Dodaj do ulubionych

Ikea łóżko Kura i biurko Micke

31.07.13, 11:21
Właśnie zbierałam się do zrobienia sobie listy przed zakupami i akurat dodałam powyższe... przy czym od razu info, ze nie ma w danym sklepie, sprawdzam inne a tam przy wszystkich info
"nie ma już w sprzedaży w sklepie" sad
Mam rozumieć, ze już w ogóle ich nie będzie? Kurcze zwlekałam by przed samym wrześniem odnowić młodemu pokój i chyba się spóźniłam sad
Pamiętacie może kiedy wychodzi dokładnie nowy katalog? kojarzę wrzesień, ale nie jestem pewna... chyba wstrzymam się jeszcze chwilę i poczekam na nowości....
Obserwuj wątek
    • ju_mi Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 11:33
      Nowy katalog będzie od 15.08.

Faktycznie łózko Kura jest niedostępne, ale może być tak, ze wróci od sierpnia pod inną nazwą - tak jest np. z łózkiem pietrowym Tromso, które w niektórych sklepach jest już niedostępne i będzie w sprzedaży pod inną nazwą i jako srebrne, a nie białe.
      Najlepiej zadzwoń do wybranej Ikei i spytaj co i jak.

A biurko Micke to o które Ci chodzi (bo jest ich kilka)? Ikea teraz nawet rozszerzyła asortyment z serii Micke więc nie sądzę żeby mieli sie z niego wycofać.
    • merci77 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 11:36
      przecież biurka Micke są dostępne, może jeden model z dwoma szufladami pokazuje na stronie, że brak w Jankach i Ikea Targówek.
      A łóżka dostępne na allegro jak Ci tak zależy

allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=KURA+%C5%81%C3%93%C5%BBKO
      • gwen_s Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 11:48
        biurko:
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50180046/
        Sprawdziłam wszystkie sklepy i info jak wyżej napisałam, w żadnych nie jest już w sprzedaży.
        Z łóżkiem mam nadzieję, że będzie jak pisze ju-mi.
        Jak katalog będzie 15,08 to jeszcze wstrzymam się chwilę z zamówieniem na allegro łóżka... i tak planowaliśmy wyjazd w drugiej połowie sierpnia właśnie.
        Jeszcze jak dzieci położę to zadzwonię do sklepu smile
        • merci77 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 11:58
          i biurek na allegro tez się znajdzie smile allegro.pl/ikea-micke-biurko-z-szafka-k-bialo-brzozowy-i3412861817.html

• merci77 biurko 31.07.13, 11:58
        • ju_mi Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 12:06
          To biurko na bank widziałam w niedzielę w Ikea Kraków w dziale z biurkami wink
          Spisz sobie numery produktów i podaj pracownikowi w sklepie przez tel. żeby dokładnie wiedział o co Ci chodzi - wtedy w komputerku powinna mu się wyświetlić informacja jakie są losy tego produktu smile
    • tagliatele Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 12:00
      Oglądałam amerykańską wersję nowego katalogu i jest w nim łóżko Kura, tylko białe, być może trochę odmienione. Najlepiej zadzwonić do IKEA i się dowiedzieć u źródła.
      • gwen_s Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 12:09
        właśnie dzwoniłam... i tak jak mówisz.
        Pani mi powiedziała, ze jest łóżko, ale białe zdziwiłam się, bo wcześniej było 'dwustronne", ale mi to wsio ryba więc spoko. Przez to, ze jest 'inne' to nie ma go na stronie jako dostępne bo nie zgadzałoby się to z rzeczywistym stanem smile
        Merci, jeśli chodzi o allegro, to ostatecznie bym przez all zamawiała bo dla mnie to nie jest problem smile Tyle, ze do ikei i tak się wybieram więc za jednym transportem bym miała z głowy.
        Biurko jeszcze się zastanowię czy całe białe wezmę czy wymyślę inną kwestię. Może możecie polecić sprawdzone na 6latka. To chce kupić jako 'przejściowe' bo pewnie po komunii będziemy zmieniać młodemu cały pokój wtedy.
        • merci77 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 13:50
          My mamy to biurko micke ale inna wersje z szafeczka biało różowe smile prezentuje sie fajnie w pokoju
          • gwen_s Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 14:16
            długo je macie? jak z jakością?
            ja mam serię trofast i stuva z mebli to ten pierwszy super w wersji sosnowej, a te białe mebelki to mam wrażenie, ze wszystkie słabsze smile
            • merci77 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 31.07.13, 23:59
              długo nie mamy od maja tego roku,córka ma 4 lata trochę szybciej pokój zmieniliśmy aby miała już do szkoły, ale jak na razie szanuje mebelki, efekty zmian poniżej, strasznie mi się białe meble podobają w pokoju dziecka.

https://i41.tinypic.com/6rhjzr.jpg
              https://i39.tinypic.com/2s7866b.jpg
              https://i39.tinypic.com/2r6p45y.jpg
              • gwen_s Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 01.08.13, 08:50
                Bardzo ładne smile A biurko rzeczywiście rewelacja smile
                Ja też mam fazę na białe meble, młodszy ma serię STUVA i są super jeśli chodzi o wygląd. Dokupię jeszcze teraz mu łózko kriterra i będzie już 'komplet'.
                A starszemu chciałam wybielić trofasta (mamy jeszcze z drzwiczkami i szufladami elementy), ale ostatecznie mi się chyba nie chce. Jak pomyślę ile pracy nas czeka przy jednym pokoju (muszę zedrzeć naklejki i M to musi wyrównać niestety) to stwierdziłam, ze dobiorę po prostu meble z kolorem drewna i już. Też robię pod szkołę mimo, że idzie do zerówki teraz.
                Chciałam zupełnie inne meble ale finansowo się nie wyrobię...
              • krolmacius11 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 04.08.13, 17:23
                Białe meble są śliczne a już w pokojach dziecięcych uwielbiam. Jednak ten Wasz pokoik wyszedł mocno średni. Naćkane kolorów- różowy i niebieski na ścianach, dywan zielony w zwierzątka, pościel mocny róż z HK i jeszcze wzorek na firance. Oczopląsu można dostać jak do tego doszły obowiązkowe w każdym dziecięcym pokoju zabawki i książeczki.
                Jak dywan zobowiązujący (zwierzątka) to pościel/narzutę dałabym gładką np. całą zieloną w odcieniu dywanu, firankę też gładką, białą. Ściany obowiązkowo na jeden kolor - ja bym dała złamana biel/pastelowy jaśmin ale ten jasny różowy tez jest ok.
                • merci77 Re: Ikea łóżko Kura i biurko Micke 08.08.13, 23:10
                  wiesz co dywan został z pokoju który miał wcześniej ściany w kolorze kiwi, firanka też została,zmienione zostały meble,szafa pax,biurko,krzesło,regał, a w przyszłości dywan się też zmieni i firankę, pościeli nie dobieram do koloru pokoju bo córka wybiera taką jaką chce, a teraz lubi HK więc taką posiada oraz ponysmile do lamusa poszedł Chudy z Toy story-nie zakadam bo nie chce spać pod taką, kolor ścian też córka chciała w dwóch kolorach póki mała niech ma tak jak chce, to jej pokój na 3 kolor nie zgodziłam sięsmileważne ,że jej się podoba.
    • gwen_s ekorre worek 31.07.13, 12:14
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/
      może ma ktoś z Was? warto kupować czy tylko zbieracz kurzu ostatecznie się robi?
      Zastanawiam się między takim workiem a takim do siedzenia.
      • magma_pl Re: ekorre worek 31.07.13, 13:32
        U nas jak najbardziej w użyciu. Codziennie się w nim buja,kręci, wspina .starzy tez nie przepuszcza smile jakiś czas temu zdjęłam,na placu zabaw jest się na czym hustac,to mocno protestował. W szafie złożone nie zajmuje dużo miejsca.
        • gwen_s Re: ekorre worek 31.07.13, 13:35
          dzięki smile kurcze mi się podoba, młody też uwielbia huśtanie (młodszy nie bardzo więc nie byłoby kłótni).
          Zastanawiam się tylko gdzie powiesić smile muszę zmierzyć pokój po ustawieniu mebli i wszystkiego i zobaczymy jak wyjdzie. Worek na podłogę łatwiej mi chyba będzie ulokować, chociażby pod łóżkiem, ale to jeszcze do przemyślenia... lista pogłębia mi się coraz bardziej niestety sad
          • mamawaw Re: ekorre worek 31.07.13, 15:24
            huśtawkę polecam ( siedzisko jest nadmuchiwane) mamy w ciągłym użyciu przez 3 i 6 latka
            młodszy robi na nim sztuczki Spidermanowe i dlatego mamy więcej przestrzeni wokół huśtawki
            na pewno warto nie na środku pokoju tylko gdzieś przy ścianie tak zeby można sie bylo odbijać od ściany i samemu huśtaćwink
            • gwen_s Re: ekorre worek 31.07.13, 15:42
              na środku mam żyrandol więc nie ma opcji smile
              właśnie myślę nad jedną ścianą, która chyba będzie w miarę 'pusta' dookoła.
    • dwellajna tu mozna zajrzec do nowego katalogu 31.07.13, 16:25
      www.scribd.com/fullscreen/154705884?access_key=key-11m4a25589bn0l5rwnre&allow_share=true
      bedzie Kura, dwustronna
      • gwen_s jakie krzesłko? np ALRIK 31.07.13, 16:51
        jak tylko zostało napisane, ze jest US wersja katalogu to szukałam i od południa okupuję big_grin
        Przy okazji wątku jakie krzesło dla dziecka, do biurka polecacie?
        W sumie nie ma jak dla mnie zbyt wielkiego wyboru bynajmniej wizualnie, więc czy ALRIK lub SNILLE nie będzie zbyt 'badziewne' czy na początek jest wystarczające?

• mamawaw Re: jakie krzesłko? np ALRIK 01.08.13, 16:41
          www.ikeafamily.eu/Oferty-dla-klubowiczow.aspx?shopId=57&Page=36&PageSize=1
          • gwen_s Re: jakie krzesłko? np ALRIK 01.08.13, 17:37
            Czyli kupując w Ikei Targówek mam to łóżko za 199zł?
            Czy prócz karty family trzeba coś jeszcze spełnić? smile
            • mamawaw Re: jakie krzesłko? np ALRIK 01.08.13, 21:00
              nic więcejsmile)
              • gwen_s Re: jakie krzesłko? np ALRIK 01.08.13, 21:30
                MAMAWAW jesteś wielka big_grin
                Dzięki ogromne!!! Pozostaje mi już tylko czekać czy kumpel dostanie łóżko bo zostało ich mało a on dopiero po 20.08 będzie ikei wink
                Dzięki temu sprawdziłam jeszcze Wrocław a tam drugie łóżko tańsze dla młodszego, już nie tam bardzo, ale zawsze grosz w kieszeni smile
                • mamawaw Re: jakie krzesłko? np ALRIK 01.08.13, 22:23
                  eee tam od razu wielkawink
                  • gwen_s Re: jakie krzesłko? np ALRIK 02.08.13, 19:43
                    Kolega pojechał dzisiaj... zostało jedno łóżko (mimo, że rano było 7szt), do tego całe pudełko rozerwane, nie było jednej części więc nie brał sad
                    Jutro ma być niby dostawa, ale nie wiem czy da radę. Ogólnie Pan z Ikei powiedział, że łóżka idą jak świeże bułeczki nie zależnie od sklepu, w Poznaniu wczoraj 29szt dziś jedna sad(
                    • mamawaw Re: jakie krzesłko? np ALRIK 02.08.13, 20:28
                      o raju szkoda ze nie można zarezerwować!
                      • gwen_s Re: jakie krzesłko? np ALRIK 02.08.13, 21:00
                        dokładnie, byłoby po problemie smile
                        • mamawaw Re: jakie krzesłko? np ALRIK 02.08.13, 22:02
                          pamiętam jak chciałam kupił namioty dla dzieciaków i co sie okazało,,,m-c przed BN wykupowali je handlarzeuncertain a potem na allegro musiałam kupić drozejuncertain
                          i choc mam IKEA pod nosem to niestety nie udało sie zdobyć tych nieszczęsnych namiotów!
                          • gwen_s Re: jakie krzesłko? np ALRIK 03.08.13, 20:23
                            dlatego mimo tego iż czasem wkurzam się, że nie mogę kupić większej ilości rzeczy w niektórych sklepach to to rozumiem... wtedy normalny klient ma szanse na zakupy, a tak to zonk bo allegro działać musi sad
                            Ja do ikei muszę jechać do innego miasta więc jak się wybieram to hurtowo robię zakupy, zazwyczaj staram się jechać tak by było wszystko co planuję kupić... najgorsze, że teraz przypada ten moment akurat z nowym katalogiem smile Pewnie będzie full ludzi wszędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka