Dodaj do ulubionych

NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel?

24.10.12, 21:02
Czy ktoras z Was odchudzala sie z Natur House? Musze przyznac, ze sie zastanawiam nad umowieniem na bezplatna konsultacje, ale tez i martwie, bo ile to moze kosztowac?
Bezplatna wizyta nic nie kosztuje, ale jak mi nagadaja i sie napale to czy dam rade finansowo? Czy wiecie ile taki proces odchudzania trwa i ile mniej wiecej kosztuje?
Bede wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • tagliatele Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 18.09.13, 12:32
      A nie lepiej iść do zwykłej ale dobrej dietetyczki, stosować się do ułożonego jadłospisu i pilnować limitu kalorii? Po co suplementacja? Ja na zbilansowanej diecie 1300 kalorii schudłam ok. 5,5 kg przez ok. 5 tygodni. Powoli, ale skutecznie. Co najważniejsze, udało mi się niemal całkowicie odstawić słodycze, a wcześniej nie mogłam się powstrzymać. Na początku było trudno - przyzwyczajona do większych porcji i tylko 3 posiłków bywałam głodna, teraz wszystko się unormowało. Być może wychodzi to drożej, bo konieczne są 2 wizyty (na 1. analiza i wstępne zalecenia, na 2. jadłospis , a potem "kontrole" co jakiś czas. Wizyta ok. 150 zł.
      • ag_now Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 18.09.13, 15:09
        do tagliatele

Jak udało Ci się odstawić słodycze??? Ja niestety nie mam silnej woli. Obiecuję sobie, a za chwilę jak coś stoi obok to już znajduje się w buzi.
        A muszę zrzucić min. 16 kg. Jak będzie więcej to jeszcze lepiej.

Byłam w zeszłym roku w NaturHouse. Niestety Pani była bardzo niemiła i jedyne co potrafiła to wciskać suplementy.
        • nstepnik Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 18.09.13, 18:40
          Dwie kolezanki z pracy chodzily, pierwsza w 3 miesiace zleciala 12 kg, druga chodzi dopiero miesiac i spadlo jej 2 kg, jest zniechecona tym, ze nie widzi zbytnich efektow i chce zrezygnowac. Pierwsza kolezanka wydawala na suplementy i wizyty 200 zl co 2 tygodnie, ile wydaje druga nie pamietam.
          • katka761 Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 18.09.13, 19:37
            u mnie odchudził się portfel.
        • tagliatele Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 18.09.13, 19:30
          ag_now napisała:

> do tagliatele
          >
          > Jak udało Ci się odstawić słodycze??? Ja niestety nie mam silnej woli.

Ja też nie miałam przez wiele lat, a wystarczającym bodźcem okazało się pierwsze spotkanie z dietetyczką. Stwierdziłam chyba, że skoro wydaję pieniądze na te spotkania, to szkoda nie podejść do diety poważnie wink Sama jestem zaskoczona. Najtrudniejsze pierwsze dni, potem naprawdę przechodzi ochota na słodkie. W ciągu tych 5,5 tygodnia jadłam słodycze może z 4 razy (małe ilości typu 7 żelków, mały kawałek sernika, 3 cienkie wafelki) i nie potrzebuję więcej. Ważna jest dieta - ja mam sporo owoców w diecie i to pomaga przetrwać, więc lepiej zacząć dietę teraz, póki są jeszcze dobre owoce.
        • aganet84 Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 02.01.14, 12:23
          Wg mojej opinii odchudzi tylko portfel- i to zdrowo, bo płaci się co tydzień 100zł a czasem 140zł. Poszłam do NaturHouse na Wolskiej bo myślałam, że będę miała do czynienia z dietetykiem z prawdziwego zdarzenia, który powie mi jak poprawić mój stan zdrowia bo mam chorobę zwaną drażliwe jelita. Za biurkiem siedziała laska młodsza ode mnie i nie widząc moich badań- bo nie miałam ich ze sobą dała mi dietę urozmaiconą tak jak każdemu rozdają. Produkty zabronione, dozwolone i ograniczone a na drugiej kartce przykład tygodniowej diety. Wywiad był ale po co on był skoro i tak każdy dostaje taki sam zestaw no i jedyny wysiłek jaki trzeba zrobić to dobrać odpowiednich suplementów i zmierzenie i zważenie. W ciągu tygodnia straciłam prawie 2kg ale czułam się osłabiona, śpiąca, zmęczona i nie wiedziałam co mam gotować na obiady. Zrezygnowałam z tej pseduo pomocy. Jedyne czego tam się nauczyłam i wdrożyłam to jeść regularnie co 3h, 5 posiłków dziennie. Mija 9 tygodni od ostatniej tam wizyty, schudłam 5kg, znalazłam dietetyka mgr farmacji -widział moje wyniki, zanalizował, zrobił wywiad- zadał dodatkowe pytanie, w przeciągu 3 tygodni skomponował dla mnie dietę na 7 dni- na każdy dzień, po 7 dniach ją powtarzam, a następnie dostanę nową już na 2 tygodnie. 8 tygodniowa rozpisana dieta dla mnie kosztowała mnie 240 zł. NIE POLECAM NATURHOUSE. Jedyne na czym im zależy to sprzedaż suplementów!!!!
          • wetka2606 Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 30.04.14, 18:00
            Witam.Chciałabym podzielić się opinią na temat odchudzania z NH ,miałam przyjemność z nimi współpracować przez miesiąc,owszem może i trochę kg mi ubyło, ale znacznie większy był ubytek pieniędzy w portfelu...ponad 700 zł.
            Oczywiście zrezygnowałam,na dłuższą metę to nierealne,ale widać tak się kręci ich machina,a te suplementy... polemizowałabym na temat ich skuteczności...
            Oczywiście nie zniechęcam nikogo,kto ma zasobny portfel i silną wolę życzę powodzenia i sukcesów...
    • ola.otiska Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 19.09.13, 02:25
      Żonę znajomego odchudziło. Koszt na początku około 170 zł na 10 dni. Od kwietnia schudla już prawie 25 kg. Powoli zaczyna już jeść normalne rzeczy ale bardzo ostrożnie. Szczegółów nie znam ale widziałam ją na żywo i naprwdę ogromna różnica. Znajomy się śmieje, ze nie ma jej już za co chycić a za dupę to już w ogóle smile
      • emma6666 Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 19.09.13, 18:38
        Byłam na tej pierwszej bezpłatnej wizycie.
        Pani dietetyk była niemiła, czułam się jak intruz bo nie zapłaciłam.
        Wciskała mi, że większość mojej nadwagi to zmagazynowana woda.
        Poszłam do innej, polecanej osoby, zbadała mnie na lepszym urządzeniu i wyszło że żadna tam woda tylko zwykły ordynarny tłuszcz.
        Jak powiedziałam co mi zdiagnozowała poprzedniczka to zapytała czy NH.
        Potwierdziłam i pytam skąd wie. Ona na to, że w NH wszystkim mówią to samo...
        • agata9991 Re: NaturHouse- odchudzi cialo czy tylko portfel? 20.09.13, 12:21
          A ja bardzo polecam Natur Hause i wszystkich będę gorąco namawiać. Jestem już 7 miesięcy od zakończenie diety i nie przytyłam, teraz chodzę raz w miesiącu, po prostu żeby się pokazać, wskoczyć na wagę, nikt mnie na żadne suplementy nie namawia, a wręcz przeciwnie, po wakacjach kiedy trochę przybrałam (wiadomo lody, gofry itd) sama zapytałam czy może by jakiś wspomagacz włączyć, to dietetyczka (przemiła osoba), wręcz odradziła, twierdząc, że organizm sam sobie poradzi, nie ma co go rozregulowywać.
          Na początku chodziłam raz w tygodniu, pożniej raz na dwa tygodnie i teraz raz na 1-2 miesięcy. Spotkania cotygodniowe bardzo pomagają, bo przede wszystkim motywują, po drugie pokazuje się tygodniową rozpiskę i omawia się ewentualne błędy dietetyczne, prowadzi się kalendarzyk pomiarów wagi i to, jak widzimy jak waga spada z tygodnia na tydzień daje mega satysfakcję i siłę na kolejny tydzień. Dostałam mnóstwo przepisów i porad. Po okresie diety ( u mnie akurat 3 miesiące) jest okres stabilizacji, gdzie stopniowo zwiększa się kaloryczność posiłków i odstawia suplementy, w ten sposób podkęcając metabolizm. Wiele razy próbowałam sama zrzucić zbędne kilogramy, myslałam, że przecież mam wiedzę nt zdrowego odżywiania itd, więc co za problem, odstawiałam słodycze, ćwiczyłam, ale zawsze waga wracała. Teraz od lutego nie przytyłam (nie liczę wakacji, bo tą nadwyżkę już zgubiłam), a jem normalnie, również słodycze, ale odżywiam się rozsądnie i przede wszystkim regularnie, czego właśnie nauczył mnie Nature House i chwała mu za to!
          • agata9991 sorry za błędy w poprzednim wątku:-) 20.09.13, 12:23

• fredy58 a tabletki 17.01.14, 10:14
              a tabletki jakieś polecacie? Z tego co czytałam to skutki przynosi Adipex ale tyle ile opinie w necie i sprzedających tyle ostrzeżeń o oszustach? Próbował ktoś jak powinna wyglądać oryginalna tabletka? a może macie sprawdzone namiary na sprzedawce?
              • edie70 Re: a tabletki 30.04.14, 18:22
                skutecznie odchudzają wpędzając z mega depresję itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka