coronella 22.05.04, 10:40 Czy to ja mam takiego pecha? Czy one takie są?? Kupiłam 3 kubeczek niekapek, i z trzeciego leci wszelkimi możliwymi otworami!!! Cały dom mam w mleku ( A może to te białe ustniki takie są? Jaki inny niekapek sie sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czamon Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 11:44 ja mam bardzo dobre doświadczenia z niekapkami Aventa. Owszem leciało z kubka, ale dopiero po długim jego stosowaniu. Obecnie kupiłam duży kubeczek (chyba Junior) i też jak na razie jesteśmy z niego zadowolone. Może rzeczywiście masz pecha z tymi kubeczkami, odnieś go do reklamacji (nie wiem czy jest taka możliwosć, ale można spróbować) pozd. Monika i Oliwka (31.10.2002) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 13:20 Hej, ja zauwazylam, ze im mocniej zakrece AVEnta, tym bardziej z niego leci. Sprobuj leciutk0o zakrecic. Ja polecam kubeczki niekapki firmy MUM. Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 20:12 Dziewczyny, ja też o niekapku avent. Mój wprawdzie nie przecieka, ale soczki baaaardzo szybko sie w nim psują i wogóle nie mogę domyć tego ustnika. Mam wrażenie, że ciągle ma zapach jakiegos sfermentowanego soczku. A wy podajecie soczki tym niekapkiem? Jakie macie sposoby na jego mycie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 22:35 To prawda, że ustniki bardzo szybko śmierdzą, dlatego ja tez codziennie je sterylizowałam szczególnie, że bardzo trudno je domyć po soczkach. Obecnie mam duży kubek Avent Junior i tutaj już nie ma takich problemów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_sz Re: dot. czyszczenia ustnika, kubeczka 10.06.04, 23:05 Ja jestem zadowolona z kubeczka Avent (mam z białym ustnikiem) nic nie kapie, natomiast czyszcze ustnik i kubeczek sodą - znika osad z soczków marchwiowych. Następnie od czasu do czasu wygotowuje je w sodzie (łyżka sody na garnuszek) potem jeszcze dwa razy wygotowuje tym razem w samej wodzie i kubeczek jest jak nowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 20:25 Pinik!! dzięki!! miałas rację z tym zakecaniem!! A ja, pała ( ) ) zakręcałam wciąz mocniej, i mocniej, az doszło do tego, że sama nie umiałam odkręcić )) Co do zapachu- mój typ tez tak ma ) Śmierdzi przeokropnie, dlatego mam jeden kubek do jednego napoju. Ale i tak ten zapach odrzuca... ja je co jakiś czas gotuję, i pocieszam się tym, że małej nic nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 20:33 Z tym zakrecaniem to juz zauwazylam w butelkach AVENTU, z ktorych bylam b. zadowolona. Moj kubek nie smierdzi, ale ja go codziennie po uzyciu sterylizuje (choc wiem, ze to glupota przy dziecku 15-to miesiecznym...). Wg. mnie kubeczki MUM (nie wiem, czy sa w PL) sa lepsze. Latwiejsze tez w czyszczeniu. POlecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagrotek Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 24.05.04, 20:06 ja aventem daje mojej coreczce tylko wode (oczywiscie tez kapie) soki podaje jej w niekapku mothercare lub nuk ,idealnie mozna umyc w nich dziubki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 22.05.04, 21:47 Witam - od jakiegos czasu jest narynku ( Smyk , swiat Dziecka ) amerykańska firma Nuby - produkty tej firmy są super - kubek niekapek oraz bidon z rurką - świetne , Widziałam , ze ostatnio Avent próbuje ich naśladować ja z Aventem miałam wszystkie opisywane problemy, poz, Iza - Odpowiedz Link Zgłoś
kohin Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 23.05.04, 11:05 Ja również sprawdziłam kilka kubków "NIEKAPKÓW" (chyba tylko z nazwy). Najlepszy okazał się GERBER. Cena 21 zł. Można go znależć m.in. w TESCO. Polecam. Skończyły się nasze kłopoty z ciągłym przebieraniem i praniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamona Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 23.05.04, 13:11 te niekapki Aventu to taki badziew, ze szok. wszystkie w/w nas dotyczą także - ustniki niemożliwe do domycia (i białe i zielone), a kubek cieknie jak z cebra. kupilam też bidon Nuka, ale z niego też cieknie. jednym słowem - przestałam wierzyć w cudowne "niekapki" Odpowiedz Link Zgłoś
jokrru A ja lubię firmę Avent 23.05.04, 21:42 Mój synek nigdy nie lubił soczków i herbatek, a jedynie wodę mineralną, więc nie miałam problemów z domywaniem. Niekapki są zielone, aczkolwiek faktycznie czasem zwłaszcza zbyt mocno dokręcone (ale nie tylko wtedy), kapią. Białe kapią niejako z definicji. Tak czy inaczej trzeba przyznać, że kapią stosunkowo słabo i oba rodzaje wprost świetnie sprawdzają się do wody mineralnej: 1. podczas długich podróży samochodem, (dajesz dziecku butelkę z wodą do fotelika i spokój: może popijać kiedy chce i nie zaleje przy tym siebie ani samochodu) lub 2. w nocy jeśli dziecko lubi popijać - nie zamoczy łóżka lub 3.w czasie wakacyjnych wędrówek. Na codzień istotnie nie są najlepszym pomysłem: ustnik trzeba często zmieniać, bo trudno go wysterylizować i ogólnie nie są tak potrzebne. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: A ja lubię firmę Avent 23.05.04, 23:18 Hej! Ja używam z powodzeniem Aventa z zielonym ustnikiem i nic mi nie cieknie:- ) Młoda pije głównie soki-fakt,że sie przebarwia na żółto ale to nie przeszkadza.Codziennie wieczorem rozebrane części( wszystko oddzielnie,gumki tez zdejmuje) wrzucam do kubka i zalewam gorącą wodą na chwilę jak sobie parze herbate A co do Nuby to owszem są fajne ale ich niekapka to naprawdę nie ma szans domyć Avent to przy nim rozkłada sie na czynniki pierwsze Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: A ja lubię firmę Avent 24.05.04, 21:21 Zuza - co do Nuby - ustniki myje albo szczoteczką do zębów albo w zmywarce - są bielutkie czyścuitkie już od 8 m-cy . Co do ich kapania - po nalaniu płynu 3/4 - jak przechylisz nad zlewem - nadmir sam wycieknie - a potem już nie ma problemu. Co do bidona - nie można lać więcej niz 3/4 - bo się zapowietrza i nic nie leci. To wszystko wyczytałam na rosyjskiej ulotce )) stosuje i chyba dlatego jestem tak bardzo zadowolona, poz, Iza p.s. a częśći zamiennych do tych butelek i bidonów nadal w polsce nie widziałm . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: A ja lubię firmę Avent-do Izy 25.05.04, 22:24 Hej! Niestety nie będzie mi dane sprawdzić bo ustnik szlag trafił A zresztą i tak nie mam zmywarki)) Łatwiej by było z tą szczoteczką ale już po ptakach Kubek bedzie służył po prostu jako kubek zwykły ale Młoda musi jeszce trochę podrosnąć-zapasowych częci też nie spotkałam a polskie ulotki były do bani. Dzięki i pozdrawiam Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: A ja lubię firmę Avent-do Izy 26.05.04, 14:50 Witaj - jeśli Ci bardzo zalezy to moge Ci jeden ustnik odstąpić Iza Odpowiedz Link Zgłoś
adria1977 Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 24.05.04, 01:24 Ja tez mam Avent, z bialym ustnikiem, kupilam go zachecona pozytywnymi opiniami z tego forum (kilka tygodni temu). I jestem nim zachwycona. W przeciwienstwie do innych wyprobowanych niekapkow nic z niego nie leci, o ile jest dobrze zakrecony, a z domyciem tez nie mam zadnych problemow (chyba zaden inny kubek nie rozklada sie tak dokladnie). Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
solka11 Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 24.05.04, 09:42 Wybaczcie, zapytam przy okazji: czy wszystkie "podzespoły" naczyń Aventu mozna wygotowywać? Czy te cudowne membrany nie deformują się? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
jokrru Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 24.05.04, 10:34 Moje doświadczenie z butelkami, laktatorem itp. tej firmy są bardzo dobre. Wszystko można z powodzeniem gotować (oprócz oczywiście woreczków jednorazowych i innych tym podobnych rzeczy, o których w instrukcji piszą, że nie należy), membrany nie deformują się przy tym, zwłaszcza świetne i niedeformujące są membrany w laktatorze, który nawiasem mówiąc służył mi poprzednio przez 2 lata, obecnie 4 miesiące (owszem nie codziennie) i do tej pory bez wymiany membrany. Jeśli zaś chodzi o niekapki, to pomimo prób sterylizacji, musiałam ustniki wymieniać po ok 2. miesiącach, bo po prostu były brzydkie i zaczynały kapać. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
osica Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 24.05.04, 22:54 Avent się u nas w ogóle nie sprawdza. Najlepszy jest GERBER!!!! Zdecydownaie! Nic z niego nie wycieka, nie śmierdzi - żadnych problemów ;o)) Spróbujcie!! anqa Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczatko Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 25.05.04, 22:11 Gerber jest beznadziekny! Już w pierwszym myciu wypadła mi ta uszczelka i z niekapka mam kapka. Za to z aventu jestem bardzo zadowolona, nie kapie nie śmierdzi. Myję w zmywarce, nie sterylizuję, mam go od pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 26.05.04, 15:50 to dziwne mam niekapek aventu i nie ma z nim zadnych klopotow Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarolka Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 26.05.04, 20:34 Mój "niekapek" Aventu kapie gdy mały nim potrząsa. Ale ostatnio używam go tylko z rana gdy się przebudzi i chce pic na leżąco . W dzień pije ze zwykłego kubeczka. Miałam też BabyOno ale nie pasował małemu ustnik - zbyt gruby i żle wyprofilowany - moim zdaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamama20 Re: Kapiący niekapek AVENT ?? 12.06.04, 14:06 nieraz rzeczywiscie cos tam wycieknie, ale to jest rewelacja w porównaniu do zwykłej butelki.tzeba sprawdzić czy wszystko jest dobrze zalożone w ustniku Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Lzej zakrecac! 12.06.04, 14:27 Mi tez czasami ciekl i zastosowalam sie do rady,ktorejs mamy na forum,ze nie mozna mocno zakrecac,bo wtedy cieknie, i faktycznie trzeba zakrecac bez uzycia sily odkad tak robie,ponad dwa miesiace,nie wyleciala ani kropelka. Polecam sprawdzic ten sposob przed wyrzucaniem niekapkow Aventa. Pozdrawiam-Jola Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Lzej zakrecac! 12.06.04, 21:29 Faktycznie, tez wyprobowalam i to sie sprawdza. Niestety, tylko do soczkow klarownych, bo Bobo Fruty i tak przeciekaja... aga Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkad Polecam! 13.06.04, 21:56 Dziewczyny ja jestem zachwycona niekapkami Aventu, mam 4, kazdy inny i nie kapia. Ostatni padl mi jeden ustnik, ale mial juz rok, wiec mu wybaczylam . Nie kapie mi ani soczek zwykly, ani gesty. Faktycznie, ciezko dojsc do ustnika, wiec myje jak moge i co kilka dni gotuje. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś