Dodaj do ulubionych

gry planszowe dla 4 latki

21.11.12, 12:30
córka niedługo skończy 4 lata.

jaki można gry planszowe takiej "zaserwowac"?

słynne grzybobranie bedzie dla niej dobre? a czy farmer ravensburgera jest tez na ten wiek?
z dotychczasowego doswiadczenia wiem, ze zabawki na wyrost musza swoje odczekac.
Raz - jeden grałysmy w gre, w która sie rzucało kostka, nie było xle.

Czy uwazacie, ze np. zagadki smoka obiboka beda juz dobre? jeszcze sie nie bawiłysmy w gre tego typu. W ogóle na razie gier planszowych nie było. Modelina sie bawi, jeździ na hulajnodze, pracujemy z ksiązkami dla przedszkolaków, typu zeszyt czterolatka.....
Puzzle ułozy na 20-24 elementy.

Watki o grach juz były, ale odpowiedzi w nich nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: gry planszowe dla 4 latki 21.11.12, 12:39
      Nogi Stnogi.
      Gry Trefla z serii Koala Mądrala.
      Wspomniane przez Ciebie Grzybobranie.
      Gry Grannny z serii Gier smoka obiboka, Klubu przedszkolaka czy Zmysły:
      www.granna.pl/gry-dla-przedszkolakow
    • magda-lenka78 Re: gry planszowe dla 4 latki 21.11.12, 12:41
      moi bardzo lubią pędzące żółwie, jest świetna. grzybobranie chyba lubią wszystkie dzieci, mój trzylatek już dawał spokojnie radę smile
    • kasik_80 Re: gry planszowe dla 4 latki 21.11.12, 12:45
      Moja córcia ma 4,5 roku. Mamy od roku grzybobranie - gra prosta, nie ma z nią problemów, od 2 lat Kot w worku granny - rzadko gralismy zgodnie z instrukcja, ale elementy często były w uzyciu, tak że niektóre już klejone - w sumie fajna gra, bo można wykorzystać w różnych zabawach. Poza tym memo, w które mnie najczęściej ogrywa, Wyprawa po echo, echo to z bohaterami z Kubusia Puchatka - planszówka dwustronna z kartami, na których są zadania do wykonania jak się stanie na konkretne pole. Na razie mamy tyle - kupiłam jej Dzieci z Carcassone i nogi stonogi - ale to na prezent więc nie wiem czy się spodoba.
    • patir23 Re: gry planszowe dla 4 latki 21.11.12, 16:55
      na czym te nogi stonogi wlasciwie polegaja? czy tam trzeba cos pokombinowac czy jak? jak umie liczyc itd to nie wiem czy nie jest nudna moze ta gra? wlasnie tez rozwazam nad jej zakupem lub wrcabami drwnianymi dla 4,5 latka....
      • karinaxy80 Re: gry planszowe dla 4 latki 23.11.12, 10:46
        podbijam wątek, bo sama mam 4 latkę w domu i najczęściej przerabiamy Grzybobranie Granna, Zagadki Smoka Obiboka, rzadziej Kamelot i chciałabym jej kupić coś nowego na Mikołaja... Jakie macie propozycje dla 4 latki???
        • eweliska18 Re: gry planszowe dla 4 latki 23.11.12, 11:20
          z moją czterolatką gramy w :
          - Pędzące Żółwie,
          - Babidi Bum,
          - Mądry Zamek,
          - Grzybobranie
          - Domino obrazkowe i normalne
          - Bierki
          - Karty Uno
          - Zgdanij Kto To
          - Kot w Worku
          - Zagadki Smoka Obiboka
          - Memo
          • eweliska18 Re: gry planszowe dla 4 latki 23.11.12, 11:22
            zapomniałam napisać, że teraz najchętnbiej gra w Pędzące Żółwie, Babidi Bum oraz Uno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka