Dodaj do ulubionych

Inhalator jaki?

28.04.11, 09:46
mamy dość ciągłych chorób kataru i kaszlu i tak ciągle
mamy dwie córki 4,5 i 2lata
lekarka i parę osób poleciło inhalację może to pomoże
tylko nikt nie jest mi w stanie udzielić wskazówek jaki inhalator wybrać na co zwrócić uwage przy zakupie

czym wy inhalujecie dzieci i czy to pomaga
chodzi o sprzęt i preparaty
z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • dominiczka201 Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 09:59
      Hej mój synek jak poszedł do żłobka co chwile chodził z gilami do pasa kilku lekarzy poleciło zakup inhalatora. Kupiłam po szperaniu w necie philips family i jestem zadowolona. Dwa dni inhalacji wystarczą żeby wytępić katar. Fakt, że jest dosyć głośny, ale większość inhalatorów jest głośna zwłaszcza te co nie kosztują małej fortuny smile. Na co zwrócić uwagę na pewno na to czy ma nebulizator czy jakoś tak to pojemnik do podawania leków. Najczęściej inhaluje syna solą fizjologiczną. W przypadku mokrego kaszlu mucosolvan dobry jest też podobno berodual. Swój inhalator kupiłam w aptece dr max za 148 zł. Ma dwie maski dla dorosłych i dzieci, końcówkę do nosa i taką zwykłą do buzi
      • marusia_peksa Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 12:58
        poczytaj:
        www.novamed.pl/inhalator-wybor-nebulizatora-czym-sie-kierowac
        ja mam medel pro i jest super zarówno dla moich dzieci jak i dla nas dorosłych używanym już 2 lata
        • syka7 Re: Inhalator jaki? 29.04.11, 21:48
          Ja mam inhalator Medel Pro od 2 lat jestem bardzo zadowolona wart był tych pieniędzy inhaluje wszystkim, olejkami eterycznymi , lekarstwami, solą fizjologiczną, ziołami jest super polecam
    • dzidaa Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 10:03
      używam takiego- Diagnostic, jest trochę głośny, ale spełnia swoją role doskonale, można do niego dokupić części zamienne, raz mi pękła końcówka ustnika, cena ok 160 zł
      https://images.okazje.info.pl/p/zdrowie-i-uroda/1457/inhalator-diagnostic-p1-1-szt.jpg

a w szpitalu takiego ultradźwiękowego, no ale z tego to para leci porządnie, cena zabójcza
      https://www.medyk.biz/foto/INHLTR-MBT-006_1_a.jpg
      Powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie zycia bez inhalatora, sama tez sie inhaluję i to naprawdę pomaga, Inhalujemy sie lekami , które przepisze lekarz np berodual, pulmicort, mucosolvan albo nawet samą sola fizjologiczną, przy kaszlu to zbawienie.
      • dzidaa Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 10:05
        ten pierwszy ma dwie maski i 3 koncówki: do ust, do nosa dla dziecka i do nosa dla dorosłego.
      • clakier Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 10:11
        ja mam ten diagnostic - kupiłam dla synka
        używać usiłowałam parę razy ale mój synek się boi takich budzących urządzeń sad wiec nie daje się inhalować
        chętnie odsprzedam - proszę o kontakt na priw jeśli jest Pani zainteresowana
    • abigail83 Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 10:34
      Wazne, by byl nebulizatorem czyli mial pojemnik na leki. Przydaja sie maseczki i dla dziecka i dla doroslego, odradzam zakup takiego "dzieciecego", bo sa drozsze, od zwyklych roznia sie obecnoscia rysuneczkow i brakiem uzytecznosci dla doroslego. Ja swoj kupilam w superpharm, przeceniony ze 170 na 110. Faktycznie na poczatku mala sie bala buczenia, ale potem zdarzylo jej sie nawet przy nim usnac (ma roczek).
    • marusia_peksa Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 13:26
      poczytaj tutaj:

www.novamed.pl/inhalator-wybor-nebulizatora-czym-sie-kierowac
      ja mam medel pro już 2 lata i jest super!! katar czy kaszel przechodzi dzieciom po 2-3 dniach
      • bablusiek Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 14:25
        My również mamy Medel Pro. Polecam bardzo, wydajnościowo jest porównywalny do tych szpitalnych a do tego niezniszczalny. Mamy ponad 2 lata, exploatowany bardzo często, kilka razy upadł na podłogę i nadal jest jak nowy smile
        Tańsza wersja medel family również ok - mają ją moi znajomi - i też zadowoleni. Różni się chyba tylko siłą wylatywania "dymku"
      • bablusiek Re: Inhalator jaki? 28.04.11, 14:25
        My również mamy Medel Pro. Polecam bardzo, wydajnościowo jest porównywalny do tych szpitalnych a do tego niezniszczalny. Mamy ponad 2 lata, exploatowany bardzo często, kilka razy upadł na podłogę i nadal jest jak nowy smile
        Tańsza wersja medel family również ok - mają ją moi znajomi - i też zadowoleni. Różni się chyba tylko siłą wylatywania "dymku"
        • z_swiatczak w Rossmannie pojawiły się inhalatory Eolo-znacie? 29.04.11, 14:07
          ma niezłą cenę, zwłaszcza że w promocji
          • annaparzonka medel family 29.04.11, 16:28
            od jakiegos czasu juz philips ale niektorzy sprzedawcy maja jeszcze stare dostawy, ja akurat kupilam juz ten model philpsa i dostalam 3 lata gwaracji, jestem mega zadowolona fakt ze chodzi glosno ale chyba wszystkie tak dzialaja, mamy maske dla dziecka i doroslego, koncowke do nosa, koncowke do ust i pojemnik na leki. Na allegro jest tego sporo ja wlasnie tam kupilam dla corki wtedy 5 letniej i syna 1,5 rocznego.
          • wiesiapod całkiem przyzwoity! i ta niezła cena! 06.05.11, 17:51
            !
    • aoamok Re: Inhalator jaki? 29.04.11, 20:24
      Zakupiony Philips Medel Pro cena 237 znaleziony na allegro kupiony stacjonarnie
      ja i starsza córka już po inhalacji
      młodsza 2,5 roku na razie nie chciala ale myśle że się przekona na razie zamierzyła maskę

dziękuję za wszystkie rady
      • szukacz1983 Re: Inhalator jaki? 05.05.11, 12:43
        ja polecam firmy omron sprawdzony dobra cena www.hihawa.pl/produkty/Inhalatory/inhalator%20Omron%20C28%20-%20nebulizator-269.html
        • megi1979 Re: Inhalator jaki? 05.05.11, 12:52
          my też używamy inhalatora f.omron, dokładnie takiego jak na linku podanym przez szukacz1983... szczerze polecam. Mamy go od 4 lat. Co do środków do inhalacji to przede wszystkim sól fizjologiczna, berodual i pulmikort.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka