Dodaj do ulubionych

pojemniki próżniowe

05.06.12, 11:23
witam,
kupiłam komplet pojemników próżniowych. I nie wiem czy mam wadliwe i mam wymienić, zepsute czy w ogóle do kitu i oddać. Może nie potrafię się nimi posługiwać?
Mam 4 - dwa duże i z nimi jest według mnie wszystko ok - wkładam wędlinę, zamykam, pompuje i wkładam do lodówki. Żadnych problemów do tej pory.
Z małymi natomiast jest problem. Tzn do tej pory myślałam że tylko z jedną pokrywką - tylko raz mi się udało napompować, pozostałe razy w ogóle nie łapało - nie pompowało. Mężowi wczoraj raz od ręki też się napompowało, później znowu się nie udawało. Druga nakrywka była według mnie dobra i zamykała ok oba małe pojemniki.
Spakowałam dziś tę wadliwą celem odesłania do wymiany. I jeszcze przed pójściem na pocztę sprawdzam tę drugą małą. NIEDZIAŁĄ. no to myślę pewnie złą spakowałam. Rozpakowałam - ale teraz obie małe nie działają.
Może coś źle robię? Może jest jakiś trik o którym ja nie wiem.
Obserwuj wątek
    • zoska7777 Re: pojemniki próżniowe 05.06.12, 12:06
      Myślicie że te pokrywki czy zaworki mogą się tak szybko zepsuć? dosłownie jeden od razu drugi po dwóch dniach?
    • afork Re: pojemniki próżniowe 05.06.12, 19:20
      nie wiem jakie masz, ja mam od ponad roku komplet z Lidla i jest z nim wszystko w porządku. Pokrywki idealnie przylegają, trzymają itd.
      • osiek2 Re: pojemniki próżniowe 06.06.12, 10:36
        Może dostałaś wadliwe? Bo to naprawdę dziwne, że tak szybko się popsuły. Ja bym je odesłała. My mamy taki zestaw i chociaż nie jest próżniowy to bardzo dobrze się sprawia. Często ich używam, a szczególnie po jakiś imprezach jak zostaje masa jedzenia. Wkładam tam sałatki i nie wysychały, poza tym zapach się nie roznosił po lodówce - te pojemniki są tak samo dobre, jak próżniowe, których kiedyś używałam i które już po pół roku do niczego się nie nadawały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka