blaszany_dzwoneczek 23.05.13, 20:47 Jako prezent na komunię dla dziecka uzdolnionego plastycznie. Polećcie coś, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamiczka_malucha Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 23.05.13, 22:24 Popatrz sobie tutaj kreatywnemaluchy.pl/ - na pewno coś wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 07:47 Poszukaj, może masz w okolicy sklep dla plastyków. Dziecko w tym wieku zapewne bardziej ucieszy z "fachowych" akcesoriów. Są co prawda troszkę droższe niż przykładowo Astra czy Pentel, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 08:35 No właśnie o jakimś fachowym zestawie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 09:14 raczej nie kupisz takiego zestawu. jest cos takiego w walizeczce plastikowej ale dla maluchów.jesli dziecko uzdolnione plastycznie i doceni wartosc materiałów kup w sklepie dla plastyków porzadnej jakosci materiały i włoż do jakiegos ładnego trwałego pudełka/walizeczki. szukałam zestawów 2 mies temu na urodziny córki i skonczyło sie własnie na kompletowaniu całosci.... albo moze cos takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 patatajowa 24.05.13, 10:14 czyżby na Jagiellońskiej czy może masz u nas jeszcze inny fajny taki sklep? Pytam, bo ciągle czuję się nowa w takich sklepikach w Rz. a w necie też wszystkiego nie wyszperam. Mój syn też zdolny plastyk, więc czasem coś potrzeba solidniejszego niż w papierniczym czy markecie... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 24.05.13, 10:22 nie , ja kupuje w necie ale sklep tego typu jest jeszcze w Hetmanie na 1p - na Hetmanskiej i w Rynku a własciwie to chyba Mickiewicza,moja tesciowa tam kupuje dla wnuczki Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: sklepy 24.05.13, 10:27 My kupujemy czasem u nich.Zestawy pasteli, kredek akrylowych do rysowania na mokro, rapitografy to dla starszego dziecka. Nieraz na sztuki odpowiednie kolory kredek. www.lmart.com.pl/oferta.htm zawsze można napisać co się chce, doradzają. Poza tym www.artysta.sklep.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 12:11 To jest ładne, ale wątpię, czy ośmiolatka wciągnie się w rysowanie sepią - na początek stawiałabym na zestaw kredek akwarelowych lub zwykłych + porządny szkicownik + ewentualnie ołówki + fiksatywa + gumka chlebowa, można dokupić torbę i zamknąć w torbie (torby dla plastyków są drogie, ale do laptopa można dostać dosyć tanio ładne kolorowe). Odpowiedz Link Zgłoś
halinka2222 Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 10:51 W Empiku są zestawy kreatywne w cenie ok.50-55 zł , pakowane w torby na suwak. rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 12:08 Zależy, jakie masz ramy finansowe. 48 kolorów kredek akwarelowych Koh-i-norr Mondeluz to około 80 zł, tylko trzeba dziecku do tego dokupić blok akwarelowy, bo na zwykłym papierze słabo się "rozpływają" (blok akwarelowy około 15 zł). 72 kolory to chyba około 150 zł. Tak czy siak rozpływają się raczej średnio, wymaga to pracy, ale rysują ładnie. Jak chcesz drożej , to masz Faber-Castell, i tam są według mnie ładniejsze kolory, lepiej nadające się do pejzaży na przykład, w zestawach Koh-i-norr jest więcej barw czystych i w dodatku rozbielonych, tak że raczej sobie księżniczki porysuje . Zamiast akwarelowych możesz kupić kredki zwykłe (Polycolor u Koh-i-nora, Polychromos w Faber-Castell). Tak czy siak pamiętaj o bloku, fiksatywie (spray utrwalający), gumce chlebowej. W pastele nie szłabym u takiego małego dziecka, są dość frustrujące, jeśli już to w suche pastele w kredce, Koh-i-norr ma i Derwent (ale Derwent jest drogi). Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 13:23 Dzięki dziewczyny za rady, przejadę się do jakiegoś plastycznego i zobaczę. To chłopiec akurat jest, ale to nie ma znaczenia. Finansowo to do ok. 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 14:06 Ta fiksatywa jest konieczna do zwykłych, względnie akwarelowych kredek? Myślałam, że to do suchych pasteli. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wypasiony zestaw kredek albo inny plastyczny 24.05.13, 20:24 Kredki artystyczne są miększe od szkolnych i mnie bez fiksatywy odbijają się na przeciwległej kartce. Chyba że dziecko będzie miało lepsze nawyki niż ja i będzie rysowało tak, żeby przeciwległą zostawić pustą. Ale mnie się i ręką ten rysunek rozmazuje (rysuję polychromosoami Faber-Castella). Odpowiedz Link Zgłoś