Dodaj do ulubionych

plecak herlitz compact a herlitz midi

20.05.12, 11:19
który z tych plecaków będzie bardziej pasował na drobnego, niskiego 7-latka? Do tej pory myslałam, że compact, a tutaj porównałam wymiary i midi jest mniejszy.

COMPACT:
wysokość: 39cm
szerokość: 34cm
głębokość: 22cm
Waga 800-900g

MIDI:
wysokość: 37cm
szerokość: 32cm
głębokość: 17cm
Waga:
około 900-980 gram

I jeszcze dla porównania Mini:
wysokość: 37cm
szerokość: 26cm
głębokość: 22cm
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 11:32
      Herlitz ma bardzo dziecinne wzornictwo sad dla chłopców fajne i sprawdzone modele ma Tiger oraz Lego:
      allegro.pl/listing.php/search?string=lego&category=50678
      allegro.pl/listing.php/search?string=tiger&category=50678
      • pacynka27 Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 13:48
        To prawda, że większość wzorów jest bardzo dziecinnych jednak z midi można wybrać coś fajnego czym nie pogardzi nawet poważny trzecioklasista.

Niestety w wyborze nie pomogę bo tylko compact widziałam na żywo.
        Chyba różnica w wymiarach wynika z tego że compact mierzony jest z tymi bocznymi kieszeniami a na górze jest węższy więc zgrabniej sie prezentuje. Midi ma takie same wymiary i na górze i na dole. Midi musi być większy bo ma większa pojemność.
      • monia4545 Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 13:52
        też mieliśmy ten problem w tamtym roku. Córka szła do szkoły jako sześciolatek, a jest drobna - 116cm i 18kg, więc szukaliśmy czegoś w czym nie będzie komicznie wyglądać a będzie odpowiednie do noszenia kilku książek A4 i zeszytów (w szkole brak szafek na książki), pojemnika na śniadanie i napoju. Wybrałam herlitz compact ten z tygrysem www.herlitz.de/pl/produkty/szkola/tornistry/compact.html
        Zamówiliśmy na allegro a jadąc nad morzem, przejechaliśmy przez Gdynię i odebraliśmy osobiście plecak. Mała mogła go przymierzyć i jakby coś to jednak wymienić, ale okazało się że to strzał w 10. Myślę że jeszcze rok spokojnie wytrzyma.
        • mamaagula monia4545 20.05.12, 17:03
          O! dzięki Monia , ja właśnie mam dylemat.Moja córka ma 114cm i 19kg (pewnie jeszcze urośnie do września) I wybrała herlitz compact zielony z koniem. Ja wolałabym mini bo jest mniejszy ,ale córce się nie podobają wzory. Chyba jednak kupimy compact.
    • beata_17 Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 14:39
      moj fan sportow wodnych wybral taki model
      www.ebay.de/itm/8-Teile-HERLITZ-FLEXI-II-GIGA-PACK-Schulranzen-Ranzen-Schultasche-SPEEDBOAT-Boot-/130698927404?pt=Schule&hash=item1e6e435d2c
      mam nadzieje, ze posluzy kilka lat, bo wlasnie motyw nie jest typowo dziecinny
      • gosjana Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 15:07
        Beata_17, macie już ten plecak w domu? możesz coś więcej o nim napisać? albo nawet dołączyć fotkę na plecach syna? dzięki smile
        • beata_17 Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 15:19
          Tak, mamy, lezy w szafie i czeka, nabylam caly zestaw tak jak we wklejonym linku na niem. ebayu. W srodku ma 3 przedzialki, jedna duza, z kieszenia np. na zeszyty + 2 mniejsze z przodu, po bokach 2 kieszenie na zamek na sniadaniowke czy maly bidon, dlugosc i wysokosc szelek regulowana, fajne jest tez to otwieranie z przodu, przekreca sie tylko ten trojkacik i otwarte. Zrobie zdjecia i wysle wieczorem. Masz aktywna poczte gazetowa?
          • gosjana Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 15:27
            tak, moja poczta jest aktywna, dzięki, podoba mi się jeden Herlitz Flexi dla córy-granatowy, nikt jeszcze na forum o tym modelu nie pisał (nawet kiedyś pytałam) ciekawa jestem jak leży na plecach i jak wagowo, moja córka jest wysoka ale b.szczupła
            • milka781 Re: plecak herlitz compact a herlitz midi 20.05.12, 22:56
              mój synek ma midi ale ze względu na wagę młodszym córkom na pewno kupię jakis lżejszy niż 1 kg plecak .bo po włozeniu paru zeszytów, książki, picia i kanapki jednak łącznie według mnie waży sporo . jak na razie jestem za compact bo waży 850g
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka