Dodaj do ulubionych

zwrot $ w H&M

26.03.12, 11:33
zarówno tutaj czytałam jak i sama zwroty robiąc w H&M pieniądze dostawałam na ichniejszą kartę. Niby tutaj dziewczyny nei bardzo lubiły tą opcję ale jeśli zwracam i kupuję od razu coś innego to super.
Wczoraj jednak dowiedziałam się,że na ich kartę zwracają pieniądze tylko jeśli zakupy były zapłacone gotówką a ponieważ ja płaciłam kartą to na moją kartę dostaję zwrot.
No i znowu niby + za to, że moge wydać w innym sklepie ale - za to,że w moim przypadku było to zwrotu 400 a za nowe zakupy 500 no i z konta znika na 3 dni prawie 1000 pln uncertain.
Niefajnie ale co robić, trzeba się zgodzić uncertain

Iza
Obserwuj wątek
    • sylki Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 11:45
      A co jeśli płacę gotówką i nie chce ich karty tylko gotówkę?
    • deleine Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 12:30
      W regulaminie stoi, że zwrot odbywa się tą samą drogą co płatność. Płacisz gotówką, dostajesz gotówkę. Płacisz kartą, dostajesz uznanie na kartę.
      Wyjątkiem są zwroty z akcji promocyjnych - tu środki przelewane są na ich kartę podarunkową, czy jak zwał tę kawałek plastiku.
      • iberka Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 13:06
        no widzisz, a ja oddawałam już bardzo sporo ubrań i zawsze miałam zwrot na ich kartę.Wyjątkiem sa zakupy sprzed kilku lat, wtedy dostawałam gotówkę

iza
        • mmala6 Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 13:09
          to pewnie jak ze wszystkim w H&M, co sklep to inne obyczaje. Nigdy nie dostałam zwrotu na kartę, nawet nie wiem jak ta ichnia karta wyglądawink
          • aurinko Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 13:18
            mmala6 napisała:

> to pewnie jak ze wszystkim w H&M, co sklep to inne obyczaje.

Dokładnie, co sklep to obyczaj smile Jak mi bardzo zależy na zwrocie gotówki, mimo wcześniejszej zapłaty kartą to po prostu mówię kasjerce że mi bardzo zależy na zwrocie w gotówce i nie miałam jeszcze z tym problemu.
        • ju_mi Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 13:17
          Dziwi mnie to trochę, bo przecież robimy zakupy w tych samych H&M (Kraków) i zawsze dostawałam zwrot w takiej formie w jakiej płaciłam: jeśli gotówką to gotówka, jeśli kartą płatniczą/kredytową to na kartę, jeśli kartą merch (karta H&M) to na tę kartę. Wyjątkiem były zwroty w ramach akcji promocyjnych (tak jak teraz 30%) gdzie zwrot był odgórnie na kartę merch.
          • kornnella Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 14:31
            Namotałyście laski bardziej niż sam h&m potrafi wink. Dziś zwracałam koszulkę płatność gotówką dostałam gotówke, jakiś miesiąc temu kartą i pani dała mi uznanie na karte.
            Za to wszystkie akcje promocyjne i reklamacje uznane "od ręki" dostawałam zwrot na ich szarą karte. Raz zapłaciłam z tej szarej karty resztę chyba 20 zł i dopłaciłam ponad 100 zł a przy zwrocie pani całość wrzuciła mi na karte h&m (co akurat mnie wkurzyło)
        • eny79 Re: zwrot $ w H&M 26.03.12, 14:17
          Do zwrotu gotówki lub na kartę płatniczą potrzebna jest akceptacja "świadka" - przełożonego sprzedawcy przyjmującego zwrot. Kiedy wczoraj zwracałam kupioną czapkę świadka nigdzie nei było, więc sprzedawczyni namawiała mnie na zwrot na kartę podarunkową. Odmówiłam i bez problemu po chwili świadek sie znalazł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka