Dodaj do ulubionych

Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next?

28.02.11, 11:58
Witam. Siostra jedzie do londynu, na wycieczkę parodniowa. Z tego 1 dzień uncertain maja przeznaczony na zakupy na oxford street. W związku, iz siostra jest mało obrotna, bardzo proszę o podpowiedz, do jakich sklepów warto wejśc.
Czy opłaca się kupowac kosmetyki? np. loreal ( tusz do rzes, podkład)
Czy na tej ulicy jest next? A może w poblizu?
Czy w londynie sa jeszce jakies wyprzedaże? Lub ewentualnie tanie sieciówki?
Bardzo będe wdzięczna za jakąś podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 12:15
      kosmetyki jak najbardziej Rimmel chyba tu jest najtanszy . Ciuchy dzieciece czy dla doroslych next i primark
      • vegutka Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 12:23
        Na Oxford str są chyba nawet ze 3 Nexty, jest też Gap, Mexx, Primark i wiele innych.
    • falcon_eye Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 12:39
      Staniki w Debenhams big_grin

Na kosmetykach się nie znam, ale na pewno warto wejść do Next, Gap, Primark - sklepów, których u nas po prostu nie ma (no dobra, nie ma "wszędzie"). Bo z własnego doświadczenia widzę, że w sklepach które i u nas są (typu H&M czy Zara) ceny wychodzą porównywalne jak nie wyższe. Jeżeli chodzi o wyprzedaże to teraz rzeczywiście nie jest jakiś gorący okres, ale praktycznie zawsze są jakieś wieszaki z przecenionymi rzeczami albo mid-season sale. IMHO teraz nawet fajniej bo mniej ludzi i wybór łatwiejszy jak już coś przecenionego się znajdzie wink

No i ja na pewno NIE nastawiałabym się na buty. Są kosmicznie drogie i tandetne.

• kakuba a co kupić w Dublinie? 28.02.11, 12:55
      'podczepię się' pod wątek...
      mąż jedzie służbowo do Dublina
      czy warto zlecić zakup butów dla dzieci? (polskie rozmiary 28 i 30)
      jeśli tak to jaka marka? Clarks? inne?
      • lyra_belaqua Re: a co kupić w Dublinie? 28.02.11, 15:01
        Buty clarks z tego co pamiętam w cenach jak u nas lub niewiele niższych.
        Podobnie marki sportowe: puma, adidas itp.
        W dublinie jakiś czas temu był gap, nie wiem, czy nadal istnieje, malutki, drogi...
        Nie pamiętam dokładnie nazwy ulicy, ale tam jest jedna główna arteria w centrum, taka z iglicą i od niej odchodzi ulica ze sklepami. Jest na niej wspomniany gap, primark, next itp.
        Buty - chyba najlepiej tkmaxx, dość regularnie mają tam przecenę crocksów, za 10 euro można dostać klasyczne modele czasem w odjazdowych kolorach... Buty sportowe, trzewiki też tam, ceny różne.
        Ciuchy: next, primark, penny's to się chyba nazywa w irlandii, ubranka różne, wzornictwo raz lepsze raz gorsze, ceny śmieszne, a szmaty nie do zdarcia smile
        Dżinsy i sztruksy w rozmiarze 4-8 lat - 5 euro
        bluzy cienkie - 5 euro, grubsze, swetry - 10 - 15 euro
        Skarpetki 3-6 euro, piżamy 2-pak - 6 euro, tiszerty z krótkim i długim rękawem 2pak - 5 euro itp. Tyle płaciłam w listopadzie.
        • kakuba Re: a co kupić w Dublinie? 28.02.11, 15:06
          bardzo dziękuję za info smile
          • pasik Re: Dublin, Londyn 28.02.11, 19:09
            Irlandia to Penneys marka Primark... nie wiem jakim cudem o niebie lepsze wzornictwo niż w sklepach brytyjskich- czyli spokojnie możesz zaszaleć..a właściwie mąż.
            W Londynie w Primarku czułam się jak w lepszym szmateksie.
            Jest jeden wielki na Oxford Street..reszta w różnych dzielnicach.
            Next..jak trafisz na wyprzedaż weekendową masz fuksasmile wtedy 2 wywieszone wieszaki w każdym dziale..i szalej kobieto!
            Lepiej przez stronę zamówić bo szukanie w sklepie prawdziwa loteria.
    • kimura Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 19:02

Warto sprawdzić wyprzedaże na stronach internetowych, mozna bez problemu płacic polska kartą na polski adres a odbierac w sklepie.
      www.debenhams.com/sale/kids
      www.newlook.com/shop/kids/girls-sale_30206
      • malwina79 Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 21:46
        Kosmetyki zazwyczaj wychodzą taniej niż w Polsce, tym bardziej, że Boots lub Superdrug mają często promocję 3za2 itp
    • ewa.dorotakm Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 28.02.11, 23:14
      Witam! Jak mój mąż leci do Anglii, to zawsze wysyłam go do Asdy (www.asda.co.uk) po ciuchy firmy George i do Nexta. Kiedyś odwiedzał Primark (Early Days, Rebel), ale ja wolę zrobić mu listę ze zdjęciami ciuchów, wtedy wiem, że kupi co chcę smile Ostatnio mam już przesyt Next, George, zajrzałam na wspomnianym debenhams, ale ceny są tam wyższe, a nie wiem jeszcze jak z jakością, więc się zastanawiam? Mąż przywozi mi głównie ciuchy dla dzieci. Kosmetyki, to dla niego za duże wyzwanie smile Aha, kupuje jeszcze zabawki w toysrusie (www.toysrus.co.uk). Życzę siostrze udanych zakupów. Ja również właśnie przygotowuję listę. Pozdrawiam
      • smagliszka Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 01.03.11, 00:25
        osobiście uwielbiam ciuszki dla dzieci z debenhamsa, IMHO jakość niejednokrotnie lepsza od nexta...
        • a-e-p Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 01.03.11, 10:44
          Ja też lubie Debenhams, dla siebie rowniez, przede wszystkim za super jakość. Ceny mają przyjazne niestety głównie na wyprzedazach sad Na All trafiaja sie perełki w cenie o wiele nizszej niz 'sławny' Next.
          • kimura Re: Co kupic w londynie?Promocje, kosmetyki,next? 01.03.11, 15:21

Ciuszki z Debenhamsa sa bardzo fajne, moim zdaniem półka troszke wyzsza niż Next, warto przed zakupami poszukac kodów w sieci, w zeszłym tygodniu kupowałam ubranka z wyprzedaży i jeszcze 10% zniżki znalazłamsmile
            • ewa.dorotakm do kimura 02.03.11, 18:15
              Witam!
              Zainteresowałaś mnie tymi "kodami w sieci". Proszę o podpowiedzi: gdzie można je znaleźć, jak długo są ważne i jak to w ogóle działa? Czy wystarczy znaleźć kod, wydrukować i wziąć na zakupy, czy też podać kod przy płaceniu? Proszę podziel się swoją wiedzą, bo do tej pory nie słyszałam o żadnych "kodach w sieci", a zachęciłyście mnie, żeby wysłać męża do Debenhamsa.

Z góry dzięki za podpowiedzi.
              Pozdrawiam
              Ewa
              • pyza_uk strony z kodami 02.03.11, 18:49
                ja najbardziej lubie: www.hotukdeals.com/
                po prawej stronie wpisujesz nazwe sklepu i wyszukujesz, czy sa aktualnie jakies kody w obiegu;

kolejna super strona jest: www.moneysavingexpert.com/deals/discount-voucher-codes
                i na niej np. aktulany kod DO WYDRUKOWANIA z GAP na 30% rabatu www.gapcorporateinvite.com/spring11/en/?advertiserid=10 wazny do 13/03

W Debenhams aktualnie przecena 25% na wiekszosc rzeczy i 10% na kosmetyki; w boots i superdrug 3 za cene 2 na wiekszosc kosmetykow pielegnacyjnych; w TM Lewin ofery na koszule dla panow itd

www.moneysavingexpert.com/deals/discount-voucher-codes/gap
                • ewa.dorotakm Re: strony z kodami 02.03.11, 19:05
                  DZIĘKUJĘ
            • ewa.dorotakm do kimura 02.03.11, 18:48
              Przepraszam, ale jeszcze podpytam o tego Debenhamsa:
              - Co wg Ciebie jest najlepszej jakości (piżamy, bielizna, bluzeczki, swetry, spodnie...)?
              - Jak z rozmiarami w Debenhams w porównaniu z Next, czy George? Chodzi mi o to, że np. moja córka w tym samym czasie nosiła bluzeczki George na 1,5-2 lata, a z Next na 12-18 m-cy.
              - Jak robisz zakupy: przez internet, czy bezpośrednio w sklepie? Jeśli w sklepie, to kiedy najlepiej się tam wybrać: na weekendzie, na tygodniu, rano? Czy raczej zawsze mają pełną rozmiarówkę, czy dokładają w ciągu dnia? - pytam, ponieważ mój mąż nie będzie miał czasu chodzić do tego sklepu kilka razy, więc wolałabym go wysłać, jak będzie największy wybór.
              - Ostatnie pytanie: jeśli kupowałaś coś ostatnio, to czy jesteś w stanie podpowiedzieć co było super, o co takie sobie? Ja potrzebuję ubranek dla syna na 5-6 lat i córki na 2-3 (rozmiar Next) lub 3-4 lata (rozmiar George). Nawet wybrałam konkretne ciuchy mnie interesujące. Chętnie skorzystałabym z opinii kogoś, kto miał możliwość dotknąć konkretnych rzeczy.

vanilka89 przepraszam, że podpięłam się pod Twój wątek, ale nie chcę tworzyć drugiego, a może i Tobie, w jakimś stopniu, informacje kimury przydadzą się.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam
              • kimura Re: do kimura 02.03.11, 19:21

Kodów szukam na wymienionej już stronie hotdeals. Czasem poprostu wpisuje w gogle i tez się znajduje, ale te kody sa ważne okresowo i sie zmianiają.Zwykle kupuje w necie i odbieram w sklepie, wtedy robiac zamówienie wpisujesz swój kod i masz wyliczony rabat.
                Z rozmiarami to raczej nie doradzę, moja córa ma prawie 11 lat jest szczupła ale wysoka więc kupuje na 11-12, syn ma 8 ale znowu taki raczej przy kosci więc spodnie na 8-9 ale bluzę nike kupiłam 9-10,
                Teraz jest na wszystkie ubranka dzieciece 20% znizki, ja dziś nie mogłam się powstrzymac i kupiłam taką www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_232020493207_-1?breadcrumb=Home%7EKids%7ET-shirts+%26amp%3B+tops ale jasny róż jest świetna, cały piesek z takich naszytych cekinków, córa zachwyconasmile
                Moim zdaniem wybierz sama z neta a mąż tylko odbierze, co ważne trzeba miec ze soba kartę którą płaciło się za zakupy
                • kimura Re: kod do debenhams 02.03.11, 19:29

Zniżka jeszcze 10% , nawet od tych juz przecenionych kod PX9P
                  warto złożyc zamówienie wcześniej, zwykle trzeba na nie zaczekac kilka dnismile
                  Mam nadzieję że pomogłam, jeśli jeszcze masz jakies pytania to jestemsmile
    • aniakoles promocje - koniec lipca? 02.03.11, 18:28
      witajcie, czy pod koniec lipca w londynie będą już przeceny?
      • kimura Re: promocje - koniec lipca? 02.03.11, 19:22

W next jest zwykle wyprzedaż w lipcu
        • jusstinna kody 02.03.11, 19:31
          polecam:

www.retailmenot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka