Dodaj do ulubionych

Allposters.pl

12.02.12, 13:21
-czy ktoś zamawiał tam obrazy??Jak wygląda dostawa do Polski?
Wybór całkiem ok, ale opinie o sklepie raczej kiepskie.
A może inny sklep z plakatami/obrazami polecacie?
Obserwuj wątek
    • lapin80 Re: Allposters.pl 01.01.14, 21:34
      zamawiałam plakat, parę lat temu, wszystko było OK, plakat dotarł szybko i dobrze zapakowany.
      • stokrootka1 Re: Allposters.pl 01.01.14, 22:33
        Też zamawiałam jakieś 2 lata temu. Miałam wprawdzie opory po przeczytaniu wcześniejszych opinii, ale zaryzykowałam. Nie było najmniejszych problemów z zamówieniem.
    • enja11 Re: Allposters.pl 01.01.14, 22:47
      Zamawiałam plakat, ze 2 m-ce temu. Trochę na niego poczekałam (było info, że dlużej się czeka), ale plakat w końcu dotarł, zapakowany ok.
    • justynka_28 Re: Allposters.pl 02.01.14, 00:07
      Zamawialam kilka razy,nigdy nie bylo problemow
      • ewi549 Re: Allposters.pl 10.02.14, 16:15
        witam
        właśnie wczoraj zamówiłam plakat.Teraz problem bo nie wiem,jak u nich zrobić przelew;nie dostałam żadnych danych a dotarł do mnie jeden e-mail,z którego nic nie wynika.
        Przelewy nie są dla mnie jakąś zagadką,bo robię wiele ale tutaj nie wiem od czego zacząć.
        • patatajowa Re: Allposters.pl 10.02.14, 17:24

nie zapłacisz przelewem u nich.doczytaj zakładkę sposoby płatności.
    • magdalenca78 Re: Allposters.pl 02.01.14, 09:00
      Tam nie zamawiałam, ale korzystałam z vide.pl oraz dekoruj.pl i mogę polecić.
    • monpaty Re: Allposters.pl 10.03.15, 12:58
      Zamawiałam w Allposters czarno-białe wydruki giclee. W sumie złożyłam 3 zamówienia w przeciągu 2 lat. Płaciłam zaliczkowo, zwykłym przelewem.
      Dwa razy wszystko poszło bez problemów. Wydruki porządnie zapakowane.
      Jakość wydruku bardzo wysoka, ładny papier z fakturą podobną do papieru akwarelowego.

Niestety przy trzecim zamówieniu pojawiły się problemy. Dostałam potwierdzenie, że zamówienie zostało zrealizowane i wysłane w dwóch przesyłkach.

Po dwóch tygodniach oczekiwania, napisałam do Allposters, że nie ma towaru i poprosiłam o podanie numerów, które umożliwiają śledzenie przesyłki. Otrzymałam odpowiedź (trzeba przyznać, że szybko), że nie ma takiej możliwości, ponieważ towar jest wysyłany pocztą jako zwykłe przesyłki nierejestrowane (czyli jak zwykły list, który listonosz wrzuca do skrzynki) i najlepiej jeszcze poczekać, bo na pewno przyjdzie.

Po miesiącu nadal nic nie przyszło. Na poczcie rozkładali ręce, bo jak nierejestrowana przesyłka, to nic się nie da zrobić - wszystko w tonie "co nas to obchodzi, i tak nam nic nie udowodnisz bez potwierdzenia nadania". W końcu straciłam cierpliwość i napisałam, do Allposters, że nie wywiązali się z umowy i proszę o zwrot zaliczki. Przygotowałam się na długą batalię, a tu niespodzianka: po kilku dniach pieniądze miałam z powrotem na koncie.

Podsumowując, moje wrażenia: jakość wydruków bez zarzutu, terminy realizacji akceptowalne, uczciwe podejście do klienta. Niestety sposób wysyłki towaru kompletnie bezsensowny. Wszystkim zainteresowanym zakupami w Allposters proponuję poczekać, aż wprowadzą opcję wysyłki kurierem (w tej chwili nie ma wyboru).
      • curacyry Re: Allposters.pl 17.03.15, 15:17
        Niepokojące te Twoje wrażenia z allposters, kurcze zastanowie się w takim razie gdzie wydrukuję swoje plakaty. Dam znać jakby cosmile
        • habibu1 Re: Allposters.pl 18.03.15, 10:14
          ja zamowilam plakat z misia wwielkim niebieskim domu - to bylo hyba jedyne miejsce gdzie byl gotowy taki plakat. powinien dotrzec za ok 10dni , dam znac
        • malago1301 Re: Allposters.pl 19.10.15, 20:45
          a ja świeżo po dostawie i wszystko było ok. Na próbę wzięłam 7 plakatów z wyprzedaży i jak podali 2a terminy dostaw 3 i 10 dni tak i przyszło, wszystko porządnie zapakowane, cena za wysyłkę jednorazową chociaż słali w 2óch tubach. Tylko na przyszłość chyba już nie połaszę się na wyprzedaż po 9zł bo 2a zdjęcia były ok. a 2a słabej jakości (stare i nieostre w powiększeniu) ale już te po 23zł w porządku.
      • nigolla Re: Allposters.pl 29.06.15, 14:03
        Mam pytanie, czy ten wydruk gliclee u nich taki zwykły, najtańszy to po prostu płaski obrazek, który można obramować w "paspartu" i ramę z szybą?
    • habibu1 Re: Allposters.pl 12.03.15, 18:19
      dziewczyny jak zrobicprzelew do nich? widze ze konto maja w pl ing, z tymze kaza wypelnic pole: Numer referencyjny płatności - nie jest to numer zamowienia. czy wystarczy zebym podala ten nr w tyt przelewu?
      • corrina_f1 Re: Allposters.pl 12.03.15, 18:29
        Ja na Świeta zamawiałam plakat na Poster Lounge - Google podało mi że to jedyne miejsce, gdzie znajdę to czego potrzebowałam. Cenowo niezbyt tanio, ale płatność kartą bezproblemowa (o dziwo w zł wyszło taniej niż pokazywało cenę na stronie w GBP). Choć firma niby z UK, wysyłają z Niemiec. Ale za to błyskawicznie.
        www.posterlounge.co.uk/
    • agntrz Re: Allposters.pl 26.08.15, 13:02
      Nie polecam. Kupiłam obraz. Zrobiłam przelew. Za 2 godziny dostałam informację, że jednak obrazu nie mają w żadnym z magazynów i mam wypełnić formularz zwrotu. A i jeszcze dają mi w ramach rekompensaty 15 % rabatu podczas gdy na ich stronie jest permanentna promocja od 30 do 45 %. Wypełniłam formularz i dostałam informację, że czas oczekiwania na zwrot to 3 tygodnie! Więc skoro nie wywiązali się sami z zamówienia i robią sobie kpiny z klienta zażądałam zwrotu natychmiast. Oczywiście dowiedziałam się, że to nie od nich zależy, pieniądze są w Banku itp. itd. w każdym razie zwrot dostałam po tygodniu. Ale w ramach niespodzianki pobrali mi od tego zwrotu 11 złotych prowizji podczas gdy na ich stronie jest informacja, że od zwrotów nie pobierają żadnych opłat. Więc upomniałam się o te 11 zł chociażby dla zasady a Pani kazała mi pisać w tej sprawie na jakiś adres mailowy (nie po polsku w dodatku). Zero odpowiedzi po moich dwóch mailach. Wreszcie dostałam info, że zwrócą mi tę prowizję i za jakiś czas ją dostałam. Na wszystkie maile odpowiadała ta sama Pani mimo, że wysyłałam na różne adresy mailowe, które mają zamieszczone na swojej stronie więc nie ma się nawet do kogo odwołać w razie reklamacji. Telefonu nie ma. Są podane jakieś telefony ale do rozmów nie w języku polskim. Osobiście nie polecam bo straciłam tylko kupę czasu i nerwów. Pierwsze moje zamówienie i ostatnie.
      • facecjonistka Re: Allposters.pl 20.10.16, 09:18
        Ja zamówiłam plakat 27.09.2016. Przelew został zrobiony od ręki.
        Z maila dowiedziałam się, ze dostawa planowana była na termin od 7.10 do17.10.2016. Jednak do dnia dzisiejszego nic nie dotarło. Przesyłki nie są rejestrowane i wszystko się z nimi może zdarzyć... Napisałam kilka maili, dopiero po 3 dostałam odpowiedź, że przesyłka zostanie nadana raz jeszcze bo już dawno powinna być dostarczona i oni nie wiedzą co się z nią stało. Nie rozumiem dlaczego nie rejestrują przesyłek za ponad 110 zł... tymczasem zobaczymy czy 2 przesyłka do mnie dotrze.
        • ktosco Re: Allposters.pl 20.10.16, 10:33
          Ja zamawialam u nich kalendarze i koszulki z USA, oni wysylaja z roznych Panstw i dlatego te niektore przesylki ida bardzo dlugo nawet 1m tak bylo w przypadku moich koszulek .Kalendarz byl wyslany z Holandii ale dotarl bez problemu .Tez dlugo na niego czekalam Ja nie mialam z nimi problemu zawsze czekam jak sa np. rabaty -45% na wszystko i czesto dataje takie maile z informacja jakie sa rabataty i na co.Przesylki ida dlugo
        • nevereli Re: Allposters.pl 28.11.16, 15:25
          Podobna sytuacja jak opisana powyżej. Zamówione 3 plakaty, z rabatem ale łączna cena 130+ zł, data wysłania 03-11-2016, dzisiaj mamy 28-11-2016 a paczki jak nie było tak nie ma. Zgłosiłem to do nich i postanowili, że przesyłka zostanie nadana ponownie na ich koszt. Zobaczymy, może w końcu dostanę swoje plakaty i może przyjdą w terminie tym razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka