mamachlopca1 27.03.11, 15:34 ja wczesniej kupowalam na mieszanki.pl ale tego sklepu juz nie ma gdzie proponujecie sie zaczepic?zeby oczywscie tanio wychodzilo?i zeby bylo duzo rodzajow chleba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaop Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 15:41 Wszedzie W Auchan ostatnio w promocji sa po 3.99. Lubie tez te z Almy, zwlaszcza chleb litewski, do ktorego dodaje sliwki suszone. Ale IMO najlepsze sa te z Lidla, zwlaszcza slonecznikowy!!! No i nie trzeba juz dodawac drozdzy suszonych... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 16:04 W Auchan kupuję mieszanki Ekovity - są rewelacyjne. Nie tak dawno kupowałam po 3.69 więc jakaś marna ta promocja . Ale pewnie jak wszystko i one podrożały. Polecam chleb graham - ja piekę z tej mieszanki bułki-grahamki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 15:44 Sama piekę z mąki. Mam problem z mąką pszenną chlebową 750, zastępuję dość łatwą do dostania 650. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 19:23 W LIDLu, koło 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 19:32 podobno w lidlu nie są w stałej sprzedaży... piszę podobno, bo nie byłam, nie chciało mi się specjalnie jechać i ryzykować że niczego nie kupię, ale przy okazji jak będę to sprawdzę, napiszcie gdzie one stoją? tam gdzie pieczywo? ja kupuję mieszanki w aldim, nam smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 19:41 magda79pn napisała: > podobno w lidlu nie są w stałej sprzedaży... piszę podobno, bo nie byłam, nie c > hciało mi się specjalnie jechać i ryzykować że niczego nie kupię, ale przy okaz > ji jak będę to sprawdzę, napiszcie gdzie one stoją? tam gdzie pieczywo? sa caly czas, ja kupuje raz w tygodniu. Stoja obok pieczywa. > > ja kupuję mieszanki w aldim, nam smakują. > O wlasnie! Nigdy w zyciu nie bylam w tym sklepie a mam blisko. Chyba musze sie wybrac. Co jest tam jeszcze ciekawego? > Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 19:56 Teraz będę w lidlu po 3,99. Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr bezglutenowe 27.03.11, 20:59 a czy widzialyscie gdzies takie mieszanki bezglutenowe? Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 20:07 jak miałam fazę chlebową to na bogutynmlyn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 27.03.11, 22:51 Mi te z Lidla nie wychodzą. (piekę w maszynie) Kupuję na Allegro u upieczchleb_pl . Dużo rodzajów chleba i jak na razie kupuję u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn aniaop 27.03.11, 22:56 szczerze mówiąc to w aldi nie ma NIC (byłam kilka razy w poznaniu, na raszynie, zawsze wieczorem i zawsze jakieś takie puste półki tam były... może rano jest inaczej - nie wiem) , kupuję tam tylko te mieszanki do chleba, czasem dzieciakom coś słodkiego (słodycze niemieckie - cos jak w lidlu) moim zdaniem to taki lidl ale gorzej zaopatrzony Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: aniaop 27.03.11, 23:01 a jakie rodzaje są tych mieszanek w lidl? a aldim jest: słonecznikowy, dyniowy, wieloziarnisty i pełnoziarnisty, cena 4,19zł/kg i też dodaje się tylko wodę ja piekę w zwykłym piekarniku w foremce do babki Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: aniaop 28.03.11, 08:55 magda79pn napisała: > a jakie rodzaje są tych mieszanek w lidl? Slonecznikowy, wiejski, razowy/ciemny i ciabatta. Tez pieke w maszynie, z Lidla zreszta. Wychodza rewelacyjnie. Cena 4,99 za 1kg czyli na 2 chleby. >> > Odpowiedz Link Zgłoś
merich Re: aniaop 28.03.11, 10:16 W tych mieszankach jest bardzo dużo chemii. Kiedyś też z nich piekłam chleb i po czasie stwierdziłam, że to bez sensu piec dla rodziny chleb z polepszaczami. Zrobiłam swój zakwas, co jest bardzo proste, a mąkę kupuję w młynie, chlebową typ 780, cena 1,6 za kilogram. Polecam, tanio i zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: aniaop 28.03.11, 11:16 Podpisuję się. Swój zakwas to swój. Odkąd piekę chleby na łyżce zakwasu, bez drożdży, a wyrośnięte, że hej!, nie potrzebuję żadnych mieszanek i innych wymysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: aniaop 28.03.11, 11:47 piekarniatatter.blogspot.com/2008/02/zakwas-zytni.html Rady np. tu: forum.gazeta.pl/forum/w,77,123328478,123328478,zakwas_na_chleb_nie_rosnie_co_jest_nie_tak_.html Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_77 Re: aniaop 29.03.11, 10:18 Podaj - jeśli możesz przepis na "swój" chleb, na zakwasie. Skąd masz zakwas i jak taki chleb robisz. Jestem nowa w temacie, myślę o pieczeniu chleba w domu, ale wolałabym piec go z naturalnych składników, a nie z gotowych mieszanek. Za wszelkie wskazówki będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: aniaop 29.03.11, 12:31 Nie wiem, czy to do mnie, czy nie, ale napiszę. Piekę chleby właściwie z dwóch blogów - Dorotus i Liski. Od Liski głównie pt. "Chleb, mój ulubiony", od Dorotus większość chlebów na zakwasie. mojewypieki.blox.pl/strony/Chlebynazakwasie.html pracowniawypiekow.blogspot.com/ Są jeszcze blogi Tatter, Mirabbelki, cincin, ale nie jestem w stanie wypróbować nawet 10% wszystkich chlebów. Tym bardziej, że mniej więcej po przepisie wiem, czego się spodziewać. Zakwas mam swój, robiony na żytniej 2000, niedługo mu pół roku stuknie, jest porządny, bo jestem w stanie na 20 g zakwasu upiec bochenek wyrośniętego chleba (nie dodając drożdży). Sama nie wymyślam przepisów, dużo zależy od idealnych proporcji, składania, czasu, temperatury - nie urządza mnie wymieszanie trzech mąk po dwie garście i danie tyle wody ile mąka zabierze. Ostatnio zajadamy się Greckim. Odpowiedz Link Zgłoś
clapton1985 Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 28.03.11, 10:30 LIDL - najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 28.03.11, 10:59 a skąd macie info że w lidlu będzie promocja na te mieszanki chlebowe? pytam po przejrzałam ofertę i takiej informacji nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn zastanawiam się jeszcze nad maszyną... 28.03.11, 11:45 skoro taka maszyna (taka którą ja ogladałam, bo ta z lidla za 180zł to troszkę droga) piecze chleb ok 750g a ja piekę w piekarniku zawsze trzy chleby na raz, czyli ok 2kg to chyba taka maszyna do końca opłacalna dla mnie nie jest, co? ja mam te trzy chleby na ok 2 dni, a tak to musiałbym codziennie piec jedyny plus że nie trzeba mieszać i garować... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: zastanawiam się jeszcze nad maszyną... 23.03.14, 14:22 ja mam maszyne Moulinex'a i traktuje ja w teraz jako maszyne do wyrabiania ciasta. Poczatkowo bylam zachwycona smakiem chleba upieczonego z mieszanki w tej maszynie, ale z czasem znudzil mi sie ten smak. Maszyna do pieczenia chleba stala sie u nas maszyna do wyrabiania i wyrastania ciasta (nie tylko chlebowego). Program wyrabiania i wyrastania ciasta trwa u mnie 1,5 godziny. Gdybym miala przez ten czas wyrabiac ciasto, to bym chyba padla. A tak moge sobie ten czas na cos innego przeznaczyc i miec pewnosc zawsze dobrze wyrobionego i wyrosnietego ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 23.03.14, 14:17 nigdzie, choc rzeczywiscie zaczynalam od Lidla. Juz mi przeszlo, gdy odwazylam sie upiec chleb sama z przepisu. Korzystam z przepisow na blogu mojewypieki. Poczatkowo byly to bulki i chleby na drozdzach, z czasem przeszlam tylko chleby na te na zakwasie, zmieniajac przepisy o skladniki, ktore nam najbardziej odpowiadaja. Wychodzi i taniej, i zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 23.03.14, 19:58 mój mąż piecze chleb z ręką na sercu mogę napisać ze ten kto skosztował naszego chleba mówi że lepszego nie jadł mam to szczęsćie ze w mojej miejscowości jest MŁYN jadę i kupuję 3 worki różnego rodzaju maki po 5 kg płacę 22,50zł ( !!!) za wszystkie .mam zapas mam mega dobry chleb i tani dodam ze chleb jest pieczony na zakwasie w zwykłym piecu w formach (w żadnych maszynkach) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_k Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 25.03.14, 18:05 A czy ktoś ma sprawdzone miejsce na zakup mąki (nie mieszanki) na chleb w mazowieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: gdzie kupujecie mieszanki do chleba? 25.03.14, 20:30 aleksandra1977 napisała: > nigdzie, choc rzeczywiscie zaczynalam od Lidla. > Juz mi przeszlo, gdy odwazylam sie upiec chleb sama z przepisu. Korzystam z prz > episow na blogu mojewypieki. Poczatkowo byly to bulki i chleby na drozdzach, z > czasem przeszlam tylko chleby na te na zakwasie, zmieniajac przepisy o skladnik > i, ktore nam najbardziej odpowiadaja. > Wychodzi i taniej, i zdrowiej. Ja mam maszynę z Lidla,a chleb piekę w niej na drożdżach z tej książeczki załączonej do maszyny. Nigdy nie używałam gotowych mieszanek (choć nie powiem,żeby mnie nie kusiło ) Odpowiedz Link Zgłoś