ashia_j 22.06.04, 14:36 no właśnie? jaki możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotadu Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 14:41 pare dni temu kupiłam w tesco szwajcarski termometr "microfile" za całe 15zł jak to czasami mozna sie miło rozczarowac - myslałam ze wydm około 100 Odpowiedz Link Zgłoś
ashia_j Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 14:43 i jak sie sprawdza? ma sygnał dzwiękowy jak skończy mierzyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 15:12 zdecydowanie nie polecam tych elektronicznych microlife,pomiar niemiarodajny,działa na krótką metę,dwa miesiące i do wyrzucenia,ja przymierzam się do zakupu termometru elektronicznego brauna,niedawno był wątek na forum i wiele osób go chwaliło Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 15:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=12478336&a=12478336 Odpowiedz Link Zgłoś
ashia_j Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 15:23 Dzwoniłam do apteki - mają Browna za 265 pln! musze sprawdzic w MediaMarkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: termometr elektroniczny 22.06.04, 22:16 onet.allegro.pl/show_item.php?item=27012105 zajrzyj tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: termometr elektroniczny 23.06.04, 22:04 Mam samsunga, kupiłam w tanimarkecie. Spradza się dobrze. Przetrwaliśmy z nim trzydniówkę, a to chyba najlepszy test. Tańszy od brauna. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: termometr elektroniczny 26.06.04, 23:19 A ja mam microlife, tani był (15-20 pln), używałam go do robienia wykresów temperatury przez pół roku i był niezawodny. Nawet moja gin zachwycała się dokładnością wykresików. Teraz po odkażeniu używany jest to wszystkich "normalnych" celów i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ewabi Re: termometr elektroniczny 27.06.04, 22:57 osobiście posiadam brauna i bardzo polecam - jest wiarygodny, prosty w obsłudze, pomiar trwa kilka sekund (jest sygnał dźwiękowy , może tylko ciut zbyt głośny, mierząc temp. w nocy może obudzić lekko śpiące dziecko)acha i ma podświetlenie pozwalające odczytać wynik po ciemku. ogólnie bdb Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
endrzi Re: termometr elektroniczny 27.06.04, 23:34 Witam Bedę chyba wyjatkiem , gdyż posiadając termometr Brauna używam zwykły rtęciowy. Dostałam go na chrzciny i początkowo byłam zachwycona, aż do pierwszego przeziębienia mojego dziecka. Ów termometr ma pewną skalę normalności temperatury, o ile dobrze pamiętam do 38,5 st jest OK. A zatem jak pokazuje np 38,3 st tzn. że dziecko nie ma goraczki i mieści się w normie. Jeżeli ma jednak 39 st według Brauna to w cale nie znaczy że na rtęciowym ma 39 st. Jest to jedynie sygnalizacja, że jest stan podgorączkowy. Ale jaki 37,5 czy 38,5 st dla mnie to istotne. Bo przy 37,5 st nie podam leków przeciwgorączkowych a przy 38,5 juz tak. Dlatego wkładam pod paszkę zwykły termometr. Znam jeszcze dwie osoby, które ów cudo posiadają i one również nie zachwycają się jego rewelacyjnością. Owszem dobry jest jak w nocy trzeba w ogóle sprawdzić czy dziecko gorączkuje ( a zatem czy mieści się w normie) czy nie. Ale tu uwaga, zawsze trzeba pamiętać by nie badać temperatury w nagrzanym podczas spania uszku, czyli jak dziecko spało np. na lewym boczku i właśnie się przewróciło na prawy to odczekajmy troszkę zaczym zmierzymy temperaturę w tym lewym uszku bo może się okazać wyższa niz jest faktycznie. Pozdrawiam Endrzi Odpowiedz Link Zgłoś