Dodaj do ulubionych

Przenośny domek playmobil

11.06.13, 08:33
Czy ktoś może ma przenośny domek playmobil 5167 lub domek letniskowy 4857
Jakie są różnice, który warto kupić? Moja córka ma już 8 lat zobaczyła katalog i klocki w Smyku i twierdzi, że fajniejsze niż lego Friends. I nie wiem co teraz zrobić, czy kupować od razu duży zestaw, czy kupić jakiś mały, na początek.
Obserwuj wątek
    • falcon_eye Re: Przenośny domek playmobil 12.06.13, 14:57
      Ja bym na początek proponowała przenośny domek. Jest tańszy, łątwiejszy w przechowywaniu i przenoszeniu*, posiada więcej akcesoriów i więcej miejsca do ewentualnego "doposażenia".

Jeżeli córka nie jest specjalną fanką lego, to według mnie rzeczywiście Playmobil jest fajniejszy, ze względu na różnorodność "dziewczyńskich" zestawów. I nie nudzi się nawet po trzydziestce wink

*wbrew pozorom to istotne, bo lego można "zczepić" a elementy playmobil latają po całym pokoju, jeśli wiesz co mam na myśli smile
    • rjvja Re: Przenośny domek playmobil 12.06.13, 19:34
      Ja polecałabym raczej domek letniskowy. Ten przenośny ma naprawdę mało elementów i przez to zabawy mniej. Dom wakacyjny ma pełne wyposażenie wewnętrzne, a do tego jeszcze grill, rower, zestaw ogrodowy.
      Raczej nie kupowałabym malutkiego zestawu, do dobrej zabawy potrzeba czegoś trochę większego. Do domku można potem dokupić basen, lekarza, weterynarza, sklep... w końcu będzie całe miasto. I odradzam kupowanie w Smyku, lepiej zajrzeć na allegro, wychodzi zwykle dużo taniej .
      Faktycznie, klocki playmobila mają bardzo dużo dziewczęcych zestawów (np w porównaniu z lego), ludziki są większe (dorosły 7,5cm a dziecko 5cm), no i akcesoriów mnóstwo. U nas zachwyca się nimi nawet nastolatka, chętnie bawiąc się z młodszą siostrą.
      Ostrzegam jednak, że Playmobil uzależnia smile Moja córka zaczęła od szopki bożonarodzeniowej, a po roku miała już całą Afrykę, Egipt i serię pałacową. Ostatnio kompletuje stadninęsmile Zaangażowała w zakupy całą bliższą i dalszą rodzinę smile
      A jak córka złapie bakcyla to w samochód i do Playmobil Funpark w Niemczech!
      • heca7 Re: Przenośny domek playmobil 13.06.13, 00:35
        U mnie córka już za duża na playmobil ale mam jeszcze dwóch synów wink Dla nich to raczej prom itd ale hitem okazał się kamper playmobil. Zawiera całą rodzinę- 4 figurki w klapkach wink wyposażenie, krzesła i stół. Sztućce, kubki-nawet puszkę z parówkami! Do tego dwa rowerki. Nawet córka czasem sobie poustawia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka