Dodaj do ulubionych

Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99zł?

22.02.12, 11:18

Znalazłam te kurtki w Intersporcie, od rozmiaru 116. Zastanawiam się czy w tej cenie warto kupic /na wyrost oczywiście/ czy tez bywa coś tańszego o podobnych parametrach?
Obserwuj wątek
    • mielin Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 11:47
      W Decathlonie corocznie wiosną są wyprzedaże kurtek z zeszłego sezonu i tak: kiedyś udało mi się kupić kurtkę 3w1 za 39zł!, a w zeszłym roku kurtkę bez podpinki za 27złsmile, na -70% obniżce.
      Tak więc 99zł to żadne frukto...
      • slonko1335 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 12:28
        Kwestia czy ta decathlonowska równa się tej McKInleya jeszcze. I czy tak naprawdę ta MCKinleya jest konieczna.
        Bo to, że kupiłam w realu tchibo za 39 zeta nie oznacza, że będzie lepsze od reimy, natomiast Tchibo póki co dla nas było całkowicie wystarczające nie widziałam wiec potrzeby bulenia na Reimę ale też dzieciaki nie jeżdżą na nartach a z zimowych sportów to kilka razy w roku idą na sanki, bitwę na śnieżki i lepienie bałwana....
        • pia_ Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 12:46
          Święta racja smile
          U nas windstopper młodej zastępuje wiatrówkę wiosenno-letnio-jesienną i dlatego nie żal mi na niego kasy. Był szargany okrutnie i nie widać po nim niczego, tak dobrze się sprawdził, ze ma go jeszcze 4 dzieci z naszej klasy, tylko kazde inny kolor i wzór. Niestety konkretniejsze przeceny -50 bywają tylko na zimówki, pozostałe są najwyzej przecenione 15-30%, a niektóre modele całoroczne wogóle ;-(
        • mielin Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:17
          McKinley to w końcu nie jest jakaś żadna wypasiona firma... to tylko Intersport ma ogromne narzuty bo tak chcesmile- bo Polak kupi, a po drugie urzęduje w największych i najdroższych centrach handlowych. Przeceny posezonowe maja minimalne. Stąd te ceny.
          Decathlon natomiast jest wielką siecią i zamawiając ogromne ilości towaru może sobie pozwolić na niższe marże, poza tym lokalizacje ma głownie podmiejskie.
          Co do jakości decathlonowych kurtek dla dziecka to jestem bardzo zadowolona bo mają wszystko co trzeba: oddychają , są lekkie i nieprzemakalne. Faktycznie design jest stanowczo uboższy (ale i tu bywają wyjątki)- ale ja tych kurtek używam wyjeżdżając z dzieckiem na wycieczki w góry, nad morze etc. Tam się nikt nie lansuje przecieżsmile. Mało tego na wyjazdach ze zdumieniem ciągle widuję dzieci ubrane w tzw. "ceratki" brrr
          Natomiast po mieście moje dziecko nosi ubranka miejskie z H&M i Zary etc.- nie te górnolotnie zwane techniczne ubrania- stworzone do uprawiania sportu.
          • slonko1335 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:28
            Ja nie mam porównania bo nie ma u nas decathlona, niestetysad ale wydaje mi się, że 99 zeta za porządną kurtkę techniczną nie jest ceną specjalnie wygórowaną choć jasne jeżeli decathlon byłby wystarczającym dla nas to wolałabym opcję za 39 zeta zdecydowanie.
            • mielin Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:38
              Niestety to 39zl za 3w1 to było tylko razsmile, normalna cena to 199zł (myślę, że autorka wątku pisze o zwykłej kurtce bez podpinki- te w D. normalnie są od 89zł do 159); ale okazje mają fantastyczne- zwłaszcza w okolicach marca jak wchodzi nowy towar z magazynów wywalają na wyprzedaż absolutnie wszystko- wtedy to jest raj, np. teraz skórzane adidaski na rzepy za 59złsmile
              Sprawdzonesmile lekkie i nieślizgające się -podeszwa 100% guma - moja córcia je uwielbia jak idzie na wielki plac zabaw pod gołym niebemsmile
              • slonko1335 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:49
                Zaciskam zęby tylko jak piszecie o decathlonowskich ofertach. My jesteśmy w decathlonie raz w roku(zazwyczaj w pełni lata) jak jedziemy do rodziny tylko no i ewentualnie jakiś większy konkretniejszy sprzęt możemy zamówić u nich lub u znajomych i jak wypatrzę jakiś rower to mi ktoś tam kupi ale kurtkami itp. głowy nie zawracam choć teraz czaję się na tą piankę albo skórke na basen dla córki bo zmarźlak nie chce na pływacki basen chodzić.
                • mielin Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:54
                  Pytaj na forum, ja sama mogę czasem pomoc, jak wiem o co chodzi?

PS Za to mieszkasz blisko mojego wakacyjnego raju od lat (Ś)smile))
                  • slonko1335 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 14:14
                    To i nasz wakacyjny raj. Moje dzieciaki są zakochane w Świnoujściu, ja teżsmile
    • pia_ Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 12:21
      Jak mam kasę to kupuję McKinley, bo nie dość, ze jakościowo rewelacyjne, to jeszcze wizualnie jest na czym oko zawiesić. Jak nie mam kasy, lub potrzebuję jednorazowych ciuchów, to kupuję w Decathlonie, estetyczne i jakość w miarę.
      Z McKinley'a mam dla młodej windstoppera oraz puchówkę zimową, z obu jestem bardzo zadowolona, minusem jest tylko rozmiarówka co 2 rozmiary sad
      • beata1974 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 13:22
        a gdzie dostanę za tę cenę na stronie niezbyt mogę znaleźć może na żywo tylko w którym sklepie?
        • beakarp link 22.02.12, 14:22
          Ja zamówię w takim razie przez internet z darmowym odbiorem w sklepie: esklep.intersport.pl/pl/product/66765/kurtka-mckinley-darnell-jr-166842
          Ta czerwona jest fajna....
          Zwykłe wiatrówki są w sieciówkach powyżej 100zł / regularne ceny/, także mam nadzieję że nie rozczaruje mnie tu jakość. Mimo wszystko taniej niż tegoroczny techniczny KappAhl, czy H&M
          • agni71 Re: link 22.02.12, 14:34
            Ja mysle, ze warto sie na tego McKinleya skusić. Cena wydaje sie byc OK, bo, jak piszesz, w zwykłych sieciówkach kurtki nawet bez parametrów potrafia kosztowac 150-200 zł (piszę o większej rozmiarówce). Wizualnie tez te kurtki przyjemne, mnie sie np. podoba ta dziewczęca
            esklep.intersport.pl/pl/product/66048/kurtka-mckinley-jeni-jr-166843
            i gdybym nie miala juz kurtki na wiosnę dla corki (Woxo za chyba 75 zł), to brałabym ją pod uwagę (tylko brak pośredniego 146 sad
            Kurtki Decathlon może i są technicznie OK, ale wzornictwo i kolory mają dośc okropne. I nie chodzi o lans, a o zwykłą estetykę - jak mają mnie boleć zęby za każdym razem kiedy spojrzę na kurtkę, to wolę dopłacić do czegoś ładniejszego wink
            • beakarp Re: link 22.02.12, 15:05
              Zwłaszcza że nie mam w Bstoku Decathlonu więc nie skorzystam z wyprzedaży, a Intersport jeden tu jest.
    • pia_ link 22.02.12, 15:31
      Kurtka którą my mamy z McKinley jest z takiej serii
      esklep.intersport.pl/pl/product/67004/kurtka-mckinley-elmas-soft-jr-167550
      Tyle, ze nasza była czarna w szare kwiatki. Dlatego juz nie kupuję wiatrówek, bo ta spełnia wszystkie wymagania, mam tylko na wszelki wypadek kangurkę ortalionową z Cherokee (taką leciutką składaną w kieszonkę), którą młoda pakuje do plecaka jak idzie na wycieczkę
      • zar.hm Re: link 08.03.12, 16:01
        Czy te kurtki elmas soft maja jakies wewnetrzne ocieplenie(jakby cieniutki misiowaty polarek)?
        Niestety bylam w sklepie ,ale nie było akurat tych z linka. Chciałam dla młodej ta biała.
    • anusia_kra Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 22.02.12, 21:32
      Planujesz zakup dla dziecka z linijki? Jeśli tak to sobie chwile poczekasz z ta kurtka i moim zdaniem jak na zakup na wyrost, bo niby tanio to zdecydowanie stwierdzam ze nie jest to zakup opłacalny sad I podobnie jak dziewczyny napisały Intersport nauczył się szaleć z cenami. Kupiłam ostatnio kominiarkę pod kask na hali zwykłego marketu potem weszłam do Inter coby dziecko zmierzyło coś porządnego i pan z Intera podał mi kominiarkę tej samej firmy, różnica była tylko w cenie na hali dałam 25 zł w Interze to samo 69 smile
      • mamanatalki87 do pia 22.02.12, 22:17
        Zainteresowała mnie kurtka którą zalinkowałaś .

Aktualnie poszukuje kurtki typu soft dla córki w rozmiarze 122-128 smile

Ta z Linka wygląda całkiem fajnie i cena przystępna .

Możesz napisać od kiedy można w takiej kurteczce śmigać ?? Czy to na wiosne/lato , czy już w cieplejsze dni marcowe można włożyć ... Czy w niej jest ciepło jak w " zwykłej " kurtce na polarze ??

I czy rozmiary McKinley są adekwatne to wzrostu dziecka ??
        • pia_ Re: do pia 22.02.12, 23:28
          Młoda śmigała w niej do temp 12 stopni, pod spodem grubszy polar. W lecie w chłodne dni, zamiast bluzy, czy polaru. Oni mają rozmiarówkę 116, 128, 140, 152. Kup 128, może być ciut za duża, ale ma stoppery na dole.
          • minkapinka Re: do pia 23.02.12, 17:02
            a kurtka w rozmiarze 152 to bardziej 152? czy 146 wink Boję się, ze bedzie za mała.
            • pia_ Re: do pia 23.02.12, 19:22
              To jest zdecydowanie 152 a nie 146.
              • minkapinka rozmiary 11.05.12, 07:17
                Kupiłam tę kurtkę, musiałam kupić na 164cm, bo na 152 wg sprzedawczyni była za mała, a córka nie ma jeszcze 152 cm wzrostu.
    • silje78 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 23.02.12, 16:32
      bez względu na to czy kurtka jest z przeceny czy też nie uważam, że warto.
      biorąc pod uwagę, że byle szmata w sklepach dziecięcych kosztuje więcej (coccodrillo - 199, podszewka i cieniutki materiał, 51015 129 to samo co w coccodrillo) to zapłacenie 100zł za kurtkę z membraną jest dobrym pomysłem.
      • kornnella Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 23.02.12, 19:20
        żartujesz z ta opłacalnością?

Nie wiem jakim gigantem jest dziecko autorki wątku, ale mój obecnie 4 l. 108 cm wzrostu ma na wiosne kurtke 110 z Next i jest w sam raz. W 116 sadze ze jeszcze by tonął. Czyli niespełna 3-latek ma szansę założyć tą kurtke jak dobrze pójdzie to za rok a może za dwa. Rozumiem jakby to była kurtka techniczna za 30 zł czy kombinezon za 60 sama trzymam takie okazje na zapas, ale tu mowa o prawie 100 zł
        • mamanatalki87 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 23.02.12, 20:11
          Dziecko dziecku nie równe .
          Moja ma 4,5 l , na wiosnę kupujemy rozmiar 128 .

Rok temu wiosną młoda nosiła 110/116 ...

• kornnella Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 24.02.12, 12:25
            mamanatalki87 napisała:

> Dziecko dziecku nie równe .
            > Moja ma 4,5 l , na wiosnę kupujemy rozmiar 128 .
            >
            > Rok temu wiosną młoda nosiła 110/116 ...
            >

Mój z wzrostem 108 cm jest na 50 centylu i tak jak widze w przedszkolu to faktycznie jest średni zdazają się mniejsze i większe tak 5-6 cm z tego co widziałam. Przyznam, że córka ze 128 cm to faktycznie kawał kobietki jest smile 7 latek koleżanki ma teraz coś koło 130 cm
            • agni71 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 24.02.12, 14:17
              > . Przyznam, że córka ze 128 cm to faktycznie kawał kobietki jest smile 7 latek kol
              > eżanki ma teraz coś koło 130 cm

Chyba, że dziecko dostaje za duże ubrania, żeby np. starczyło na 2 lata. Np. w zeszłym roku zauważyłam, że w szatni wisi kurtka identyczna jak mojej wowczas 8-latki. Spojrzałam, czy taki sam rozmiar, bo wtedy naszą bym podpisała. Okazało się, że dziecko 6-letnie (nie ogromne, bynajmniej) mialo kurtke o rozmiar większą niz moja 8-latka. Moja miala 134, a tamta dziewczynka 140 cm. Widzę, że w tym roku ta dziewczynka nosi te sama kurtke, która wreszcie jakoś na niej wygląda, choć wciąz jest za duża sad Pewnie będzie idealna rozmiarowo latem (kurtka zimowa typu narciarskiego).
        • beakarp Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 23.02.12, 21:06
          Dziecko ma teraz rozm 104. Wiem że tą włoży za jakieś 2 latasmile Z tym, ze teraz mam na taką kurtkę fundusze, a za dwa lata różnie może być...
          No i nie bardzo mam czas biegać po sklepach w poszukiwaniu super okazji, jak niektóre niezmordowane forumowiczki. Cena 99 wydawała mi się atrakcyjna po pierwsze ze względu na jakość, po drugie w porównaniu do oferty popularnych sieciówek/producentów - ich ceny regularne, of korswink. Wizualnie tez bardziej do mnie przemawia niż np tegoroczny Kaxx za 149pln
          • mamanatalki87 Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 24.02.12, 16:27
            Córka ma wzrostu 120 cm a w przedszkolu NIE jest najwyższa smile

Kupiliśmy dziś kurtkę softshell McKinley 128 i super pasuje ...

Swoją drogą polecam się wybrać do Intersportu bo można coś upolować

My pojechaliśmy po tą linkowaną przez Pia , ale nie było ...

Ale kupiliśmy inny model , tez typu soft McKinley , ale na super milutkim podbiciu i z lepszą membraną bo zamiast 3000 ma 5000 wink

Coś takiego :

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51i6qJ3wSuL._SS400_.jpg

Na wyprzedaży za 129 zł smile
    • krzystofgaska Re: Kurtka techniczna 116 McKinley - warto za 99z 30.09.16, 09:31
      Ja od 3 lat śmigam w kurtkach myśliwskich, aktualnie w takiej www.faut.com.pl/kurtka-water-stop-569-ws i stwierdzam że jest bardzo uniwersalna, a do tego tak wytrzymała, że można powiedzieć, że aż pancerna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka