Witajcie,
Dziewczyny zazwyczaj na forum polecacie, chwalicie dobre firmy, takie które lubicie i cenicie, a jakie firmy / marki odzieżowe, obuwnicze, dla dzieci i dorosłych omijacie szerokim łukiem i dlaczego?
mam kilka swoich typów:
Antylopa - raz się skusiłam na buty dla córki, koleżanka mi zachwalała, niestety buty obcierały stopy dziecka do krwi pomimo skarpet lub rajstop
Coccodrillo- za ceny nie adekwatne do jakości
Wójcik - jw. oraz za jakiś taki dizajn a'la stara malutka
5-10-15 czasem omijam ze względu na ceny i słabą jakość, jednak kupuję ich bluzeczki "na zmarnowanie"
Reserved - moda dla dorosłych, kiedyś bardzo lubiłam i miałam mnóstwo rzeczy od nich, teraz prawie nic, bo jakość spadła na pysk, wzornictwo typowe i przewidywalne, generalnie moda dla brzydko mówiąc "klonów"
Camaieu ( nie wiem nawet jaka dokładnie jest pisownia

), ich dżinsy pofarbowały mi jasną kanapę na niebiesko

a zakupione po okazyjnej cenie trzy kardigany zakończyły żywot po trzecim praniu
Venezia - super wzornictwo, piękne żywe kolory, ale jakość fatalna, każde ich buty obcierały mi stopy, żadne nie wytrzymały dwóch sezonów, bo rozwaliły się, rozdeptały itp. lubię sobie na ich buty popatrzeć, ale wydawać na nie 300 zł i więcej nie mam najmniejszego zamiaru
Zara - coraz częściej omijam i nawet nie chce mi się wchodzić i szukać czegoś dla siebie, coraz bardziej udziwniona moda ( jakieś sukienki wory, długość albo do kostek, albo ledwo za tyłek), pełno wiskozy i poliestru, a wszystko to za ceny wzięte chyba z sufitu, dla dziecka nic tam nie kupuję, uważam, że za drogo
podajcie swoje typy

dziękuję, pozdrawiam