Dodaj do ulubionych

do kupujących na amazon.com

05.10.11, 21:07
mam nadzieję, że któraś z Was miała okazję tam kupować gdyż potrzebuję pomocy, otóż chciałabym kupić sobie buty przez amazona (na stronie brytyjskiej a nie amerykańskiej bo wychodzi tańsza przesyłka), nie mam jeszcze konta, ale chcę założyć i mam w związku z tym kilka pytań. Przede wszystkim jak tam się płaci, czy można przez paypala? czy można przez kartę debetową(bo kredytowej nie posiadam)?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 21:24
      ja płacę płatniczą MasterCardem Aliora lub prepadiową Skarbonką Auchan
    • a.nancy Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 21:29
      przez PayPala nie można na pewno, debetowe - niektóre tak (Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express)
    • mama_kotula Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 21:39
      Dawniej Amazon przyjmował mi mBankową Visę Electron, traktując ją jako kartę kredytową (wiele sklepów online przyjmuje do tej pory np. płacę w ten sposób w iTunes i AppStore).

Któregoś dnia Amazon mi się nagle zbuntował i zażądał ponownej aktualizacji danych karty, po czym odmówił uznania Visy Electron za kredytówkę - musiałam użyć mBankowej karty przeznaczonej do płatności wirtualnych, tę mi przyjmuje bez problemu.
      • kocianna Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 22:00
        Też mam wirtualną kartę kredytową. Dobra rzecz, polecam smile
    • bombastycznie Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 22:00
      a jeśli mam kartę w banku pko, taka normalna debetowa visa, ja mam tą starszą wersję, a mąż ma tą nowszą z chipem to myślicie że da się nią zapłacić, bank pisze że niby się da
    • sokhna Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 22:10
      Nie wiem jak sie to po polsku nazywa, ale dziala na zasadzie paypal: podalam na Amazonie moj nr konta i potrzebne dane i sami sciagaja pieniadze.
    • peggy_su Re: do kupujących na amazon.com 05.10.11, 22:34
      Nie wiem czy w brytyjskim Amazonie jest inaczej, ale jeszcze w sierpniu w amerykańskim Amazonie płaciłam zwykłą visą electron z mBanku - zwykłą kartą debetową z delfinkiem.
    • esr-esr Re: do kupujących na amazon.com 06.10.11, 09:18
      ja płacę kredytową więc w zakresie płatności nie pomogę, ale sprawdź czy na innych amazonach nie wyjdzie Ci taniej - ja np. książki wyszukuję na brytyjskiej ale zamawiam już z niemiec bo taniej mi wychodzi.
    • milkygirl Re: do kupujących na amazon.com 06.10.11, 10:57
      wiem ze nie da sie placic karta PKO Ekspres.

ja zwykle place mbankowa debetowka z delfinkiem i jest ok
    • ola33333 Re: do kupujących na amazon.com 06.10.11, 19:30
      ja place bez problemu paypalem, a w przypadku sprzedawcow, ktorzy paypala nie akceptuja, to robie przelew z gory.
      • ola33333 Re: do kupujących na amazon.com 06.10.11, 19:34
        Sorry, napisane powyzej dotyczy ebay.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka