Dodaj do ulubionych

biustonosz...

26.04.12, 21:04
Witam,gdzie znajde jakies fajne biustonosze w rozm 80 B ? oczywiscie poza Triumph itp. chodzi mi o cos tanszego i dobrze noszacego...
Obserwuj wątek
    • patir23 Re: biustonosz... 26.04.12, 21:04
      jakie sklepy mozecie polecic?
    • sinceramente Re: biustonosz... 26.04.12, 21:40
      Ja nic nie będę pisać. Przyjdzie janka39, albo inna biuściasta i Cię uświadomi smile
      • patatajowa Re: biustonosz... 26.04.12, 21:53
        nie ma takiego rozmiaru w nowej nomenklaturze stanikowej wink
      • magdalenca78 Re: biustonosz... 26.04.12, 21:54
        Jak tu wchodziłam, to juz myślałam, że będzie tu odp "czy na pewno masz rozmiar 80B? Zmierz się dobrze" smile
        Polecam, choć ja jeszcze z tych nie_do_końca_uświadomionych big_grin
        forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
        • aniaop Re: biustonosz... 27.04.12, 06:17
          Oczywiscie, ze nie ma takiego rozmiaru! Idz do brafitterki, bo krzywde sobie robisz!
      • janka39 Re: biustonosz... 27.04.12, 11:23
        sinceramente napisała:

> Ja nic nie będę pisać. Przyjdzie janka39, albo inna biuściasta i Cię uśw
        > iadomi smile
        >

O nie, nie, nie. Skonczylam z tym. Jak ktos sie do tej pory nie nawrocil, tzn ze nie chce wink
        A ja nie chce walic glowa w mur wink
        Przynajmniej nie za darmo wink
        • sinceramente Re: biustonosz... 27.04.12, 12:28
          Myślę, że jeszcze sporo jest nieuświadomionych nie dlatego, że nie chcą, ale dlatego, że jeszcze nie miały styczności z brafittingiem.

Nie poddawaj się wink
          • janka39 Re: biustonosz... 27.04.12, 12:58
            Ale ja sie nie poddaje, przeciwnie: zamieniam pasje w zawod wink
            Moze... wink
    • natalek79 Re: biustonosz... 27.04.12, 09:33
      Spory już dziś mamy wybór w fajnych sklepach z bielizną, nie musi to być wcale Triumph, chociaż i tam gdy ma się "nie chodliwy" rozmiar można coś tanio kupić z pozostałości wcześniejszych kolekcji.
      Będąc ostatnio w galerii zauważyłam, że zaczęły sie pojawiać nalepki na szybach o brafittingu w sklepach z bielizną, co dotychczas spotkałam tylko w LaVantil. Cieszy mnie to bardzooo smile
      Polecam forum "biuściastych" zalinkowane wcześniej. Ja tam "oddalazłam" swój właściwy rozmiar i z wiecznie ciasnego i niewygodnego 80D (bo kilka lat temu D to był max w sklepie, który miałam dostępny) wskoczyłam w 75F (a później się zmieniało smile ) i wreszcie polubiłam swój biust... Oczywiście pierwsze modele zakupiłam przez internet, bo na miejscu takich rozmiarów nie mieli smile Teraz mieszkam w wojewódzkim mieście, mnóstwo tu sklepów bieliźniarskich, z rozmiarem bywa różnie, ale coś tam zawsze wyszukam, ale i tak najbardziej posiłkuję się netem, bo wiem już jak dana firma mi leży. Zresztą bywa np. tak, że jestwm w LaVantil, który jako jeden z nielicznych ma wiekszy wybór rozmiarówki, ma też moje ulubione firmy Ewa Bien, Gaja czy Gorteks, cos tam obejrzę, zmierzę, ale nie zawsze się od ręki zdecyduję, a później trafię na necie np. na kontri.pl ten sam model tańszy ponad połowę, bo na jakiejś promocji. I wtedy za naprawde niewielkie pieniądze mam porządny biustonosz, a nie jakąś wypychaną chińszczyznę. A jaki komfort, to brak slów...

Dlatego warto poświęcić troszkę czasu, żeby właściwie dobrać rozmiar i typ, fajnie jeśli można przy tym skorzystać z fachowej pomocy, dać troszkę więcej kasy dla wygody i czasem zdrowia również (mnie np. przestały boleć plecy), a na zaś szykać okazji na necie i po sklepach.
    • natalek79 Re: biustonosz... 27.04.12, 09:40
      Acha i jeszcze firma, model, typ, ba nawet ten sam stanik fajny dla jednej osoby będzie okropny i zupełnie nie leżący właściwie dla kogoś innego. Po prostu trzeba dobrze dobrać, pomierzyć kilka różnych firm, samemu określić w czym nam najwygodniej/najfajniej, a ewentualnie troszkę poeksperymentować trzymając się typu jaki dla nas najlepszy. Typ też ważny, bo np. z tej samej firmy soft będzie nam super ale bardotka zupełnie nie, itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka