Dodaj do ulubionych

sprawdzone zimowe dziecięce buty

16.08.11, 15:29
proszę o radę, zwykle kupowałam córce ecco z gore-tex zimowe - ale szczerze nie byłam zachwycona- czasem miała zimną stópkę, w tym roku kupiłam jej też ecco tylko winter queen - podobają mi się nieziemsko i dodatkowo naczytałam się samych pozytywnych opinii, w zeszłym roku lepsze od ecco na rzepy okazały się śniegowce quechua ale nie robią małych - 22,23 rozmiar, potrzebuję coś dla synka , polećcie proszę coś sprawdzonego - dobrego, ja quechue polecam szczerze.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 16:36
      Mnie tez ecco nie zachwycaja. Moje dziecko w nich marzlo (a mielismy niby cieply model i u nas zbytnich mrozow nie ma).
      Za to maja jeden plus: nawet po przenoszonym sezonie mozna je sprzedac w dobrej cenie.
      • asiaiwona_1 Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 16:46
        pinik napisała:

>
        > Za to maja jeden plus: nawet po przenoszonym sezonie mozna je sprzedac w dobrej
        > cenie.
        >
        No ale to chyba nie jest wyznacznik jeśli chodzi o wybór butów dla dziecka?
    • neptunka Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 17:09
      ja mogę z czystym sumieniem polecić zimowe Mrugała
      • mamcia809 Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 17:14
        ja też z chęcią wysłucham które lepsze ja na oku mam takie allegro.pl/kozaczki-sniegowcenaturalna-owcza-welna-26-27-i1770080343.html nigdy nie miałam z tej firmy ale chyba ryzyko będzie warte mam taką nadzieje
    • matyldamoja Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 17:19
      A może ktoś miał timberland?
      • antyka Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 17:42
        Ja polecam geoxy. Moja mloda ma takie
        https://s1.pokazywarka.pl/i/671250/1167050/buty-geox.jpg
        Sa po prostu super, a noga w nich nie marznie.
        A i uzywane geoxy tez ladnie mi sie licytuja na allegro smile
    • rozaly Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 18:05
      My ostatnie 2 zimy testowaliśmy buty Columbii www.amazon.com/Columbia-Sportswear-Rope-Tow-Toddler/dp/B00381ACT2 (można kupić np w sklepach Bartka). Są świetne - bardzo lekkie, nieprzemakają, baaardzo ciepłe i super łatwo się zakładają. Na najbliższą zimę kupimy takie same.
      • mamaly Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 19:23
        Potwierdzam. Te buty columbii mieliśmy w ubiegłym roku dla starszej córki. My mieliśmy brązowe różowe. Timberlandy dziecięce kupiłam sobie osobiście w ubiegłym roku i nieprzemakalne były , ale po 2-3 h noga mi marzła, choć to pewnie może zależeć od modelu.
        Polecam też buty kamik i sorel. Może nie powalają wyglądem , ale są ciepłe i porządne.

Ecco dla młodszej córki używaliśmy w ubiegłym roku jako buty do samochodu big_grin . Starsza jako samochodowe miała kozaki Ricosta. Też były z gortexem, ale ciepła nie trzymały , raczej takie typowe buty do założenia na krótki spacerek, do samochodu czy na dojście do szkoły, ale nie na szaleństwa na śniegu.

Geoxów już nie kupuję. Prawie wszystkie jakie do tej pory kupiłam reklamowałam.
    • koza_w_rajtuzach Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 16.08.11, 18:49
      Jak dla mnie Mrugała są idealnymi butami dla małego dziecka, nóżka nigdy nie marznie, nawet przy -15 stopniach na sankach (bez okrycia na nóżki) stópka jest ciepła, są nieprzemakalne. Mój syn w tamtym roku miał te buciki i w tym roku też planuję mu kupić. Nie wiem czy to prawda, ale ponoć buty z membraną gore-tex itp. nie są odpowiednie dla małego dziecka, ponieważ one grzeją jak dziecko chodzi, a jak siedzi, to już nie, dlatego dla malucha lepsze jest obuwie z kożuszkiem. Mój syn w tych kozakach skakał po kałużach i nigdy nic mu nie przeciekło, nóżka zawsze była cieplutka.
    • matyldamoja Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 17.08.11, 10:01
      kurcze to jednak jakiś wybór jest, muszę przejść sie do Bartka sprawdzić te polecane przez Was buty - bartkowych jako tako nie lubie, ale te mi się podobają, waham się jeszcze ewentualnie nad Timberland czy sorel . sorele fajne są ale jakoś takie sztywne mi się wydają , miał ktoś, które ewentualnie z tych marek lepszee?
      • johana75 Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 17.08.11, 11:29
        Mój synek nosił od zawsze Elefanten, nigdy mu nie przemokły i jest wybór na szerokość , bo on ma szczupłą nogę. W tym roku kupila Ecco ze znanego sklepu;p ale sa za duze wiec i tak musze kupic drugie sad
    • misia_matysia Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 17.08.11, 11:53
      ja na zimę dla córki mam Olangi. Sama zeszłą zimę chodziłam w butach tej firmy i są bardzo ciepłe. Moje miały jeden minus - ślizgałam się w nich na oblodzonych chodnikach ale w córki butach widzę, że bierznik jest lepszy i mam nadzieję, że nie będą wywrotne. Jako drugie mamy Geoxy ale trudno mi je polecić bo jeszcze nie wypróbowałam.
      • stefa_ja Re: sprawdzone zimowe dziecięce buty 17.08.11, 21:36
        Deitex (deichmann) lub Mcarthur.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka