i jakieś wędliny dla dzieci, sygnowane logo Disneya. No i od tej pory juz na pewno nic nie kupie...
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 28.02.11, 09:59
      oj, ja od dawna nie kupuję niczego tej firmy bo te wyroby są poprostu niedobre, co prawda moje dzieci należą do niejadków i nigdy nie kupowałam im parówek ani kiełbasek z disneyem (w ogóle nie kupuje niczego "typowo dziecięcego") jak mają jeść to niech jedzą to co my (dorośli) mamy w domu wink a i tak nie jedzą wielu rzeczy, bo nie lubią - w naszym domu to temat rzeka...
      w każdym razie kilka lat temu wyroby kania można było kupić w auchan, kupiłam parówki (zwykłe) których nawet pies nie chciał zjeść, kupiłam mielonkę (uwielbiamy mielonkę, ale taką "prawdziwą") a w tej był "pies z budą", kupiłam też sopocką która nie dosyć że była bez smaku to jeszcze po otwarciu opakowania była jakaś dziwnie śliska, nie śmierdziała, tylko tak jakby była w jakieś dziwnej zalewie, moja mama też kilka razy coś kupiła i było wstrętne.
      tak więc Panu KANI podziękujemy smile
    • bruni76 agus 28.02.11, 12:06
      A ja na twoim miejscu napisałabym do producenta.
      Niech się tłumaczy, albo odda kasę...
      • agus8 Re: agus 28.02.11, 12:28
        napisałam i nawet wsadziłam to śmierdzące coś do koperty. nawet napisałam do Głównego inspektoratu Sanitarnego, żeby nie było jak w Constarze, ale chyba nie byli tym zainteresowani sad, więc pozostaje nam unikanie tych przetworów
    • naomi19 Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 28.02.11, 13:30
      A ja muszę napisać coś zupełnie odwrotnego i stanąć w obronie tej firmy.
      Wiem z pierwszej ręki, że z tej firmy nic nieświeżego nie wyjdzie. Mają ubojnię, pakują towar i wszystko wyjeżdża świeże. To co później dzieje się z wędlinami nie jest zależne od nich. Często sklepy chcąc zaoszczędzić, wyłączają lodówki na noc czy też przechowują w zbyt wysokiej temp. ale skargi trafiają oczywiście do producenta, co świadczy o nieznajomości tematu.

Ja osobiście mogę polecić, choć związana jestem z ich konkurencją smile Aczkolwiek wiem, że można jeść, można podawać dzieciom i wszytsko będzie ok.
    • slonko1335 Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 28.02.11, 13:59
      a może nie Kania winny, tylko ten co sprzedawał niewłaściwie przechowywał, pomyślałaś o tym? mi zdarzyło się kupić wyroby Kanii i z żaden nigdy nie śmierdział ani nie był zepsuty.
      • agus8 Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 01.03.11, 07:36
        może i pomyślałam, zwłaszcza że kupiłam kilka sztuki z ta samą data ważności w tym samym sklepie, dwie z nich śmierdziały, więc generalnie chyba to nie jest wina przechowywania a mięsa włożonego do opakowań. Constara też nie śmieradziały do pewnego momentu. Pomyślałaś o tym?
        • slonko1335 Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 01.03.11, 07:48
          zwłaszcza że kupiłam kilka sztuki z ta samą data ważności w
          > tym samym sklepie, dwie z nich śmierdziały, więc generalnie chyba to nie jest
          > wina przechowywania a mięsa włożonego do opakowań.
          No te kilka sztuk to całe 3 i wszystkie trzy nie śmierdziały tylko dwie czyli do dwóch śmierdzące wsadzili a do jednej nie? Oczywiście, że może być wina przechowywania. Nie raz widziałam jak debilni ludzie biorą coś w sklepie z lodówek a potem się rozmyślają i zostawiają ser czy wędlinę na zabawkach na przykład i leżą tam sobie nie wiadomo jak długo w niewłaściwej temperaturze. Może uszkodzone było opakowanie, może, może....wiele rzeczy zdarzyć się mogło z tym zanim trafiło do Twojego domu. Póki co gdybasz i nie masz dowodów na to, że śmierdzące mięso zostało włożone do opakowania.
          Wysłałaś to śmierdzące coś w kopercie?
          • naomi19 Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 01.03.11, 19:29
            Wysłała i na miejscu Kaniów na tak niepoważną skargę w ogóle bym nie zareagowała. Od razu widać, że niepoważna baba, pisze na forach obmawiając firmę, zanim poznała przyczyny nieświeżości produktów, wysyła zgniłe produkty w kopercie. Tak się nie załatwia spraw i taka klientka jest dla mnie osobą niepoważną i tak samo bym ją potraktowała.
            W takiej sytuacji dzwoni się do firmy i informuje o sytuacji, rozmawia z szefostwem.
            • sinceramente Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 05.02.14, 16:11
              Do Kani nic nie mam, ale kiedy w ubiegłym roku znalazłam owadzie truchło w puszce z kukurydzą z Dawtony i skontaktowałam się z firmą, aby się tym zajęli. Poinformowali mnie pisemnie(!), że takie robaczki żyją sobie w kukurydzy, więc to zupełnie normalne, że trafił mi się jeden w puszce.
              To tyle o bezpośrednim kontakcie z firmą i poważnym traktowaniu klienta.

Choćbym miała paść z głodu, nic więcej z napisem "dawtona" w życiu nie kupię!
    • pettit_grenouille Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 01.03.11, 09:26
      Odkąd kupiłam szynkę konserwową, która śmierdziała i smakowała jak jajka na twardo nic z tej firmy nie kupuję.
      • bowtie Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 05.02.14, 14:25
        To również może być kwestia złego przechowywania przez sklep, a nie wina producenta. Ja od lat kupuję produkty Kani i jeszcze nigdy nie miałam żadnej niemiłej niespodzianki smile więc nie ma co się zrażać po pierwszym razie, czasem to jest zwykły niefart po prostu.
        • patatajowa Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 05.02.14, 19:42
          bowtie-jak sie znajduje taki temat w archiwum sprzed kilku lat ? smile
    • annajustyna Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 05.02.14, 17:07
      A reklamacja u dystrybutora, czyli w sklepie?
      • eo_wina Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 05.02.14, 20:34
        Pomijając fakt, ze temat archiwalny - ja takie okazy, jak np. pleśń na jogurcie czy śmietanie z datą na wieczku daleko do przodu natychmiast odnoszę do sklepu i żądam zwrotu kasy. Tłumaczą się producentem, ale co mnie to obchodzi? Kupiłam u nich i to oni niech się dogadują z producentem. Kasę zawsze mi zwracają. Kani nie kupuję, ale takiego Tarczyńskiego na pewno nie kupię...
    • wiki_zaru Re: uwazajcie na wyroby henryk kania 07.02.14, 15:43
      Szczerze? Zawsze się zastanawiam dlaczego ludzie winią producenta, a nie sklep. Produkt jest zepsuty, bo sklep wystawia syfny towar na półki...producent je tylko dostarcza. Osobiście dość często kupuję produkty sygnowane nazwą H.Kani w przeróżnych sklepach i do tej pory nie trafiło mi się zastać czegoś, coby wyglądało na zepsute.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka