Dodaj do ulubionych

kamizelka do wody

07.08.12, 10:46
czy Wasze dzieci mają takie kamizelki?
moja bardzo chciała, że ma ponad 7 lat i 31 kg, to kupiliśmy taką 30-60kg, przez internet, bo na żywo nie było. no i co... za duża jest.
w sklepach są te kamizelki 1-2-3 (żółte), tzn. już ich nie ma, ale były i wszędzie widziałam rozmiar 2. wiek 3-6 lat. nie wiem czy taka nie będzie za mała i nie mam pojęcia jak one się sprawdzają. są jeszcze z barbie na allegro, ale też na 3-6 lat....
miałyście, polecacie jakieś?
Obserwuj wątek
    • rudylis35 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 15:13
      A do czego ma być ta kamizelka? Ratunkowa /asekuracyjna czy taka do zabawy?
      • schiraz Re: kamizelka do wody 07.08.12, 15:31
        Jeśli chodzi o kamizelkę ratunkową to stacjonarnie można ją dostać w Decathlonie. My kupiliśmy dla Syna taką:
        www.decathlon.com.pl/PL/kamiz-dg500-secufit-czer-sz-48100769/
        W naszym przypadku używamy latem na pontonie i kajaku.
        • kamire12 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 15:45
          no na kajak to bym taką kupiła.... ale to chodzi o basen, gdzie i tak jakby co w pobliżu jest dorosły.. nie wiem czy takiego typu allegro.pl/kamizelka-do-plywania-zolta-50x47cm-intex-i2527884962.html w ogóle się nadają?
          nigdzie nie mogę spotkać rozmiaru 3sad
          kupiliśmy taką 30-60 kg i jest za wielka
          • kamire12 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 15:48
            te linki coś nei działają, jeszcze raz wklejam:

kamiezelka_zolta

kamizleka barbie
      • kamire12 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 15:40
        do basenu na głębokość większą.
        czy takie coś ma sens: allegro.pl/nautica-kamizelka-narekawki-kolo-idealne-na-basen-i2535140455.html

allegro.pl/kamizelka-barbie-nad-wode-do-plywania-warszawa-i2513832435.html
        • rudylis35 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 16:05
          Dla 7 latki nie bardzo. Nie na tyle aby tracić czas na poszukiwania smile Na basenie sa zwylke deski, makarony maty. Nie możesz nauczyć ją pływać, jest w odpowiednim wieku?
          • kamire12 Re: kamizelka do wody 07.08.12, 16:17
            to za granicę. więc nie będzie desek, pianek itp.
            uczy się pływać. ale nie umie jeszcze. chodziła na naukę pływania parę tygodni i jakoś się nie nauczyła sad bała się trochę, że się utopi, ciągle chodziła nogami po dnie. nie wiem czemu, ale instruktor jej nie nauczyłsad

jak była młodsza to biegała z kółkiem
            zjeżdżała z kółkiem ze zjeżdżalni i przez to się czuła pewniej. teraz "wchodzi" w duże kołosmile
            w kole nie zmieści się na zjeżdżalnię. czułaby się pewniej w kamizelce, chce w każdym bądź razie...
            • kanna Re: kamizelka do wody 07.08.12, 21:30
              Polecam rękawki. Decathlon ma dla większych dzieci, używałam tez nad wzburzonym morzem, żeby dziecko mogła się kąpać bez obaw.
              W decathlonie są tez dmuchane makarony, super sprawa.
            • robitussin Re: kamizelka do wody 08.08.12, 02:44
              > w kole nie zmieści się na zjeżdżalnię. czułaby się pewniej w kamizelce, chce w
              > każdym bądź razie...

To może po prostu rękawki zamiast kamizelki.
              Ja kiedyś kupiłam podobne kamizelki, gdy dzieciaki miały po 2-3 lata i porażka. Wszystko podchodzi do góry, pod szyję, zero możliwości manerwu - dzieciak tkwi w wodzie jak boja. Raz użyte, potem wywalone. Kupiłam rękawki i to było to. A potem, jak skończyły 4 lata po prostu zaczęły uczyć się pływać.
              • kanna Re: kamizelka do wody 08.08.12, 20:27
                Moja siedmiolatka ostatnio na zorganizowanej wycieczce (beze mnie) na basenach termalnych - zjeżdżalnie - własnie rękawków używała.
    • nellyssima Re: kamizelka do wody 08.08.12, 18:45
      Kamizelki mają moje córki, ale do pływania w morzu na falach. Z Intersportu albo z Decathlona. Do basenu to nie polecam. Kup rękawki, sa też dla większych dzieci.
    • magdagg2 Re: kamizelka do wody 09.08.12, 14:27
      na kamizelki konfidence patrzylas?
    • alabama8 Re: kamizelka do wody 11.08.12, 17:41
      Kamizelki nie są przedmiotami przeznaczonymi do kąpania się, pływania, zabawy w basenie. Kamizelka jest przeznaczona do utrzymania się przez chwilę na wodzie w momencie, kiedy wypadniesz z kajaka, żaglowki czy innego sprzętu pływającego. W tym się NIE da bawić, fikać, zjeżdżać ze zjeżdżalni, nurkować.
      To co jest sprzedawane na rynku (np. kamizelki dmuchane) nie nadają się do przebywania w wodzie. Dobra kamizelka ma pas wiązany między nogami, w chwili wpadnięcia do wody kamizelka bez takiego pasa unosi się do góry i jeśli nie jest ciasno zapięta to zakrywa usta, nos itp. Badziew.
      Jeżeli zależy ci na bezpieczeństwie dziecka nie potrafiącego pływać, to kup rękawki dwukomorowe, ale pompowane kółko, są też pasy piankowe na biodra - ale to też nie zdaje egzaminu - można w tym pływać tylko "poziomo" a dzieciak nie potrafiący pływać zazwyczaj porusza się w pionie.
      Tak więc - tylko RĘKAWKI albo KÓŁKO, ew. makaron piankowy - ale to tylko pod opieką dorosłego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka