Dodaj do ulubionych

nie polecam

12.06.12, 21:00
Witajcie,
Dziewczyny zazwyczaj na forum polecacie, chwalicie dobre firmy, takie które lubicie i cenicie, a jakie firmy / marki odzieżowe, obuwnicze, dla dzieci i dorosłych omijacie szerokim łukiem i dlaczego?
mam kilka swoich typów:
Antylopa - raz się skusiłam na buty dla córki, koleżanka mi zachwalała, niestety buty obcierały stopy dziecka do krwi pomimo skarpet lub rajstop
Coccodrillo- za ceny nie adekwatne do jakości
Wójcik - jw. oraz za jakiś taki dizajn a'la stara malutka
5-10-15 czasem omijam ze względu na ceny i słabą jakość, jednak kupuję ich bluzeczki "na zmarnowanie"
Reserved - moda dla dorosłych, kiedyś bardzo lubiłam i miałam mnóstwo rzeczy od nich, teraz prawie nic, bo jakość spadła na pysk, wzornictwo typowe i przewidywalne, generalnie moda dla brzydko mówiąc "klonów"
Camaieu ( nie wiem nawet jaka dokładnie jest pisownia smile ), ich dżinsy pofarbowały mi jasną kanapę na niebiesko sad a zakupione po okazyjnej cenie trzy kardigany zakończyły żywot po trzecim praniu
Venezia - super wzornictwo, piękne żywe kolory, ale jakość fatalna, każde ich buty obcierały mi stopy, żadne nie wytrzymały dwóch sezonów, bo rozwaliły się, rozdeptały itp. lubię sobie na ich buty popatrzeć, ale wydawać na nie 300 zł i więcej nie mam najmniejszego zamiaru
Zara - coraz częściej omijam i nawet nie chce mi się wchodzić i szukać czegoś dla siebie, coraz bardziej udziwniona moda ( jakieś sukienki wory, długość albo do kostek, albo ledwo za tyłek), pełno wiskozy i poliestru, a wszystko to za ceny wzięte chyba z sufitu, dla dziecka nic tam nie kupuję, uważam, że za drogo
podajcie swoje typy smile
dziękuję, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anusia_kra Re: nie polecam 12.06.12, 21:53
      Było już kilka (naście?) watków n/t
      Poczytaj sobie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,119620221,,Jakosc_ubranek_po_ktore_firmy_siegasz_najchetnie.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,127248794,,moze_dziwne_pytanie_moda_na_ubrania_dzieciece.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,132703494,132703494,Bluzki_dobrej_jakosci_dla_7_latka_.html
      i taki przydatny:

forum.gazeta.pl/forum/w,583,132669810,132669810,Sklepy_ktore_nie_przyjmuja_zwrotow_lista_.html
    • patatajowa Re: nie polecam 12.06.12, 22:01
      marcelina4 napisała:
      > Camaieu ( nie wiem nawet jaka dokładnie jest pisownia smile ), ich dżinsy pofarbowały mi jasną kanapę na niebiesko sad >
      ale chyba na wiekszości jeansów ciemnych jest ostrzezenie ze moga farbować. i farbują skórę i jasne kanapy. mi ostatnio córka w nowych jeansach " załatwiła" tak kremowe Ektorpy- z tym ze mnie głowa nie boli bo pokrowce poszły do prania i wszysko ładnie sie sprało.
      wiec to nie wina camaieu akurat.

tak z ciekawosci- w jakich sklepach robisz najczesciej zakupy ubraniowe?
      • marcelina4 Re: nie polecam 12.06.12, 22:37
        najczęściej kupuję w Tatuum, Esprit od niedawna Taranko i Solar
        dla dziecka Smyk, Endo, C&A, H&M

a z tymi dzinsami, to serio żadnej informacji o farbowaniu nie było i żadne inne spodnie nie pofarbowały obicia
    • leigh4 Re: nie polecam 12.06.12, 22:31
      venezia - podpisuje sie wszystkimi kończynami-jakość baardzo kiepska, choć próbuje lansowac sie na "dobry" sklep.Duzo wzornictwa ściągnietego żywcem od innych producentów(np. z hego's), jakość skóry i wykończenia - fatalna.
      Z zara jest różnie- nie jest to sklpe najwyzszych lotów, jakość kiepska, ale rekompensuje fajnym wzrornictwem, jakie w pozostałych firmach bedzie dopiero w sprzedaży za rok.
      wójcik-i jakość tkanin i wzornictwo żenujace-pisze o ubrankach dla chłopców.
      coccodrillo-tu akurat nie miałam wpadek, wszystko było ok, ale kupowałam tylko ubranka dla małych dzieci(do rozm 104).
      reserved-nie mam zastrzeżeń. Dla siebie-jakość ok, może bez rewelacji, ale adekwatna do ceny. co do wzornictwa, to przeciez wszystko zalezy od tego, jak i co ze sobą zestawimy.
      h&m-odziez dla chłopców, od lat bezkonkurencyjna.
      gap-podobnie.
      największa porażka - endo. Przereklamowane, jakość beznadziejna, rysunki sie spieraja(a właściwie kruszą), bawełna sie kurczy juz po pierwszym praniu, szwy przesuwają się, a kolory blakną. szkoda, bo fajne wzornictwo, napisy na koszulkach.Dodam, że piore w 30stopniach, więc nic nies powinno sie dziac. ostatnie zakupy reklamowałam w całości(siedem koszulek i trzy bluzy)-jedyny plus: zero problemów przy reklamacji.
      c&a-fajny sklpe, dobra jakość, ciuszki niedrogie,sporo klasyki dla chłopców dobrej jakości.
      • malenkie7 Re: nie polecam 12.06.12, 23:26
        Endo - rewelacyjna bawełna i NIGDY żaden z rysunków się nie sprał.
        H&M - nie przepadam za tą masówką, dla maluszków sliczne ubranka, dla starszych chłopców - nie podobają mi sie kolory, wzory, tanie i słabej jakości.
        Cool Club - jestem zaskoczona, ostatnio kupiłam tam kilka rzeczy i wszystkie bardzo dobrej jakości.
        Okaidi - śliczne, ale drogie.
        5-10-15 - zdarzają się rzeczy w dobrej cenie ale z jakością krucho.
        Mothercare - zbyt drogo, lepiej polowac podczas wyprzedaży, bo bardzo dobra jakość.
        Obuwie dla przedszkolaka - wg mnie Bartek i Ecco są naprawde dobre. Ostatnio zakupione buty w Bata - wiosenne półbuty - właśnie się rozkleiły:/, a cena zbliżona do Bartka.
        Zara Kids - kiedyś wydawało mi sie, ze ubranka dla chłopców są ciekawsze, niestety są dosyc drogie, ale podczas wyprzedazy warto zapolować, bo całkiem dobra jakość.
        Cocodrillo - nie kupuje tam ubranek, ale ostatnio przypadkiem w Bartku zakupiłam kilka par ich skarpetek i polecam, bo są dobrej jakości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka