Dodaj do ulubionych

kapcie befado

08.03.13, 15:37
Dziewczyny, jak z jakością tych kapci? Czy te "ozdoby" (naprasowywanki?) nie niszczą się szybko? No i jak z rozmiarówką? Syn nosi teraz 34 trzewiki superfit i 34 zimowe ecco... Brac mu 34?
Do tej pory używalismy głownie profilatycznych: daniel, postęp. Z takich kapcio- tenisówek tylko ciente znam.. Warto kupic befado?
A - noga sie w nich bardzo poci?
Obserwuj wątek
    • zaba133 Re: kapcie befado 08.03.13, 15:58
      ja kupuję tylko befado te z dziurkami w podeszwie, noga ok, córka nie narzeka, jak to było np,. w kapciach smykowych
      co do rozmiaru, wg mnie nieco zawyżona, tzn córka nosi Bartki 35, befado 34
      nie wiem, może są różnice miedzy modelami
      co do jakości dla mnie ok, wytrzymują bezproblemowo jeden sezon, potem dziecko i tak wyrasta
    • tuya Re: kapcie befado 08.03.13, 16:39
      Ja nie polecam - synowi stopa się pociła, materiał po dwóch praniach brzydko się sprał. Poza tym nie nadają się dla dzieci z szsrszą stopą.
      • oliwierka14 Re: kapcie befado 08.03.13, 16:54
        Też nie polecam.Napisane jest,że niby materiał oddychający a stopa się poci.Mój syn miał dwie pary;kapcie i trampki
        • bubbleup Re: kapcie befado 08.03.13, 16:58
          Dokladnie rozmiarowka zawyzona i tylko na szczuple stopki, poza tym poca sie stopki.
          Moja corka nosi Aurelki i Daniele.
    • aanula5 Re: kapcie befado 08.03.13, 22:44
      Moje dzieciaki noszą befado w żłobku i przedszkolu. Córcia bardzo lubi i nosi już kolejny model, nigdy noga jej się nie pociła, natomiast synkowi nóżka się poci i chyba wymyślimy coś innego. Także zależy od nogi. A i rozmiarówka troche zaniżona.
    • pihiccup Re: kapcie befado 09.03.13, 07:06
      My mamy już drugą parę i odpowiadając na Twoje pytania, mogę dodać, że: stopa się nie poci, ozdoby zostają na miejscu, a co do rozmiaru, to trzeba i tak zmierzyć.
      Ja jestem zadowolona z jakości i ceny.
    • joagraba Re: kapcie befado 09.03.13, 09:48
      Ja kupuję wyłącznie te z otwartymi palcami i skórzaną wkładką. Befado określa je jako sandałki. Są ok - stopa się nie poci, ozdoby nie odłażą bo są przyszywane, tylko słabo znoszą pranie - podeszwa na czubku lubi się odkleić. No i ładne są smile. U nas jest sklep przyfabryczny z pełnym wyborem wzorów i rozmiarów, ale trzeba mierzyć bo rozmiarówka zawyżona i rzeczywiście są dość szczupłe, ale za to całkiem ok nawet przy wyższym podbiciu.
    • big-smoczyca Re: kapcie befado 11.03.13, 15:24
      bardzo porządne i fajne buciki
      w mniejszych rozmiarach rozmiarówka pokrywała się z ecco
      na stopy raczej normalne niż szczupłe, bo mój dzieć zawsze luzy ma
      a jak temperatura 30 st to nie ma siły, żeby się w tenisówkach nogi nie zapociły
    • miss.didi Szerokie 11.03.13, 21:25
      Nie wiem, jakie stopy ma twój syn, ale mój (nosi teraz 27) w befado po prostu się topi. Te mniejsze(otwarty palec i zapięcie) były super - tylko takie nosił odkąd zaczął chodzić, ale te większe - przedszkolne są już inne - dużo szersze.

Mój syn ma wąskie stopy, może to dlatego. Ale wsuwane renbut są na niego ok (nawet troszkę go cisnęły gumki i musiałam rozciągać).
      • kaskajar Re: Szerokie 12.03.13, 12:54
        mój synek nosi i nie widzę, żeby coś się działo z jego stopami. były tu już watki o tych butach, ja ostatnio na wyprzedażach kupiłam na aligoo.pl. całkiem fajna cena i jakość moim zdaniem też ok. chociaż ja kupiłam tylko kapcie, nie wiem, jak z innymi butami.
    • ola4-0 Re: kapcie befado 12.03.13, 13:06
      moje obie dziewczyny noszą, stopy sie nie pocą, lekkie, miękkie, po praniu również nic sie nie dzieje-generalnie polecamsmile
    • monikamarlicka Re: kapcie befado 20.01.15, 11:21
      Bardzo przereklamowana marka - stopa szybko się poci mimo dziurek w podeszwie, podeszwa jest twarda i mało elastyczna, ślizga się na kaflach podłogowych, estetyka butów także pozostawia wiele do życzenia. Nie polecam.
      • samanta25 Re: kapcie befado 20.01.15, 13:23
        My w tym roku kupiliśmy po raz pierwszy takie wsuwane na nóżkę, z oddychającą podeszwą i po 4 dniach użytkowania w przedszkolu odkleiła się podeszwa od materiału z boku. Nie polecam...
    • muta001 Re: kapcie befado 20.01.15, 14:38
      a ja polecam befado. Według mnie najlepsze i bardzo trwałe. Nie do zdarcia. I noga się w nich nie poci. Można prać w pralce (choć kolor się trochę spiera) bo nie ma tam papierowej wkładki
      • ellix7 Re: kapcie befado 20.01.15, 21:23
        Polecam kapcie befado. Mam dwóch chłopaków i chodzą w tych kapciach w przedszkolu i jestem z nich zadowolona. Ładnie wyglądają, nogi im się nie pocą, są wytrzymałe i mają certyfikat zdrowej stopy.
    • kara_gitara Re: kapcie befado 20.01.15, 22:56
      Jak najbardziej ok- kupujemy te ze skorzanka wkładka, latem w wersji sandalkowej z odkrytymi palcami. Córka je lubi. Rozmiar o 1 mniejszy.
    • afro.ninja Re: kapcie befado 21.01.15, 08:57
      Kupilam do przedszkola, takie wsuwane z gumka na stopie. Dla mnie sa ok, choc rozmiar 25 wydał mi sie bardzo malutki.
      Nozka w kapciach poci sie minimalnie, o wiele mniej niz w balerinkach z deichmanna, ostatni raz tam kupilam buty dla dziecka.

A jakie macie doswiadczenia z trampkami befado, badz ich butami ze skory?
      • ellix7 Re: kapcie befado 21.01.15, 10:48
        afro.ninja napisała:

> A jakie macie doswiadczenia z trampkami befado, badz ich butami ze skory?

Kupuję trampki i jestem zadowolona, nic złego się z nimi nie dzieje i wystarczają na cały sezon no chyba że noga za szybko urośnie to muszę kupić większe. Mamy już trzecią parę trampek.

Kapcie mamy już 4 parę od rozmiaru 22-25 smile Nic nie odpada, piorę ręcznie i kolor pozostaje bez zmian
    • iciako Re: kapcie befado 21.01.15, 08:59
      u nas noga się poci -mamy z dziurkami
      ozdoby odstają, po czym córki im pomagają i odrywają
      i odklejają nam się podeszwy
      właśnie wczoraj sklejałam buty
      a i przeciera nam się wierzch buta -dzieci chodzą/ siedzą na kolanach w przedszkolu
      ja poszukam innych kapci
      • mamamilochy Re: kapcie befado 21.01.15, 09:09
        tylko befado
        • janka39 Re: kapcie befado 21.01.15, 13:20
          no niestety moje dziecie nie zaprzyjaznilo się z befado
          Nie lubil ich, nie nosil
          W domu biega boso, po szkole - conversy (niskie były ok, wysokie na rzepy po 3 miesiącach wygladaja tragicznie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka