Dodaj do ulubionych

sztucce - pomozcie

24.03.11, 20:35

Zalamac sie mozna z ta Ikea. Lubie konkretny ksztalt lyzki, widelca, noza i znalazlam sobie fajny komplet:
www.ikea.com:80/pl/pl/catalog/products/40155311
Wszystko super, mozna myc w zmywarce ALE od 2 m-cy nie maja. Dzwonie wiec dzis juz lekko zniecierpliwiona a dodam, ze nie jest to fanaberia tylko mus bo jemy starymi pordzewialymi sztuccami, ktore na dodatek slabo zniosly kontakt ze zmywarka i nawet ta powloka srebrna odlazi miejscami i sa czarne dziury... No wiec dzwonie i mowie, ze mi zalezy a Pani w te slowa:
proponuje, zeby sobie pani wybrala co innego.
Kurcze! Gdybym znalazla inne to nie czekalabym na te miesiacami...
A pani, ze nie ma gwarancji i ze moze jakos w maju i ze producent nie odpowiada na zapotrzebowanie...

Kochane emamy... Macie zmywarki, macie sztucce - moze ktoras z Was ma tez zamilowanie do takiego ksztaltu i kupila dobre sztucce i pamieta gdzie. Albo chociaz znacie marki, ktore sa dobre i trwale.
Wiem, ze mozna trafic na straszna lipe i nie chce znow takich co mi pordzewieja...

Jesli to nie jest temat na to forum... no trudno.
Choc licze, ze nie zostanie usuniety bo kto jak nie Gospodynie beda wiedziec najlepiej smile
Obserwuj wątek
    • wuika Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 20:44
      Ja mam dragony - też z Ikei, bardzo sobie chwalę smile Oczywiście też zmywarka co chwilę, nie ma problemu z ich myciem, używane jak na razie ponad dwa lata i nie uszkodziło się absolutnie nic.
      • zawszeolga111 Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 20:50
        ja mam z ikei, obecnie na allegro(nr aukcji 1525485718)
        w zmywarce nic sie z nimi nie dzieje,
        • dama_2010 Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 20:52
          zawszeolga111 napisała:

> ja mam z ikei, obecnie na allegro(nr aukcji 1525485718)
          > w zmywarce nic sie z nimi nie dzieje,

No te sa blisko - tylko zeby u dolu byly gladkie - bez tego zdobienia...
      • czarnaalineczka Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 20:52
        mam zmywarke
        sztucce znosza zmywanie swietnie , ale nie powiem ci jakie bo nie wiem
        sa pewnie starsze niz ja big_grin
        • zawszeolga111 Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 21:02
          osobiscie nie lubie tych prostych,ale poszukaj na allegro moze znajdziesz cos.
    • sokhna Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 23:06
      Cos jest z tymi sztuccami, bo wlasnie sprawdzilam ikee w DE i NL i niby maja caly czas w ofercie, ale na stanie brak.
    • adwarp Re: sztucce - pomozcie 24.03.11, 23:21
      może Duka, w końcu to też szwedzkiesmile
      dukapolska.com/katalog-produktow,kategoria,sztucce
    • czarneoczy zblizone są te: 25.03.11, 10:37
      allegro.pl/idylla-94a-24-sztucce-gerlach-megapromocja-i1506836143.html
      co prawda ze zdobioną "rączką"...
    • dama_2010 Echhh... 25.03.11, 10:52
      Dzieki...
      Nie znosze takiego 'zglebiania tematu'...
      Duka jest fajna - przy tanszych zestawach zalecane mycie reczne a w cenie drozszego (niecale 600 pln) to moge kupic wiekszy zestaw (72 elementy zamiast 51) innej firmy...
      Ale tych firm jest masa - szukam opinii.
      Gerlach, berghoff, solingen, hoffner (czy jakos tak) - tym nie ufam. Opinie sa dobre ale z 2009r a sama wiem po Gerlachu i Solingenie, ze marka poleciala na pysk. Jada na opinii a produkty juz nie te same.

Zastanawia mnie Amefa - nie wiem jak z jakoscia.
      Moze mozecie podrzucic jeszcze jakies niezawodne marki. Ksztalt juz jakos znajde sama...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka