Dodaj do ulubionych

Bidon termiczny na picie dla 7-latki

13.11.12, 15:42
Witam
Czy możecie polecić jakiś fajny bidon w którym chociaż przez jakiś czas picie byłoby ciepłe. Kubek potrzebuję dla 7 letniej córki, która uczęszcza do szkoły.
Zależy mi by w szkole mogła napić się czegoś ciepłego.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Monika
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 17:03
      a moze kubek termiczny Sigg?
      sklepsigg.pl/kolekcja_butelek_steelworks/kubki_termiczne.html
      albo termos:
      sklepsigg.pl/kolekcja_butelek_steelworks/termosy.html
      • jadis76 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 18:09
        mamy taki
        allegro.pl/full-kolekcja-butelka-dzieci-bidon-0-4-l-sigg-kd-i2768106904.html
        polecam
        • aleksandra1977 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 18:11
          nie wiem, czy ten zalinkowany przez Jadis76 ma wlasciwosci termiczne.
          • s_mag_s Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 19:02
            Te bidony z All nie mają właściwości termicznych, można dokupić pokrowiec, który utrzymuje temperaturę, ale tylko ok. 2-3 godzin, na innych aukcjach są inne produkty sigga utrzymujące temperaturę, takie jak te podlinkowane wcześniej.
    • mama_amelii Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 18:58
      Moja 6 latka ma taki termos i świetnie się sprawdza.Młoda zazwyczaj pije Kubusia Puchatka(kakao).Ostatnio zrobiłam córkom Puchatka na Wszystkich świętych,bo chodziliśmy kilka godz na groby bliskich i ciągle mieliśmy gorace kakao.Kupiłam w Pss Społem za 27zł.
      allegro.pl/termos-stalowy-dzieciecy-promis-tmf-03d-4-wzory-i2774378451.html
      • mama_amelii Ps. 13.11.12, 19:00
        U nas jest trochę inne otwarcie.Jest guziczek na który się przyciska i robi się mała dziurka do wlania napoju,a później znowu trzeba przycisnąc i zsię zamyka.Zresztą wszystkie termosy dla dzieci są łatwe i bezpieczne w użyciu.
    • mamusia1999 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 19:13
      isobottle marki alfi. trzyma kazda zadana temperature - czyli rowniez chlodnego napoju w upaly. i jest szczelny. mamy w uzyciu od kilku lat, zakretke zmieniamy co 2 lata. dodatkowo: jest wykonany ze stali a nie powlekanego aluminium, wiec nie ma ryzyka "przeciekow" trujacego aluminium. ale nadal niestety nie nadaje sie do zmywarki, trzeba czyscic specjalnymi tabletkami.
    • lis-si Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 13.11.12, 19:40
      My mamy taki:
      allegro.pl/24h-barbie-dora-termos-bidon-termoizolacyjny-zb-i2783862029.html
      Sprawdza się dość dobrze, po naciśnięciu przycisku otwiera się i wyskakuje gumowa słomka więc jest wygodny i nie ma ryzyka, że coś się rozleje.
      • zuza08 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 09:17
        Witam.
        Zamierzam kupiś taki sam termos swojej córce, ponieważ nie chce przelewać picia z termosa do kubka. Rozwiązanie ze słomką bardzo misię podoba. Czy możesz napisać czy jesteście zadowoleni z tego termosu? Czy picie nie wylewa się? Czy długo utrzymuje ciepły napój? Czy termos jest warty swojej (niemałej)ceny? Będę wdzięczna za odpowiedź.
        • lis-si Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 09:34
          Generalnie jestem zadowolona. Bidon trzyma ciepło kilka godzin w szkole (na aukcji jest napisane 12 godzin, ale u nas się nie sprawdza).
          Nic się nie wylewa i właśnie o zakupie przeważyło to, że nie trzeba przelewać herbatki do kubeczka i nie ma ryzyka, że przypadkiem się rozleje. Cena jest wysoka, ale moja córa nie chciała pić herbatki w szkole i akurat było mi obojętnie czy codziennie zapłacę 0,50 zł za herbatkę czy kupię bidon i będzie miała herbatkę z domu taką jak lubi - cenowo wyszło mi to samo podliczając cały rok szkolny smile Możesz jeszcze poszukać na allegro czy nie ma w niższej cenie, bo tą aukcję podałam pierwszą lepszą jaka mi wyskoczyła z tym bidonem.
          • zuza08 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 13:55
            Dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi głównie o to czy się nic nie wylewa. My również nosimy termos tylko do szkoły, więc potrzebujemy na kilka godzin.
            • fredka01 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 15:27
              A ja polecam przeczytać najpierw instrukcję obsługi na stronie producenta: www.thermos.com/products/dora-the-explorer-funtainer-bottle.aspx
              NOT FOR USE WITH HOT LIQUIDS
              FOR COLD LIQUIDS ONLY. Hot liquids may cause burns.

Też chciałam kupić synowi do szkoły z tej serii i powstrzymałam się.
              • mamusia1999 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 21:49
                instrukcja z ngatunku "na wszelki wypadek": jak wlejesz wrzatek/goracy napoj, to mozesz sie poparzyc pijac.
                wiec wlewamy ciepla, ale nie goraca herbate.
      • wielkajolka Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 15.11.12, 20:47
        moje dzieci tez mają takie bidony. Sprawują się bardzo dobrze - trzymają ciepło, łatwe w obsłudze. Może mycie sprawiać trochę problemu, ale uważam, że wart jest swojej ceny. My je używamy od roku. Wzory na bidonach nam się trochę wytarły.
        Co do instrukcji obsługi, że nie wolno przechowywać ciepłych płynów: to ostatnio kupiłam termos obiadowy specjalny na zupę, gdzie była taka sama informacja o płynach smile
        Ja kupiłam dla 7 i 9 letnich dzieci w rodzinie takie termiczne bidony (podobno też spisują się b. dobrze):
        filterki.pl/pl/bidon-laplaya-ze-stali-nierdzewnej-0-5-l-czerwony.html
        • tulcia Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 16.11.12, 00:05
          polecam chyba ten sam co mamusia
          moja corka ma go i spisuje sie rewelacyjnie, herbatka po 6 godzinach (jesli zdarzy sie jej wrocic w niewielkiej ilosci do domu) jest nadal przyjemnie ciepla, ja uzywam wiekszego na dlugie 10-cio godzinne podroze autem zima - herbata jest cala droge mocno ciepla
          zimne napoje utrzymuja chlod przez prawie cala dobe
          firma ALFI - isobottle
          • pasik Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 11.12.12, 21:28
            wracając do bidonów termicznych czy w Polsce gdzieś kupię ALFI - isobottle
            • aniuta65 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 11.12.12, 21:48
              Polecam kubek termiczny.Ja mam taki
              www.domenasportowa.pl/product-pol-23420-Kubek-termiczny-Termite-Thunder-.html
              Trzyma bardzo długo ciepło, herbate wlewam nie gorącą bo mozna sie poparzyć. Jest ze stali. Co wazne nic sie nie wylewa jak kubek sie przechyli w plecaku. Bardzo prosty w uzyciu. Ma raczke co tez jest jego atutem.
            • ktosco Alfi 11.12.12, 22:11
              www.pinkorblue.pl/Zabawa/Przedszkole-szkola/Butelki-kubeczki/ALFI-Butelka-bidon-isoBottle-ze-stali-nierdzewnej-0-5l-Design-Konie-kolor-rozow-y.html?campaign=pl_nokaut#nclid=26bade9de90eb3df498627f90419c9f8
    • natalek79 Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 12.12.12, 10:25
      Też poszukuję czegoś sensownego dla córki, niby spory wybór ale jak przyszło co do czego to brak mi pomysłów. Sporo jest kubków, całkiem fajnych, ale nie ma gdzie wkładać...4 klasa, książek masakra, jedyne wolne miejsce, to siatkowa kieszonka na butelkę z boku, bo w środku pełno każdego dnia sad Termos 0,5 l za duży i wypada...kubek za szeroki...szukam czegoś sensownego na 350-400 ml i jedynie takie zwykłe termosy widzę na allegro, bo w marketach też pustki. W szkole nie ma opcji napicia się czegoś ciepłego, bo nawet do obiadu jest mocno przestygnięta herbata, a są dni gdzie córka jest w szkole od 8.50 do 16.30
      • pasik Re: Bidon termiczny na picie dla 7-latki 12.12.12, 13:32
        ten sam problem, szukam dalej, na kubek czy term termiczny 100 nie chciałbym wydawać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka