Dodaj do ulubionych

Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę

14.05.12, 11:33
Z jasnych spodni, dodamwink

Czy taki w ogóle istnieje? Producenci wszelki detergentów przekonują, że ich jak najbardziej potrafi ale niespecjalnie to sie potwierdza w praniuwink

Podzielicie się doświadczeniem?smile
Obserwuj wątek
    • lula25 Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 11:39
      u mnie vanish w płynie sobie poradził
      • natalek79 Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 11:45
        A u mnie vanish sobie nie poradził i na ciemnobrązowych bojówkach syna kolana po grze w piłkę zostały brudne, oczywiście wcześniej dawałam samego na plamę...
        • dorcia1234 Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 11:51
          bio shout johnsona?
          ja go kocham miłością niezmienna od niemowlęcych czasów mojej córki, a to już jakieś 11 lat minęło smile
          lub dr BECKMANN konkretnie do trawy
          • lechmiki Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 11:56
            niemieckie mydełko odplamiające
            niestety nie pamietam nazwy
            dopiera skarpetki brudne ,plamy z czekolady i nawet plame z trawy ale z jensów
    • zuzankas Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 12:56
      szare mydło. Zawsze trawa mi schodzi. Właśnie przed chwilą sprałam wprawdzie z dżinsów, ale wcześniej z białych krótkich spodenek też się dało (córka zjechała na pupie z górki).
    • verika Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 15:11
      Dr Beckmann - specjalny preparat do plam z trawy i ichniejsze mydełko na plamy - rewelacja smile
    • asia_i_p Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 14.05.12, 16:25
      Zapieram mydełkiem Dr Reinera. Trochę trzeba się napracować, ale schodzi (wypróbowane na fiołku wypranym w lnianych spodniach - zostały fioletowe i zielone plamy, które zeszły po tym mydełku).

Podejrzewam, że to zwykłe szare mydło, tylko z nazwą, żeby się lepiej sprzedawało, ale może się mylę.
      • ppaattii Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 15.05.12, 16:27
        Ariel niemiecki. Zarówno z jasnych jak i kolorowych - dziś ponownie się w tym utwierdziłam smile
    • mardini Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 15.05.12, 18:55
      Niem.odplamiacz ariel w zelu.Syn zalatwil biale lniene spodnie,cale kolana byly zielone z soczystej trawy.Po przyjsciu do domu zaraz nalalam odplamiacz a pozniej pranie w arielu do bialych rzeczy (proszek).Nie ma sladu po trawie.
      • kasiol81 Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 15.05.12, 19:02
        Nie dawno założyłam tu wątek jak sprać plamy z topoli...co prawda topola sprała się w końcu szarym mydłem, ale zakupiłam tu zachwalany tak bardzo płyn Dr Beckmann konkretnie na trawy i guzik...nie sprał nawet świeżej plamy z trawy, ani z dżinsów ani cienkich krótkich spodenek,plus taki że nie odbarwił materiału,nawet nie ruszył tych plam, lepszy efekt był po płynie do naczyń wink
    • maja0026 Re: Preparat, który naprawdę potrafi sprać trawę 15.05.12, 20:36
      niemiecki odplamiacz Sil- niebieski do kolorów i biała butelka do białego, właśnie przed chwila poradził sobie plama z trawy na jasnych różowych spodniach, dla mnie niezastapiony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka