Dodaj do ulubionych

DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE

06.06.04, 07:18
Hej,
własnie stoję przed wyborem spacerówki no i wymyśliłam sobie trójkolowcasmile
Chcem kupić uzywanego, na pomopwanych kołach.Nie musi być super lekki ale
musi wchodzić do bagażnika Punto.Czy taki wózek istnieje??
Podobają mi się wózki Quinny.
Poradzcie dziewczyny proszę.
Ps,Czy te trójkołowce są stabilne??Nie wywalają się przypadkiem ani nie
chyboczą??
Pozdrawiam-chuda
Obserwuj wątek
    • kasia25000 Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 06.06.04, 11:11
      Dzień dobry,
      jeżeli szukasz dobrego wózka trójkołowego to obejrzyj Racera lub Racera ST
      Bebecara.Ci których znam są bardzo zadowoleni ze swoich bebecarów.Jak wyślesz e-
      mail do godexu to przyślą Ci katalog.Podaję adres info@godex.com.pl
      Jeżeli jednak musisz nosić wózek na 2-3piętro to raczej nie pompowane koła.
      Ka i Mat

• wanda102 Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 08.06.04, 17:58
      Cześc zobacz trojkolowiec maclaren Mac3 lub ABC-design Novus3.
      Pierwszy wazy zaledwie 9 kg i super sie sklada, a Abc ma super osprzet
    • kasia25000 Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 08.06.04, 18:54
      Cześć jeszcze raz,
      już teraz po obejrzeniu w sklepie na Baboszewskiej i w Świecie Dziecka (w
      Waeszawie)Racera st polecam Ci go z czystym sumieniem.Przekładana spacerówka
      taka sama jak w trakerze gondola też trakera wpinane nosidełko obrotowe koło
      ale można je zablokować.
      Pokazali jak zdejmuje się koła z łożyskami.Zdejmowanie super proste .Po
      złożeniu do twojego Punto chyba wejdzie bez problemów.Miałam Punto 5 lat temu
      ale nie pamiętam bagażnika i te nowe pewnie są większe (z córką na wakacje
      mazurskie bagażnik był w sam raz).Krótko mówiąc gdybym miała kupić wózek z
      trzema kołami na pewno byłby to Racer Bebecara.Zastanawiałabym się tylko czy z
      nieruchomym kołem czy z ruchomym.W naszej rodzinie był podział dwie osoby
      chciały nieruchome koło(o dziwo mężczyźni) a dwie(kobiety)ruchome
    • foxterier Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 11.06.04, 20:57
      witam,
      od 20.04.2004 jestesmy uzytkownikami maxi cosi speedy sx. z czystym sumieniem
      polecamy.
      1. lekki i bardzo latwo sie sklada - po genialnie prostym odjeciu kol wchodzi
      bez problemu do c3 - lanosa - fabii - a nawet tico!
      2. ze wzgledu na obrotowe przednie kolo - znakomite manewrowanie
      3. gondola dreami - marzenie - jestesmy zachwyceni
      4. bardzo stabilny - super pewnie sie jedzie po kazdym terenie

moj brat kupil juz bebecara raidera st i tez sa zadowoleni choc maluch sie
      jeszcze nie narodzil. byli przeciwnikami trojkolowcow ale jak raz sie
      przejechali naszym z jaskiem w srodku popedzili po taki sam do sklepu. niestety
      podobno popyt tak duzy ze ciezsko dostac speedy sx.

z calego serca polecamy
      raj
      • kajoa Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 14.06.04, 10:43
        Witam. Możesz coś więcej napisać o tym wózku? Już właściwie się na niego
        zdecydowaliśmysmile ale mam problem z wyborem koloru. Zastanawiamy się nad
        antracytem lub granatem bo reszta wydaje mi się zbyt jaskrawa. Macie może do
        niego torbę? Jest ponoć praktyczna ale dość droga i nie udało mi się jej
        obejrzeć "w naturze" więc jeśli mogłabym liczyć na jakieś info to byłabym
        wdzięczna.
        • foxterier Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 22.06.04, 22:14
          my wybralismy coffe - pozostale srednio nam sie podobaly - generealnie jestesmy
          bardzo zadowoleni z dwumiesiecznego uzytkowania - wozek jest super latwy w
          skladaniu/rozkladaniu, znakomicie sie prowadzi, torba na zakupy jest
          nadspodziewanie pojemna i wozek wszedzie sie miesci.
          nie mamy dodatkowej torby - uzywamy zwyklej czarnej (ikea) idealnie pasuje bo
          czarna i wszystko sie miesci.

raj
          • adam_j_m Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 05.07.04, 00:34
            Planuje zakup Speedy SX i mam jeden dylemat.
            Jak ten wozek zachowuje sie "w terenie"?
            Praktycznie nie ma amortyzatorow, a jezdzic bedziemy i po chodnikach, i po
            lesie (drogi gruntowe, miejscami piach).
            Czy macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
            Proszę pilnie o dpowiedzi. Mam już mało czasu.

• pia_ Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 05.07.04, 11:46
              Jeżeli chodzi o jazdę w terenie (mieszkam na wsi i jeżdzę wózkiem głównie po
              drogach leśnych) rewelacyjnie sprawdziło się zawieszenie Quinny Formula (jest 3-
              stopniowe) a cała rama wózka wykonana jest z jednego kawałka aluminium, więc
              nie ma mowy, aby jakiś plastikowy łącznik pękł, co często zdarza się innym
              trójkołowcom (jest to jednak wersja bardzo kosztowna - ok. 3000 spacerówka +
              gondola). Zobacz sobie też wątek o wózkach XLander, które są robione na
              stelażach Qiunny. Reasumując większość polecanych wyżej wózków przy codziennej
              jeździe z przeszkodami (drogi leśne, szutrowe) długo nie wytrzyma bez awarii
              (widzę to po wózkach sąsiadów).
    • wieczna-gosia Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 05.07.04, 23:34
      ja mamtrojkolowca amerykanskiej firmy baby trend.
      jest zrobiony z profilowanych rur aluminiowych, ma ponad 40 cm kola. Do punto
      wchodzi po zdjeciu kol co zajmuje minute jak sie czlowiek grzebie i np wlasnie
      gada przez telefon wink
      • grzalka Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 06.07.04, 09:40
        Ja mialam 2 trojkolowce w swojej karierze- Jane i Quinny. Jane byl mniej
        wygodny, dlatego zmienilismy na Quinny, ktory byl rewelacyjny. Po zdjeciu 1
        kola miescil sie do Uno. Strasznie mi szkoda, ze musze go sprzedac, bo naprawde
        sie spisal- no, ale 2 dzieci do niego nie wejdzie wink
        • juropka Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 06.07.04, 17:47
          Grzalka czy dałaś już gdzieś ofertę sprzedaży? Czy ten Twój Quinny jest z
          gondolą, jak tak ja byłabym zainteresowana kupnem tego wózka, dodam że nie
          śpieszy się bardzo ale dobrzebyłoby wiedzieć. Mój adres korpas@o2.pl dzięki Aga
          • grzalka do juropki 06.07.04, 21:46
            Nie, to jest sama spacerowka, bez gondoli.
        • wieczna-gosia Re: DORADZCIE-TRÓJKOŁOWCE 07.07.04, 22:16
          Grzalka sprawdz na allegro- jest oferta trojkolowca dla blizniakow i to chyba
          jakas mama maluchowa albo edzieckowa sprzedaje- tak mi sie cos kojarzy
          nazwisko.....
          www.allegro.pl/show_item.php?item=27436205
        • pia_ Re: do Grzałki 08.07.04, 09:28
          Byłabym zainteresowana kupieniem spacerówki Quinny typ Formula lub Freestyle
          dla mojej siostry (gondolę mam ze swojego wózka). Proszę o kontakt:
          malacukrowa@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka