18.05.04, 12:15
Cześć
Jesten mamą 15 m-c Mateusza i chciałabym prosić o poradę.
Czy dobrze jest jeśli dziecku kipiłam sandałki firmy Bartek. Firmę uznaję się
za dobrą, problem tylko w tym że sandałki które kupiłam są sztywne tzn.
podeszwa niezbyt lekko się zgina i wg mnie są dosyc ciężkie.
Jakie wy macie zdanie na temat sandałków tej firmy i czy polecavie jakąś inna
firmę?
Dorota
Obserwuj wątek
    • 12ada34 Re: Buciki 18.05.04, 13:59
      Mój Michał ma 2,5 roku i w zeszłym roku też kupiłam mu sandałki z Bartka.
      Bardzo jestem z nich zadowolona i prawie wszystkie buty jakie kupuję dla syna
      są z tej firmy. Sandałki są dosyć sztywne, ale gdyby takie nie były dziecko
      powykrzywiałoby je i nie trzymałyby dobrze nogi. W każdym razie ja polecam.
    • mamawiktora Re: Buciki 18.05.04, 14:14
      witaj, my bartkowi jestesmy wierni odkad synek skonczyl 10 miesiecy, nie
      zaluje, bardzo polecam, pomijajac juz fakt ze sa wykonane bardzo starannie, ze
      skory, nozki sie nie poca, i maja bardzo estetyczny wyglad.
      iwona
    • perela Re: Buciki 18.05.04, 14:19
      Moja niunia ma 11 miesiecy i ma juz swoje pierwsze półbuciki tez z bartka, ale
      podeszwe mają dość mięką. A teraz czas na sandałki - wybór jeszcze przed nami,
      zastanawiam się nad Bartkiem, albo firmy Melania - dostepne w sieci ccc tez są
      niczego sobie, no i cena jest nizsza.
      pozdrawiam
    • aniade Re: Buciki 18.05.04, 14:37
      A ja kupiłam z Antylopy, po raz pierwszy ale myślę że będziemy zadowolone. Tez
      zastanawiałam sie nad Bartkiem. W zeszłym roku miałyśmy Bartka i były OK. W tym
      roku chciałam kupić ten sam model, ale nie ma już otworów z boku a że bucik i
      tak jest baaardzo zabudowany to zrezygnowałam. I skórka na podeszwie ( od
      wewnątrz oczywiście ) nie była mięciutka. A że był to jedyny model w kolorach
      innych niż szaro-bury i granatowy to poszukałam czegoś innego.

Ania mama Dominiki ( 23,5 mies. )
      • bana1 Re: Buciki 18.05.04, 15:25
        Dzięki za odpowiedzi.
        Martwi mnie tylko czy dobrze robię, zakładając je mu do chodzenia po domu a nie
        tylko na podwórku. W końcu to sporo czasu - przerwa tylko na spanie. Ale boję
        się że w skarpetkach (nawet tych z "ABS" ) synek może się częściej przewracać.
        Nie wiem czy tak długie noszenie przez niego sandałków Bartka dobrze wpływa na
        rozwój jego stopy? i ciągle martwi mnie to że są one dosć ciężkie -jest co w
        ręku trzymać.
        Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
        Dorota
    • bana1 Re: Buciki 18.05.04, 16:00
      • cialko Re: Buciki 18.05.04, 16:21
        Ja kupiłam swojej córeczce trzewiki Bartka, pierwszy i ostani raz.Faktycznie
        utrzymywały nóżki tak jak powinny, ale jak było trochę cieplej nózka delikatnie
        się pociła, a poza tym niezwykle szybko się zniszczyły.Tzn, po dwóch miesiącach
        noszenia wyglądały jakby miała z 5 sezonów. uważam ze za taką cenę powinny byc
        zrobione z bardzo dobrych materiałów a chyba tak nie jest. Słyszałam że melani
        sa dobre i ceny nie są wygórowane. Sandałki kupię na pewno z melani, marquity
        lub vigami.
    • ali_bey Re: Buciki 18.05.04, 16:24
      My tez kupujemy buty z bartka i nie tylko sandalki,jestem z nich naprawde
      zadowolona,ale w domu lepiej zakladać dziecku skarpetki antyposlizgowe bo w
      bucikach stopa tak dobrze nie "pracuje".Latem mozna nawdet boso.W pierwszych
      latach ,życia stopy są jeszcze nie do końca wykształcone(chodzi mi
      opłaskostopie) inajlepszym ćwiczeniam dla dziecka jest właśnie chodzenie boso
      lub w skarpetkach.
    • jjlb Re: Buciki 18.05.04, 22:43
      Ja mam nieco odmienne zdanie na temat bucików Bartek. Kupuje je od kilku lat,
      mój Maluch ma juz prawie 5 lat, ale z przykroscia musze stwierdzic, że sandałki
      bardzo szybko niekorzystnie zmieniaja wyglad. Podczas czyszczenia nubuk z
      którego sa wykonane zmienia kolor i pod koniec sezonu wygladaja fatalnie,
      skórka jest również bardzo poobcierana. Buciki nie powinny mieć twardej
      podeszwy zwłaszcza dla dziecka!!! "Dawne" Bartki (sprzed oparu lat) miały
      podeszwe bardzo dobrą tzm miekka i wygodną, ostatnio zauwazyłam, ze ich jakość
      sie zmienia na niekorzyść a cena bardzo rośnie!!! Co roku przynajmniej w moim
      miescie był problem z zakupem, przychodziły zwykle bardzo opóźnione. W tym
      roku "zdradzę" wiec Bartka i kupie sandałki innej firmy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka