Dodaj do ulubionych

Hudora Cruiser warto dla 3 latka?

12.03.12, 18:22
Dziewczyny syn bardzo ujeżdża jeżdzik i pomyslałam że może kupie mu rowerek biegowy. Długosć nóżki od kroku ma 36cm bez butów. Zastanawiałam sie nad rowerkiem hudora seven i cruiser ten drugi ma fajną niską ramę. Podzielcie sie waszymi opiniami o tych rowerkach.
Byłby to nasz pierwszy rowerek biegowy, syn ma już 4 kołowy z pedałami po córce no i nie wiem czy jest sens przesiadać sie na biegówkę jak młody zajażył o co chodzi z pedałowaniem, ale o utrzymaniu równowagi w zeszłym roku nie było mowy. Pomóżciesmile

https://lb5m.lilypie.com/Dz54p2.pnghttps://lb4m.lilypie.com/O4N0p1.png
Obserwuj wątek
    • agusiagda Hudora Seven czy Hudora Bikey 3.0? 14.03.12, 14:36
      Podłączę się :]

Mam wyrośniętego(wzrostowo) 2,5 latka :] do tej pory jeszcze nie jeździł na rowerze ;]
      Mamy 3 kołowca ale służył dosłownie ze 4 razy jako "jeździdło", które my-rodzice pchaliśmy :]

Chcę kupić tani rowerek biegowy, bo znając możliwości mojego Syna - znowu będzie to zakup na jeden sezon wink

Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami: Hudora Seven i Hudora Bikey 3.0.

przewagą Hudora Seven jest większy zakres regulacji wysokości siodełka(33-43,5cm) i kierownicy (50-64cm) smile

w Hudora Bikey 3.0 trochę mniejszy zakres regulacji wysokości, siodełko 36-41cm i kierownica 55 - 59 cm

ale ma błotniki i ładniejszy kolor wink (wg Syna i Męża) i jest trochę lżejszy :]

który polecacie?
    • krasulas Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 14:47
      pozwól, że podepnę się pod wątek
      mamy dzieci w tym samym wieku...

mój już po sezonie Puky'iego
      mamy Gianta Animatora i ... zong! Młody nie dosięga stopą do ziemi
      dł. nóżki od kroku 37cm
      Puky sprzedany i byłby już za mały...
      równowagę trzymał świetnie, ale...
      o jeździe na 4 kółkach nie bardzo myślę - bo nie bardzo ma to sens

na all... o dobrych używakch można pomarzyć (poza małymi Puky)
      zastanawiam się nad Decathlonem (wersja metalowa) - dobra cena
      rama tam wysoka, ale... jest już wyższy, starszy... myślę, że podoła...
      Hudory na all. masa... nie znam, nie widziałam...
      • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:06
        podpinam się bo zastanawiam się nad cruiserem dla niespełna 3 latka który od wiosny jeździł na małym Puky'm ale teraz marzę o tym żeby nauczył się już używać hamulca smile
        ja znalazłam takie opinie:
        www.amazon.co.uk/Hudora-Cruiser-Balance-Bike-Pink/dp/B002WN73NU
        www.amazon.co.uk/gp/product/B000WA7452/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B002WN73NU&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=19KZJ3X0JM8D95AXH47B
        właściwie zdecydowałam się na niego, tylko szukam info czy ma blokadę skrętu kierownicy (wolałabym nie, bo synek w Pukym nie ma i już jest do tego przyzwyczajony)

ja postawiłabym na biegówkę w ogóle z tego powodu że wszystkie rowery 4-kołowe do których w zeszłym roku przymierzałam już 4-latka były 2 x cięższe niż biegówki, poza tym biegówka jest bezpieczniejsza,lepiej jak dziecko przesiada się z biegówki od razu na 2 kółka, na 4 kółkach wystarcz że jedno z małych kółek wpadnie do jakieś nierówności i dziecko leci bo nie złapie równowagi mając nogi tak daleko od ziemi.
        • s_alander Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:26
          > właściwie zdecydowałam się na niego, tylko szukam info czy ma blokadę skrętu ki
          > erownicy

cruiser nie ma blokady
          • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:33
            dziękuję smile pisałam z tym pytaniem do sprzedawców na allegro, ale pewnie każdy odpisze coś innego wink
    • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:09
      a co do innych spraw to niska rama bardzo ułatwia wsiadanie, podnóżek też się przydaje, stopka też, w małym Pukym nie mielismy stopki i rowerek przez to stracił na "urodzie" (troszkę się odrapał)
    • s_alander Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:23
      moje bliźniaki mają cruisery, dostali je na drugie urodziny i od roku na nich śmigają.
      rowerki były trochę za duże na chłopców jak je dostali ale i tak się nie zniechęcili bo rowerki są lekkie i jest łatwy dostęp dzięki niskiej ramie.
      Bardzo lubia na nich jeździć, pięknie już trzymają równowagę, jak się rozpędzą i podnoszą nogi do góry.
      • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:31
        jest Cruiser z oponami Eva i popomowanymi, czy ktoś ma może jakiś rower z Eva'mi i może coś powiedzieć? bo w małym Pukym są piankowe ale to chyba nie to samo?
        • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser warto dla 3 latka? 14.03.12, 23:37
          z Eva'mi jest jeden model tańszy, drugi droższy, ale ma mniejsze możliwosci regulacji siodełka i od 38 cm do 42 cm a w wersji z pompowanymi oponami od 35 cm do 41,5 cm tyle doczytałam.
        • igmaj Re: Rowerek z Decathlonu 15.03.12, 08:50
          Na metalowy rowerek z decathlonu wchodzi spokojnie mój lutowy dwulatek.
          • marta2202 Hudora Cruiser pytanie o podnóżek. 18.03.12, 12:26
            A czy ten podnózek nie przeszkadza dziecku w odpychaniu się nózkami, dzicko nie udaża kostkami o ten podnózek?
            • s_alander Re: Hudora Cruiser pytanie o podnóżek. 18.03.12, 22:47
              niski podnóżek raczej pomaga wink
              jak już dziecko nauczy się trzymać równowagę to może wygodnie kłaść na niego nóżki zamiast trzymać w powietrzu.
              Nie, nie uderza kostkami.
              • magda-lenka78 Re: Hudora Cruiser pytanie o podnóżek. 18.03.12, 22:58
                nie uderza, obniżona rama jest OK, chociaż u nas z podnóżka korzystał 4-latek (tak ze trzymał nóżki), młodszy dwulatek nie trzymał tam nigdy nóg, przynajmniej ja nie widziałam, raczej jeździ z nogami w górze jak już.
                ale na taki rowerek na pewno łatwiej się wsiada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka