Dodaj do ulubionych

Prezent na Mikołaja

26.11.12, 10:38
Zbliżają się Mikołajki, a ja nie mam pomysłu na prezent dla moich dzieci sad Generalnie wszystko mają... Niedawno bardzo chciały konsolę do gier, ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł... Przeglądałam różne strony na ten temat. Jest sporo gier ruchowych, które w sumie mogą być wspaniałą rozrywką dla całej rodziny. Nie polegają na siedzeniu i strzelaniu, albo wyścigach, tylko na ruszaniu się, śpiewaniu. Może to dobry pomysł. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • mewamac1 Re: Prezent na Mikołaja 26.11.12, 10:57
      My mamy Playstation 3. Córka (7 lat) dostała na urodziny. Prezent był składkowy i jeszcze dopłaciła ze swoich. Miałam ogromne wątpliwości, bałam się że będzie non stop siedziała przed telewizorem, ale dzisiaj nie żałuję. Czas spędzony na grach nie jest stracony. Córka śpiewa, tańczy, "uprawia" sporty i bawi sie z koleżankami. Świetna zabawa w rozsądnych granicach. Ja szczerze polecam. My z mężem również na tym skorzystaliśmy. Wcześniej nie spodziewałam się, że będziemy się tak dobrze bawić.

A no i odpada kłopot z prezentami na kolejne okazje. Córka zawsze chce jakąś nową grę, więc nie mam kłopotu z wymyślaniem.
      • glowasie Re: Prezent na Mikołaja 26.11.12, 11:28
        Prezent jak najbardziej trafiony.My mamy XBOXa360KINETK.Polecam bardzo.Mnóstwo fantastycznych gier ruchowych dla całej rodzinki.Można pobierać gdy demo.W odróżnieniu od PS nie wymaga trzymania w ręku niczego,operuje się całym ciałem.Z tego co się orientuję na PS nie ma gier z wykorzystaniem nóg,np.piłki nożnej.Zyczę udanego wyboru i świetnej zabawy!!!
    • agni71 Re: Prezent na Mikołaja 26.11.12, 13:19
      I ja polecę konsolę, my mamy xboxa z kinectem. Fajna zabawa dla całej rodziny, mam na mysli te gry z wykorzystaniem kinecta.
    • malwina.potok Re: Prezent na Mikołaja 26.11.12, 14:37
      No to trochę mnie uspokoiliście wink Mój mąż jest właśnie za tym, żeby kupić tę konsolę, ale coś przypuszczam, że pewnie sam będzie chciał czasem pograć wink. Już coś wspominał ukradkiem o grach sportowych, do ćwiczeń. Jest ponoć jakaś nowa gra miCoach z osobistym wirtualnym trenerem, zdaje się piłki nożnej... Także chyba zostanę przegłosowana i cała rodzina będzie skakać przed TV big_grin Może mi też się spodoba wink
      A polecacie szczególnie jakieś gry ruchowe dla dzieci?
      • friends.forever Re: Prezent na Mikołaja 26.11.12, 17:09
        Jeśli wirtulany trener do ćwiczeń to ja polecam konsolę Wii i grę WiiFit, sama korzystam i jestem naprawdę zadowolna - joga, ćwiczenia mięśni, aerobik i torchę zabawy smile
        • malwina.potok Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 10:08
          No właśnie zastanawiamy się, którą konsolę wybrać smile ale z tego, co się zdążyłam zorientowac, to na Wii jest chyba najmniej gier... Raczej postawimy na PlayStation z Movem smile Ostatnio reklamują na Move'a grę inspirowana Harrym Potterem, jakieś zaklęcia, czary itp. Moje dzieci będą zachwycone smile
        • wuwuem Re: Prezent na Mikołaja 30.11.12, 11:07
          też mamy wii, świetna sprawa smile
    • czarna.perla Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 10:13
      zdecydowanie xbox z kinect, znajomi mają play station z movem i ciągle nas pytają czy nie chcemy się zamienić.
      • malwina.potok Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 17:09
        A dlaczego nie podoba im się PS? Coś nie tak z tą konsolą?
    • czarna.perla Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 18:04
      już poprzedniczka napisała, że operuje się ciałem i nie trzeba przy każdej grze trzymać czegoś w ręku.
      • malwina.potok Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 22:03
        No może i racja... Ja niestety nie jestem zbytnio obeznana w tych tematach, także jestem wdzięczna za podpowiedzi wink Ale musze powiedzieć, że czytałam gdzieś, iż Kinect zdecydowanie bardziej się zacina niż Move...
        • emily.1 Re: Prezent na Mikołaja 27.11.12, 22:28
          Ale dziewczyny tu na forum pisaly ze im sie nic nie zacina. Ja zdecydowanie polecam kinecta bo tu grasz calym cialem, nie trzeba nic w rekach trzymac. Dla mnie do takich gier ruchowych typu tanczenie, sporty, aerobik jest kinect duzo fajniejszy.
    • glowasie Re: Prezent na Mikołaja 28.11.12, 08:46
      Nic się nie zacina w XBOXie!To Twój wybór.Decyzja dość poważna bo to drogi prezent.
      • malwina.potok Re: Prezent na Mikołaja 30.11.12, 10:51
        No własnie wiem, że jest to poważna decyzja, dlatego chce się jak najwięcej szczegółów dowiedzieć wink Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Może to i racja, że lepszy Kinect, przynajmniej nie trzeba trzymać niczego w dłoni, żeby nas rejestrował. Do takich gier jak miCoach, gdzie trzeba wykonywać różne ćwiczenia, podnosić piłkę, kłaść się na podłodze, robić skłony, skakać, itp, może to być faktycznie wygodniejsze rozwiązanie. Nie wyobrażam sobie robić pompek z różdżką w dłoni wink
        • mewamac1 Re: Prezent na Mikołaja 30.11.12, 11:35
          My mamy PS3 i jesteśmy zadowoleni. Trzymanie mova jest tak naturalne, że za chwilę nie pamietasz, że go trzymasz i obsługa łatwa, bo wszystko masz od razu w ręce (move to też taki pilot w grach).
          Z gier dla dzieci polecam: eyepet, eye pet i przyjaciele, start the party, dance party (to dla calej rodziny), sport champions.
          Teraz kupiliśmy tą nową grę z Harrego Pottera, ale się nie wypowiem, bo otworzymy ja dopiero w święta.
          • emily.1 Re: Prezent na Mikołaja 30.11.12, 11:46
            No ale w kinekcie masz obsługę od razu ręką. W sumie nie trzeba niczego w dłoniach bo pilotem jest rękawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka