Dodaj do ulubionych

Allegro_problemy z kupującym

06.10.11, 09:56
sprzedałam wózek, w aukcji zaznaczyłam opcję"odbiór osobisty". Aukcja się zakończyła, klieci dzwonią i mówią,że kupili ale chcą kurierem dostać wózek. Nie mam kartonu, szukać nie będę, miało być łatwo a nie jest. Straszą,że wózek muszę im wysłać, ,że sa prawnikami etc. Co robić?

Iza
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 10:01
      też ich czyms postrasz wink moze wujkiem prokuratorem?
      a serio to powiedz zeby sie wypchali bo skoro w aukcji miałas tylko odbiór osobisty i zaznaczone ze nie wysyłasz wózka, to licytujac o tym wiedzieli.
      a wymuszanie jest karalne wink
    • tanika01 Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 10:51
      Jak im tak bardzo zależy to zawsze sami mogą wysłać kuriera po wózek
      Owiń folią i tyle. zapłacą więcej ale sami tak chcieli. Tylko że ty na tego kuriera musisz czekać
      • annaparzonka Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 10:56
        Tak to jest jak się klika i nie czyta! Olej to, na all to pełno adwokatów, policjantów itp skoro nie mialas zaznaczonej wysyłki to nie masz co się martwić...
    • kinga_owca Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 11:12
      moim zdaniem zależy od tego, czy chcesz im sprzedac ten wózek czy nie
      jesli cena cię satysfakcjonuje i wiesz, ze takiej nie osiągniesz ponownie to ja bym wysłała - sprawdz ile kosztuje wysłanie tego wózka (waga tutaj jest ważna), możesz go owinąć folią po prostu, koszt niewielki tylko trochę roboty
      pójdzie to jako przesyłka niestandardowa więc droższa, no ale płaci kupujący przecież
      ja korzystam z tego pośrednika, już wielokrotne polecanego na różnych forach, ceny mają bardzo dobre
      www.wysylajnajtaniej.pl/
      sprawdz na ich stronie w interaktywnym cenniku ile Cię to wyniesie, dodaj koszt folii i jak chcesz to i robocizny wink
      a jesli nie chcesz im sprzedawać, to nie wysyłaj i tyle, zakreśl czas na odbiór a jesli nie odbiorą to daj negatyw, wystaw ponownie i już
    • hoow Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 11:24
      rzeczywiście dużo prawników i innych prokuratorów na allegro. Ja oczywiście też miałam juz z takimi przyjemność. Jak dla mnie to prawnicy mają na tyle wysokie pensje, że stać ich na nowy wózek, ale może oni z Poznania?
    • chce_bobo Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 11:32
      pacz pani, prawnicy a nie czytaci wink

wysłałabym scan aukcji z zaznaczeniem w czerwonym kólku opcji wysylki. I poprosiła o wskazanie kosztów kuriera bo ty ich na tej aukcji nie widzisz big_grin
      • malwina79 Re: Allegro_problemy z kupującym 06.10.11, 11:41
        Jeśli zależy Ci na sprzedaniu wózka to tak jak dziewczyny piszą owiń go folią i wyślij kurierem. Cenę za wysyłkę podałabym zawyżoną (nie jestem zwolenniczką takich praktyk, ale skoro oni grają nie fair to miałabym to gdzieś) to tak w ramach rekompensaty za zabawę w wysyłanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka