marika012 22.10.11, 19:15 Dostanę gdzieś model człowieka do składania. Chodzi o to, żeby był szkielet i główne narządy. Widziałam pojedyncze części ( oko, ucho, serce, kości) a mi chodzi o to żeby dało sie to do kupy wszystko złożyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruu1 Re: model człowieka 22.10.11, 23:11 Nie ma modeli szkieletu łącznie z innymi narządami, bo właśnie nie trzymały by się do kupy. Osobno szkielet i osobno tułów + głowa z narządami. Profesjonalne pomoce naukowe są strasznie drogie. Widziałam jakąś książkę do której były dołączone narządy i zdaje się, że płuca były nakryte klatką piersiową, więc kawałek szkieletu był. Nie zwróciłam jednak zbytniej uwagi, bo na pierwszy rzut oka wydawało się to badziewne. Odpowiedz Link Zgłoś
marika012 Re: model człowieka 22.10.11, 23:16 Mi chodzi nie o profesjonalne modele tylko zabawkę ale w miarę porządną, żeby dało się cos z tego złożyć. Kiedyś części do składania były dołączone do książeczek z serii "było sobie życie". Ale to było z 15 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: model człowieka 22.10.11, 23:59 Zajrzyj do Smyka, tam kiedyś kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś